autoveroasiaa

AARNIO SEPPO 29.01.2010 14:48

Olen lähettänyt tuntemilleni kansanedustajille sähköpostia matkailuauton verotusta koskevasta asiasta.Siis lähinnä siitä epäoikeuden mukaisuudesta mistä tämä vero muodostuu.Eduskunta.fi löytyy jokaisen kansanedustajan sähköposti osoite,joten sinne vaan toivomuksia.Kerran on jo minulle vastattu.Hoidetaan homma kotiin joukolla, että ei jäädä maksumiehiksi.

SALONEN MARKKU 02.02.2010 13:15

Samaa mieltä. Eiköhän keskustelu ala viriään uudelleen kun alkaa porukoitten laatikoihin tulemaan etelänmatkan maksavia päästölaskuja.Kyllä tuo lentokonematkustaminen tällähetkellä karavaanariharrasteluun verrattuna on todella halpaa .

PELLIKKA ERKKI 02.02.2010 13:43

Ne on kansanedustajat jotka sopivat keskenään verosta. EU on se osoite jota kautta kansan edustajat saadaan kuriin. Ja SFC:n tehtävä on ottaa asia esille EU:n suuntaan.

KOIVUPURO PEKKA 02.02.2010 14:43

Paras tapa on edetä siten että valitetaan asiasta EU:lle, joka voi siirtää sen EY tuomioistuimen käsiteltäväksi! Valituksen voi tehdä niin yksityinen kuin järjestökin eli meidän tapauksessa olisi järkevintä valjastaa SFC tekemään asiasta valitus EU:lle , saataisiin jotain vastinetta noille jäsenmaksuillekkin! Jos SFC:n pomot eivät asialle lämpene niin laaditaan porukalla valitus, allekirjoitetaan ja pistetään EU:n käsittelyyn.

YLINIEMI SEPPO 02.02.2010 15:53

Ei muuta kuin valitus sisään kannatan.

KAUPPI ERKKI 02.02.2010 17:01

Olen samaa mieltä jotain tarttis tehdä Verottajahan epäilee meitä ympäristörikoksesta koska se epäilee että meidän matkailu automme saastuttaa ilmakehää tätä väitettään verottaja perustelee ainoastaan viittaamalla matkailuauton kokoon ja painoon verottajaltahan puuttuu kokonaan näyttö siitä että näin todella olisi siksi joukkokanne olisi paikallaan että saataisiin mielivaltaan perustuvalle verolle asianmukaisempi ratkaisu.

Katsastus konttorilla suoritettava savutus mittaus pitäisi riittää koska sillä mitataan mitä moottori maksimissaan tuottaa

Ellei verottajalla ole parempaa näyttöä saastearvoista kuin matkailuauton koko ja paino niin silloin katson että meidän tulisi nostaa yhteiskanne asiasta.

LUOTO KARI 03.02.2010 11:10

Samaa mieltä ja samaa mieltä oli myös Tekniikan Maailma numerossaan 2/2010, jossa se artikkelissaan alaotsikon "Todellista vääryyttä" alla kirjoitti:

Ehkä kaikkein suurimpia häviäjiä ovat kuitenkin matkailuautoilijat. Harvassa matkailuautossa on toistaiseksi vielä päästötietoa, ja kokonaismassan perusteella verottaminen vie ne usein kaikkein korkeimpaan maksuluokkaan eli 485,45 euroon vuodessa. Aikaisempaan verrattuna korotus on huikea. Siihen nähden, että matkailuautoilla ajetaan suhteellisen vähän ja kysymys on yleensä vielä harrastustoiminnasta, verokohtelua voi pitää kohtuuttomana

SUONPURO PAULI 03.02.2010 12:03

Alkuperäinen viesti "Jos SFC:n pomot eivät asialle lämpene niin laaditaan porukalla valitus, allekirjoitetaan ja pistetään EU:n käsittelyyn."

