Testimatkalla

KÄRKKÄINEN HANNU 08.01.2010 22:26

Vaihdoimme kesän aikana Hobby 750 teliautoon. Talvilomaa oli suunniteltu pitkään aloiteltavaksi tammikuussa. Hobbyhän on aika tilava sisältä ja siinä on ainoastaan ilmapuhalluslämmitys. Laitatinkin heti lisälämmittemiksi Eberpächer lisälämmittimen. Polttoaineen kulutus on aika pieni suhteessa kaasuun hintaan. No pohjoisen reissulla meidät yllätti talvi perusteellisesti aina yli -20 c ja Haukiputaalla mittari pyöri -24 - 30 c tietämissä kokoajan. Pyhäsalmessa yövyttiin Emolahdessa ja mittari paukkui kuulema -33 c Jos olisin tiennyt minkälaiset pakkaset tulevat tuskin olisin lähtenyt, olisin pelännyt sen verran kylmyyttä. Vehkeet pelasi ja ei ollut muita ongelmia , kuin se että yhden kerran jäätyi Eberin pakoputki, vesikertymästä. Onneksi mukana oli sähköpuhallin pistooli ja sillä sulateltuani laite toimi hyvin. Asentajalta oli jääänyt ilmeisesti tekemättä vesireikä pakoputkeen. Lämpöjen tasaisuus yllätti iloisesti, kun sai soviteltua lämmittimien tehot keskenään "kompukseen" Kaasua tietysti meni yksi pullo kesti 2-3 päivää Minusta se oli kohtuullista näin isolle autolle, kun otetaan se huomioon että lämpömittari keikkui sisällä +21-22 c asteenlukemissa. Jos joku lukija kärsii kylmästä autosta suosittelen vastaavaa lisälämmitintä, kuitenkin sillä varauksella, että akkukapasiteetti, lataus täytyy olla kohdillaan. Tietenkin piuhan päässä ei tule ongelmia, ei myöskään ajettaessa.

KUNNAS TAPANI 09.01.2010 17:01

Hyvä yhdistelmä on Webasto/Eberi ja lämpötolpasta sähkön ottava akkulaturi. Lämpötolpassa vaan ei saa olla sellaista 2 h rajoitinkelloa. Laturin ansiosta akku on aina täysi ja lämmittimellä saa sekä moottorin että ohjaamon lämpimäksi.

KÄRKKÄINEN HANNU 12.01.2010 19:23

Kun asennutin Eberin laitoin sen puhaltamaan pelkästään asunto-osaan, siis se toimii lisälämmittimenä. Tämä antaa sen mahdollisuuden että ei tarvitse aina polttaa kaasua. Se voi olla hyvin ajaessa päällä ja tietenkin vaikka aina päällä kun on virtaa riittävästi. Nyt laitatan lisäakun, niin saa potkua enemmän. Minusta toimii erittäin hyvin. Hesan seudulla ainakin Max Caravan asentaa näitä.

KUNNAS TAPANI 13.01.2010 11:18

Myös sellainen viritys on mahdollinen, että Webastimella lämmitetään moottori + ohjaamo, ja asuinpuolelle laitetaan Kalori -lämmitin, jossa kiertää sama neste kuin moottorissa.

VALLIUS MARTTI 13.01.2010 20:17

Minulla myös uusi Webasto ja siinä on sähköllä toimiva ventiili kytkin josta saat valita vebaston lämmitämään vain sisätilan taikka motorin ja sisätilan saman aikaisesti.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.