Huomioitavaksi verojen maksamisessa

PALIN MATTI 17.12.2009 09:12

Ensi vuonna maksuun pantavat käyttövoima- ja ajoneuvoverot peritään ensin täysimääräisenä ja sitten piirongin seisotusasteesta riippuen hyvitetään seuraavassa eteen tulevassa veronperinnässä.

Tässä voi käydä siis niinkin, että se seuraava perintä kohdistuu sitten aikanaan vaikkapa saman haltijan nimissä olevaan henkilöautoon, joten hyvitys lasketaan sen veronmaksuun.

Hyvitys ei siis välttämättä kohdistu siihen samaan ajoneuvoon, minkä käytöstäpoistosta se lasketaan.

KAUPPI ERKKI 17.12.2009 09:49

No ainakin ensimmäisenä vuonna valtio tulee saamaan sen 14 milj euroa matkailuautoilijoilta se on kuin kusis housuun lämmittää vain hetken

no toisaalta valtiolla on taas ensi vuosi aikaa keksiä millä se saisi seuraavanakin vuonna sen 14 milj euroa.

LAHTI ANTTI 17.12.2009 10:17

Saahan valtio sen vastaisuudessa joka vuosi. Verohan on pysyvä, vuosittain maksettava. Ensi vuonna se alkaa. Pitihän aikoinaan ns. käyttömaksun olla kertaluonteinen, vaan mitä vielä. Onnellista veronmaksajaa valtio rakastaa.

PALIN MATTI 17.12.2009 10:19

Ja varmasti net jotaki keksii. Virkamiehet laittaa esityksensä äänestykseen euskunnasa ja tulos on aina esityksen sisällöstä riippumatta: Hallituspuolueet JAA ja oppositio EI. Muutama tyhyjä(pää) on kans aina joukosa.

Ja met tollot äänestämä seuraavisa vaaleisa net samat törpöt sinne takas tekkeen lissää päätöksiä.

PAJARI JUKKA M 17.12.2009 10:33

Hyvä huomio. Met tollot äänestellään toisia tolloja. Vaan mistä löytyisi net kun ei ole tolloja?

Joka tapauksessa eduskunta on äänestävien kansalaisten enemmistön valitsema eikä mistään ulkoavaruudesta meile lähetetty riesa.

Hyvää Joulun odotusta, -JukkaP-

MERIKALLIO VELI-PEKKA 17.12.2009 10:36

Valistunut itsevaltiushan se tässä tilanteessa parasta olisi, mitä vähemmän pölkkypäitä päättämässä, sen vähemmän huonoja päätöksiä!

ASIKAINEN MATTI 17.12.2009 10:39

Jes, demokraattinen diktaattori!

PALIN MATTI 17.12.2009 13:07

Mulle sano jo 80-luvula yks entinen ryökaveri, että jos kaikki kansaneustajat laitettas issoon tynnörriin ja sitä sitte helevetisti ravisteltas, ni aina olis sutki päälimäisenä.

Eikä mikkään tyhymä mies ollu tämä kaveri. Eikä näytä ajat muuttanneen mittään miksikkään sillä sektorilla.

HAAPANEN TIMO 17.12.2009 19:24

Selittäisikö joku mulle tuon tekstin, mnää en jymmärrä.

"Ensimmäiset osaksi CO2-perusteista ajoneuvoveroa sisältävät veroliput lähetetään maaliskuussa 2010 ja siirtymäaika kestää vuoden. Jos maksuun tulevan veron verokausi jatkuu vähintään vuoden 2011 maaliskuulle asti, on verolipussa veroa sekä vanhan että uuden perusteen mukaisesti."

Minä en ole piirongin veroa yhdessä erässä maksanut, kun en sitä talvella käytä. Mikä se verokausi on?

LIIMATAINEN HANNU 17.12.2009 19:43

No Timo, tuohan on heleppo juttu, ymmärtää. Kun olet maksanut maaliskuussa -10 veron, niin sitten 'saat' maksaa veron tuplasti vuoden kuluttua. Kun olet senkin maksanut tulee maksuun veron korotettu maksu, 280%! Jos vielä löytyy Sinulta fyffee niin voit lähettää ne suoraan verottajalle! KJON!

PALIN MATTI 17.12.2009 22:53

Verotuskausi on ensimmäisestä veronmääräytymispäivästä vuosi etteenpäin. Eli siis siittä ku sie oot autos ommiin nimmiis rekisteröiny.

EKDAHL MARKKU 18.12.2009 12:57

Liikaa maksetun/hyvitettävän ajoneuvoveron voi kyllä anoa takaisin, lomakkeen voi ladata AKEn sivuilta. Itse maksoin näppivirheen seurauksena muutaman kympin liikaa veroa, ja kyllä se hakemuksesta tuli takaisin. Eli matkailuauton osalta hakemus kannattaa täyttää siinä vaiheessa, kun seisonta-aika päättyy ja on tiedossa, paljonko seisonta-ajalta pitäisi veroa saada takaisin.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 18.12.2009 16:00

Viimeisimmäksi AKE:lta tulleessa käyttömaksulapussa luki, jotta käyttämättömän maksuosuuden voi pyytää omalle tilillensä jo tänä päivänä puhelimitse.

Tuolla katsastuskonttorilla tytöt puhuivat, että seisontailmoituksen voisi ensi keväästä alkaen tehdä netissä, mikään ei ole kuitenkaan varmaa!

EEROLA TEEMU 18.12.2009 18:01

Minulle tyttö kertoi toissapäivänä samaa ettei tiedä tarkasti. Sanoi, että aina netti-ilmoitusten jälkeen AKE:lta tulee postitse ne paperit, jotka nyt saa konttorilta. Oli kuitenkin sitä mieltä, että seisonta/käyttöönotto alkaa siitä päivästä kun tekee netissä sen ilmoituksen -luultavasti!! Ei osannut sanoa, kun ihmettelin, miksei riitä, että printtaa itselleen ilmoituksen ja vain niille lähetettäisiin postia, jotka niin haluaa. Onhan poliisilla ym. viranomaisilla aina sähköisesti saatavissa ne tiedot ko. ajoneuvosta.

Näyttää, että ilmoitukset eivät tulisi paljon halvemmiksi kuin nykyisin tuo 10,20e/kerta ja sitä maksun suuruutta sitten voidaan perustella tällä kirjepostilla. Katellaan ja toistaiseksi hoidetaan asiat konttorilla. En yhtään ihmettele, että Suomi on pudonnut tietotekniikan softan käytössä takapajulaksi.

LAUKKANEN MAURI 18.12.2009 18:08

Minulla se on PIENI VERO PIIRONGISSA=0€ +alv. Niin, en omista as.autoa,lahjoitin pois!. Verot kansan verta juo! tuumasi m laukkanen

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.