Voitte olla varmoja, että "SFC- pomot" eivät tee asialle yhtään mitään.

Aktiivista jäsenistä lähtee tämänkin asian ratkaisu liikkeelle!

YLINIEMI SEPPO 03.02.2010 13:38

Kyllä just niin, me matkailuauto väki olemme vähemmistönä SFC.ssä.

MUIKKU ESA 03.02.2010 16:41

Eikös Eu:n jäsenenä lainlaatijoiden pitäisi noudatella EU:n käytäntöjä ja laatia direktiivit yhdenmukaisiksi. Olen ymmärtänyt, että päästöjen mukaan muualla Euroopassa on verokohtelu matkailuautoille huomattavasti kevyempi ja oikeudenmukaisempi, joten meillä myös tulisi olla. Olen samaa mieltä eikun kantelu EU tuomioistuimelle eriarvoistamisesta ja asialle matkailuautoilijat.

VIRTANEN HANNU 03.02.2010 21:47

Kukahan tekis yhteisen kantelun eu-tuomioistuimeen? Ettei tämä jäisi vain täällä jahkailuun. Onko joukossamme lakimiestä, otan osaa mahdollisiin kuluihin. Liittomme ei luultavasti tee mitään.

PALIN MATTI 04.02.2010 09:09

Mie tiiän, kerättään nimilista!

KOSKINEN MARKKU 04.02.2010 11:12

Olis tarvinnu mennä eduskuntatalon eteen iso matkailuauto kolonna ja osottaa mieltä sillon kun sitä veroasiaa äänestettiin,nyt voi olla jo myöhäistä vaikuttaa eikä tunnu olevan purnaajia.Kyllä se niin mielivaltaista on,kuinka demokratiassa voi olla tämmöstä rosvousta.

MANNINEN ESA 04.02.2010 11:27

Hyvä, että herätään. Matti P. on toimenmies ja teki hyvän aloitteen: nimet alle ja itkijät ym. kansanedustajien nuoleskelijat + arkajalat jääkööt sivuun = ottakoot sitten hyödyn jos ja kun ko. asia korjautuu EU:n tuomioistuimen toimesta. Yhdistyksemme johto ilmeisesti ei kykene tätä touhua suorittamaan. Onko joukossamme yhtään ei-rahanahnetta juristia, joka osaisi tehdä oikeaoppisen valituksen. Allekirjoitan valituksen.

KAUPPI ERKKI 04.02.2010 12:07

Näin se on verolinjaus ei ole oikeassa suhteessa siihen mitenkä se kohtelee muita ajoneuvo ryhmiä joiden veronkorotukset liikkuvat kymmenissä euroissa kun taasen matkailuautojen veronkorotus liikkuu sadoissa euroissa

Jotenkin tässä on annettu matkailuautoilijoille sellainen singaali että matkailuautoilu on jotenkin tuomittavaa (turhaa)minulla ainakin on sellainen tunne että uskallanko enää mennä tuonne liikenteeseen matkailuautolla mehän ollaan tavallaan "korvamerkittyjä saastuttajia"

Suomessakin on kaikenlaisia ääriliikkeitä jotka provosoivat mm kettutarhausta en haluaisi herätä sellaiseen aamuun jolloin matkailuautoni on värjätty henna värillä.

Pelko ei varmasti ole turha sillä matkailuautot on erotettu ihan omaksi ryhmäksi tässä verouudistuksessa vaikkakin puhutaan painoluokasta matkailuautostahan vero menee vaikka se painaisi 5 tuh kg kun taasen kevyt kuorma-autoista jotka painavat reilut 3,5 kg veroa ei mene puhumattakaan rekoista linja-autoista ym en millään voi ymmärtää että vain "me" saastutamme.

LIIMATAINEN HANNU 04.02.2010 12:45

Just joo, eiku valitus Rysseliin, vai missäs se EY-oikeusistuin istuu? Siis ei tuomioistuin, kuten täällä rakkaassa isänmaassamme.

