eldis voyager -91

SALENIUS PEKKA 09.01.2010 13:08

Tere! Onko kenelläkään hyvää vinkkiä miten lämmitysveden kiertojärjestelmän saisi hyvin ilmattua.Minulla petti 220 V kiertovesipumppu ja jouduin tyhjentämään järjestelmää ja nyt ei tunnu vesi lähtevän millään kiertämään.Olen yrittänyt etsiä makuualkovista koska on ylin paikka autossa ilmausruuveja tai venttiiliä, ei löydy (pitäisikö rakentaa). Miten päin vesi kuuluu kiertää järjestelmässä meneekö pannusta vesi alapäästä sähkövastuksille ja siitä kiertoon pattereille vai päinvastoin. Lämmitin on Alden pystypannu vm -91.

HÄMÄLÄINEN HEIKKI 09.01.2010 13:29

vaikea tapaus jos järjestelmässä ei ole ilmausruuveja..itsellä sama lämmitinpannu,ja meillä ilmausruuvi on ylimmässä kohdassa makuualkovissa.mutta jos ruuvia ei ole,niin auto vaan kallelleen nin että ilma tulee pannuun päin,ja siten ilman tulisi kyllä poistua,,en tiedä toimiiko käytännössä,teoriassa idea tuntuu toimivan.

SALENIUS PEKKA 09.01.2010 15:44

Pitää varmaan jokin ilmausruuvi laittaa alkovi osaan.Oudolta tuntuu miten järjestelmä pitää veden alkovi osassa kun paisuntasäiliö on alempana.Luulisi että vesi "karkaa" pois alkoviosasta paisuntasäiliön ilmaletkun kautta..

HAAPANEN TIMO 09.01.2010 17:05

Hommaa tuolta mutkaan ruuvi: http://www.caravantukku.fi/webkatalog/tuoteryhmat/lammitys/lammitys_start.htm

HAAPANEN TIMO 09.01.2010 17:07

Eipäs auennut oikein, klikkaa "nestekiertojärjestelmä"

LAHTI ANTTI 09.01.2010 19:24

Jos tyhjensit järjestelmän, niin ilmeisesti alhaalla jossain on silloin tyhjennysroppu. Täytä samaa kautta vaikka paljepumpun kanssa niin ilma poistuu paisuntasäiliön kautta pois eikä jää järjestelmään.

TERVO JARI 09.01.2010 20:47

nestettä "oikeaan suuntaan" ?

Jos ei, voi olla ongelmia ? En tunne tuon järjestelmän putkituksia joten empä voi enempiä autella. . .

Sen verran vielä, onko alkovi ylempänä kuin paisunta-astia ? ?

Jari

SALENIUS PEKKA 09.01.2010 20:57

Paisuntasäiliö on alempana kun putkisto n.30-40 cm.ylä-makuutilan seinustoilla on patterit ja vesi kiertää sieltä ja tulee sitten takaisin "alakertaan"

SALENIUS PEKKA 09.01.2010 21:00

Onko oikea kierto suunta pannun yläpäästää->kiertoon->sähkölämmitysvastuksille->pannuun

SAASTAMOINEN REIJO 10.01.2010 11:49

itsekin tein putkiremonttia lmc:heni ja siitä kokemuksestani.Tyhjennys/täyttö auton alta tyhjennyshanasta.Täyttö sujui vanhalla puutarharuiskulla johon pumpataan ilmaa-joka painaa nesteen ylöspäin.Ilmausruuvi auki ylimmästäpaikasta joka mielestäni on pakko olla alkovissa.(Eihän se ilma alaspäin tule)Kun neste tulee alkovista niin hanat kiinni ja ilmaamaan kaikki ilmausruuvit moneen kertaan välillä täyttäen paisuntasäiliötä.Omaa autoani jouduin kallistelemaa eri asentoihin montakertaa ilmausten väleillä ennenkuin neste alkoi kiertää. Hyvä muistaa että ilmaus kohta pitää olla paisuntasäiliön alapuolella ilmatessa,koska muuten ilma siirtyy putkeen eikä pois kuten on tarkoitus.On varmasti hyvä ilmata silloin tällöin varmistaaksesi kierron sekä tarkastaa paisuntasiliön nestetaso huomataksesi vuodot!

SIIRILÄ VEIKKO 10.01.2010 20:16

Edelliseen autoon alkovi LMC tein putkiremontin ilmavaivojen takia. Putkiston tyhjennys ulkoa auton alta, putkisto käy lämmittämässä jätevesi säiliöö. Ensin nostin vaatekaapissa olevan paisuntasäiliön lähes katonrajaan, lisäämällä putkien pituutta ( kupari ). Paisunta säiliö tuli samalle korkeudelle kuin putket kaapistossa. Sitten hellan yläpuolella olevasta kaapista kahdesta putkesta pala pois rälläkällä ( meno paluu ), kupariputkesta teehaarat juottamalla. Teehaarojen pienempiin putken päihin normaali vesiputki pikasulku, sitten haarat kumiputkella takaisin kiinni katkaistuihin päihin kaapin sisällä. Vähän ahdasta mutta onnistuu. Täyttö ulkoa tyhjennys hanan kautta, apuna käytin raitisvesi pumppua akku apuna virtaa antamassa.Täytössä kannattaa olla apumies toinen hoitaa pumppua toinen hoitaa ilmauksen. Ilmaus pikahanat kaapissa auki , sitten pumppu käyntiin. Putkisto täyttyy alhaalta ylöspäin työntäen ilman edellään ilmaus hanoista ja paisuntasäiliöstä. Se ilmaushana kiinni josta valuu ensin nestettä, sitten toinen ilmaus hana kiinni kun valuu nestettä. Samalla alkaa täyttyä paisunta säiliö, neste taso sopivaksi. Lämpö päälle saadaan neste kiertään, sekataan että liitokset pitää, lisätään nestettä jos tarvii. Tämän jälkeen ei tule ikinä ilma ongelmia. Tämän remontin minulle ehdotti putkimies kun kerroin ongelmasta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.