Mutta Esa, se on taruolento, siis ei-rahanahne juristi, sellaista ei ole olemassakaan. Mutta jos löytyisi kohtuuteen tyytyvä, sellaisen voisi palkatakin. Mites se juristi joka hoiti sen tuontiautojen verotuskohtelun uusiin puihin?

Kansanedustajat hyväksyvät kaiken mitä puolueiden 'piiskurit' heille esittävät, se ryhmäkuri nääs! Monikohan edustaja edes taas kerran edes ymmärsi tästäkään asiasta riittävästi? Tuskin monikaan! Yleensä nämä verojen korotukset kun eivät koske niitä edustajia. He määrittelevät itse itselleen 'sopivat' verot ja etuudet. Ei, en tietenkään ole mitenkään katkera, mutta kuitenkin ...!

PARKKONEN SEPPO 04.02.2010 12:48

Nimilista on hyvä sysäys koota joukkovoimaa ja katsoa lähteekö joku päättäjä ison ryhmän tukijaksi.

LAHTI ANTTI 04.02.2010 13:35

Niin kuin muutaman kymmenen henkilön ryhmän tukijaksi? Siinähän sitä joukkovoimaa jo onkin!!!

KOSKINEN MARKKU 04.02.2010 13:53

Täältä tulee kyllä yksi nimi listaan ja tarvittaessa kiertoajelu eduskuntatalon nurkille

KAUPPI ERKKI 04.02.2010 14:03

Kyllä se vähän näin tahtoo olla kun antti sanoo minulla on senverran kokemusta näistä luottamus hommista työelämästä että tiedän mitä on kahvikämppä uho ja sitten kun päästään sanomaan niin selän takana onkin hyvin hyvin hiljaista.

Se ettei asia onnistu täällä on se että me ollaan liian hajallaan ja meitä on liian monesta yhteiskuntaluokasta monelle joukkovoima on ihan tuntematon käsite keneltä onnistuisi tällaisen joukon saaminen yhteisen asian taakse tuskin keneltäkään.

Jos tästä joskus? jotain konkreettista saadaan aikaan niin se tulee olemaan hyvin pienen ryhmittymän aikaansaannos.

SUONPURO PAULI 04.02.2010 14:38

Eikös tämä olisi meidän yhdistyksemme ihan perusasioita hoitaa? Eli mitä hyötyä meille on koko yhdistyksestä, jos se ei aja mitenkään jäsenistönsä asioita tai etuja?

Eli minun mielestäni Sfc-yhdistyksemme olisi jo kiireesti tullut palkata tuo "rahan ahne" juristi ja alkaa selvittämään asiaamme.

Kuitenkaan he eivät ole korviaan lotkautaneet asiallemme!

Tulisiko siis asia viedä liittohallituksen asialistojen kautta ja näin velvoittaa yhdistyksemme toimimaan asiassa kuten tulisikin?

Nimiä voimme toki kerätä ja niitä suurella metelillä Hämeenlinnan toimistolle kantaa, mutta auttaako se mitään? Päätöksiä, yhteishenkeä ja oikean suuntaista yhteisöllisyttä tässä nyt kaivataan. Onhan sitä selvitty pahemistakin jutuista historiassamme yhdessä....

Eli laitetaan nyt aluksi yhdistyksemme luottamushenkilöt koville jos he kykenisivät saamaan yhdistykseemme vaadittavaa ryhtiä tässä asiassa.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 04.02.2010 14:46

Se juristi, joka hoiteli tuon henkilöautopuolen kuntoon on Petteri Snell, puhelinnumero löytynee Eniron hakurilla Hesasta.

Pyydetään liitolta halpakorkoista lainaa 100 vuoden maksuajalla tai kerätään kolehti, saadaan homma näin etenemään, itse pistän 100€, voin myös avata tilin kolehtia varten.

Mulla ois tiedossa myös huippujuristi Jyväskylästä, Tero Artimo ja oishan täällä se Rusinkin juristi, Santanen. Hyvin ymmärtävät rahan päälle ja tekevät hyvän työn.

No veljet, mitä ootte mieltä, pannaanko hihat heilumaan ja jos tämä projekti onnistuu, se tietää SFC:n hallitukselle lähtöä ja Hämeenlinnan toimistoväen vaihtamista niihin, jotka ymmärtävät, että palkan eteen on tehtävä myös niitä töitä, josta jäsenistö heille palkan maksaa!

SALONEN MARKKU 04.02.2010 14:56

Kauppi oikeassa. Meidät todellakin on eduskunnan taholta merkitty saastuttajiksi. Tulevaisuudessa citymaasturin käyttäjät pääsevät vähemmällä kun vihreät ynnä muut radikaalit alkaa päästelemään matkailuautojen renkaista ilmoja. Viime kesänä minulta päästettiin pyhävuorella yöllä kaikista renkaista ilmat ja käänneltiin peilit ym.Karavaanareja haukutaan teiden tukoksi joista täytyy päästä ohi vaikka ajaisimme ylinopeuttakin. Seuraavana haukutaan vielä saastuttajiksi, että revitään siitä.Taitaa karavaanari olla teiden eniten haukuttu. Tämäkö olikin hallituksen ajatus?.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 04.02.2010 15:54

Hei, tein vakavalla naamalla konkreettisen esityksen!

Kysyn, kannatetaanko sitä vaiko ei, jollei kannateta, pulinat pois ja asia on loppuunkäsitelty!

En kaipaa enää mitään itkuvirsiä, toimintaa tai sitten ei, "tämän pitäisi olla selvää tekstiä" (UKK).

PITKONEN OSSI 04.02.2010 17:08

Olen Veli-Pekan kanssa samaa mieltä,olen mukana samalla summalla. (100€)

LAHTI ANTTI 04.02.2010 17:12

Lähetätkö V-P mulle sitten osan niistä keräämistäsi satasista?

YLINIEMI SEPPO 04.02.2010 17:54

Eikö sfc ole omaa tuomaria tai muuta asiantuntia joka ottas asian hoitaaksen.

MANNINEN ESA 04.02.2010 17:58

Hei, yks kymysys. Lukevatko SFC:n pomot eli jumalat näitä meidän / teidän jutusteluanne täältä netistä / netissä? aijaij vielä toinen: Mitä varten he / ne on palkattu? Tämä on korkeamman tason / tahon asia ja vaadin, ettäs jos ne / he on palkattu meitä / teitä varten, niin kyllä heidän / niiden pitäis ottaa tästä jo vihdoin onkeensa. Tehdä jotain esim. ottaa lopputili. :)

PALIN MATTI 04.02.2010 18:21
Eikös Seppo se SFC:n yks entinen puhheenhoitaja ole jo varatuomari ainaski. Jonku vuojen ku lukkee, ni valamistuu ihan oikiaksi tuomariksi. Siittä sitte mies meän asioita hoitaan. Piironkimiehiä vielä itekki.

)

LAHTI ANTTI 04.02.2010 18:29

Pietsuhan se oli.

YLINIEMI SEPPO 04.02.2010 18:44

No niin löytyyhän asiantuntemusta omastaporukastakin,mitä arvelet Matti oisko porukalla huonot "syötit"

LAHTI ANTTI 04.02.2010 18:49

Ei kukaan lähde täysin toivotonta asiaa ajamaan, paitsi jos löytyy niin omaan asiaansa uskovia, että haluavat väkisin maksaa siitä. Rahan vuoksi joku juristi varmaan ottaa jutun hoitaakseen, tietäen kuitenkin jo lopputuloksen.

Siitä vaan rahoja tuhlaamaan!!

PALIN MATTI 04.02.2010 18:58

Joo Seppo, kärpäsentoukkia parempia täkyjä täytyy tähän touhuun löytyä.

YLINIEMI SEPPO 04.02.2010 19:01

Joutuu laittaan mäskiä.

KAUPPI ERKKI 04.02.2010 20:52

Pilkkimiehille tiedoksi hyvä asianajaja tekeekin kärpäsestä härkäsen.

SALONEN MARKKU 05.02.2010 10:01

Veli-Pekka Merikalliolla on hyvä ja suora esitys.Tämä on juuri sitä mitä tarvitaan. Nyt on pidettävä SFC hallituksen kanssa palaveri ja katsoa ovatko he ryhtyneet vastaavanlaiseen toiminpiteeseen kunnon peräänantamattomalla juristilla, huonoilla menee rahat ja mahdollisuus voittoon. Ei tuo 50-100 euroa iso summa ole. Keräyshän täytyisi lähettää kaikille matkailuauton omistajille, kun kaikki ei liittoon kuulu. Myös vaunun omistajat voisivat osallistua sillä samaa porukkaa ollaan ja kulkuvälineitä vaihdellaan.Nämä keskustelupalstat on tarjonnut jo paljon hyödyllistä tietoa alkavalle juristille, eli ne kannattaa kahlata läpi.Jos keräys ei tuota tarpeeksi, niin senhän voisi käyttää tapahtumaan osallistumismaksuna( teemana vaikkapa ME ainakin yritettiin). Näin ei rahat menisi hukkaan sitä pelkääviltä.Ei ole mukavaa olla leimattu saastuttajaksi , kun asia ei ole totta 2.0 jtd 10,5 litran keskikulutuksella.Ota Veli-Pekka asia hoitaaksesi.

KOSKINEN MARKKU 05.02.2010 15:16

Kyllä se on helpoin tapa kun kerätään pikaisesti nimilistat eri paikkakunnilla omansa ja haetaan helsingin poliisilaitokselta mielenosoitus lupa ja mennään eduskuntatalon eteen autoilla kun siellä on täysistunto.

MANNINEN ESA 05.02.2010 16:02

Markku puhuu asiaa. Ensin vois esittää asian asianosaisille Arkadian kupeessa ja sitten kesällä huristeltaisiin joukolla rysseliin. Siinäpä tulisi Eurooppaa tutuksi ja asiamme esille / kuulluksi. Nyt lumien aikaan Arkadian parkissa olisikin aika hässäkkä. Hi-hi-hi

YLINIEMI SEPPO 05.02.2010 16:17

Kuvitellaampa että ois tullut koukkuvero ,minkähän lainen älämölö ois siitä noussut,ei ois olut toivoton yrritys varmaankaan.Ois voinut tulla painetta joka suunnasta,muuten koukkuja on monessa matkailuautossakin ,tälläinen "sepustus"tällä kertaa.

PALIN MATTI 05.02.2010 23:12

Ookko Seppo miettiny, että moneltakhan meän pitäs täältä lähtiä. Mulla tulle semmoset 700 kilsaa sinne Arkaatianmäjele ja sulla parisattaa vähempi. Niettä ajoisa pittää meän olla liikenteesä. Mutta kuiteski lähemä, eikö vaan.

Välilä käväsemä Päijänteesä pilikilä. Mie tiiän siinä Korpilahela hyvän affenpaikan.

HÄNNINEN JUKKA 05.02.2010 23:18

Käväsehän Matti täällä etelän rannikkoalkusasukkaiden pilkkipaikalla Torsössä. Ja puhelet vaan sekasin meänkieltä, savvoo, poholajaasta ja suomea, ja olet oma itsesi. Menevät sekasin täällä.

PALIN MATTI 06.02.2010 00:27

Elä Jukka huoli. Sekasin net mennee tääläki. Mie vielä tästä teitä sinne sekottammaa.

YLINIEMI SEPPO 06.02.2010 05:43

Pittää laskia tuo auto alas pölökkyjen nokasta ja käyvvä katsastuskonttorilla ,ja ne mäskit.

HAARALA HANNU 09.02.2010 10:34

Tästä keskustelusta saa käsityksen että matkailuautoilijat hyväksyvät veronkorotukset nurinan jälkeen. Kansanedustajia on hyvä informoida, mutta he eivät päätä asiaa. Päätökset tekee VVM:n autovero-osasto. Sieltä lähtee esitykset hallitukselle joka tuo ne eduskuntaan. En tiedä lukevatko ministerit esityksiä ja jos lukevat niin ymmärtävätkö lukemaansa. Eduskunnassa kansanedustajat äänestävät sen mukaan kuuluvatko hallituspuolueisiin vai oppositioon. Itse asialla ei ole mitään merkitystä. Eduskuntatalon eteen ei matkailuautoilijoiden kannata mennä sähläämään. Siitä ei ole mitään hyötyä. Ainoa tapa yrittää muutosta on valitus EU:n tuomioistuimiin. SFC:n tehtävä on järjestää asia. Jos SFC:llä ei ole kykyä tai halua hoitaa asiaa on matkailuautoilijoiden vahvasti kyseenalaistettava järjestön asema edunvalvojanaan. Onko kenties Autoliitto vahvempi järjestö puollustamaan matkailuautoilijoiden etua. Nopein tapa kohtuullistaa veroa taitaa olla auton paneminen seisontaan. Se ei tietenkään ole kenenkään etujen mukaista eikä vastaa sitä tarkoitusta miksi matkailuauto on hankittu, mutta voihan siinä halutessaan yöpyä omassa pihassaan...

MANNINEN ESA 09.02.2010 10:57

Haaste asioidemme hoidossa: SFC vs. AL Kuulun molempiin. Olisiko toisen jäsenmaksun maksaminen niin ollen turhaa. vai Karavaanarit vs. kansanedustajat

seuraavat eduskuntavaalit 3/2011 voisi tarkastella äänestyskäyttäytymistä puolin ja toisin Motto: Miksi jättää asioita keskinäiseksi jupinaksi?
LEIVO JUKKA 09.02.2010 14:33

Kerätään porukalla rahaa, jotta saadaan valitus EU:hun. Onhan se outoa että autonvalmistajat saavat itse ilmoittaa oman tekeleensä päästöarvot ja ne menee läpi, vaikka lehtien testeissä mitattuna ovat osin paljonkin suuremmat. Ja outoa ettei voida määritellä mittauspaikkoja josta kyseisen päästötodistuksen saisi. Tämähän täyttää rasismin noo ainakin syrjinnän tunnusmerkit.

SUUMÄKI HEIKKI 10.02.2010 12:44

Paljon on puhuttu ja pelkkää asiaa. Itselläni jäi vähän epäselväksi. Autovero painon mukaan, mutta koskeeko se myös yli 3500 painavia autoja. jos koskee, niin APUVA. hekuli

LAHTI ANTTI 10.02.2010 13:07

Koskee, katso tuolta alaspäin niin näet painotaulukon.

http://www.tuulilasi.fi/artikkelit/vuotuinen-ajoneuvovero-sidotaan-paastoihin

KAUPPI ERKKI 10.02.2010 13:33

Kyllä se koskee jos on kyse matkailuautosta mutta jos on kyse paketti kuorma linja jne autosta joka painaa yli 3500 kg tähän ei tule veroa.

LIIMATAINEN HANNU 10.02.2010 14:41

Vähän myöhässä olen tässä asiassa mutta V-P:n ehdotukseen lähen mukaan, 100 evroo sijoitan juristin palkkaamiseksi!

PUHA NINA 10.02.2010 15:22

Tere kaikille!

Ihan vaan tiedoksi et se Petteri Snell on meitin naapuri ja jos oikeasti saatte jotain aikaan niin olen mukana.

T:Ninni

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.