Ducaton sadevesikourun tukkeutuneen tyhjennysputken avauskeino

AHJOS TIMO 04.08.2016 16:55

Ducatoissa on tunnetusti se ongelma, että tuulilasin edustalla oleva sadevesikouru ei tyhjene tai se tyhjenee väärään paikkaan, kuten sähköjohtojen päälle. Tässä käsittelen nyt pelkästään sen kourun kuljettajan puoleista päätyä, johon vesi jää seisomaan ruostuttaen varmaankin aikaa myöten vedessä seisovaa pyyhkijän varren alaosaa ja kenties sen moottoriakin. Eri Ducatoissa on siinä kohdassa erilaisia rakenteita. Minulla tuulilasinpyyhkijän varren alla on ohut poistoputki, jonka aukko tulee esille vasta kun pysäyttää pyyhkijän pystyasentoon ja kaivaa aukon esille sen päälle kertyneen moskan alta.

Aiemmin olen avannut tukkeutuneen poistoputken työntämällä sen sisään niin paljon muovipäällysteistä rautalankaa, että vesi on alkanut valua putken kautta ulos. Viime aikoina se putki on kuitenkin mennyt niin tukkoon, että rautalanka ei ole sitä avannut vaan töksähtää johonkin esteeseen. Tänään keksin uuden konstin, joka auttoi:

Minulla on kotona tietokoneen puhdistamista varten ostettu paineilmapullo. Sen mukana tuli parikymmentä senttiä pitkä ohut muoviputki, jonka voi kiinnittää pullon suuttimeen. Se mahtuu paksuutensa puolesta Ducaton sadevesikaukalon päädyn poistoputkeen. Työnsin sitä sinne niin syvälle kuin työskentely sallii, kiinnitin sen yläpään paineilmapulloon ja annoin sinne mennä pari puhallusta. Poistoputki avautui ja vesi valui sitä pitkin pois!

TERVASMÄKI MARKKU 04.08.2016 19:18

Mulla on siinä reiässä koko ajan pitkä nippuside. Toisesta nippusiteestä vielä vain se "lukko-osa" siten, että ei valahda täysin alas. Näkyvillä siis noin 3 senttiä. Helppo ajoon lähtiessä vähän rassata kun se on jo reiässä :)

KAUPPI ERKKI 05.08.2016 09:13

Harvoin se muovikouru asettuu niin tiiviisti tuulilasia vasten ettei vesi pääsisi valumaan jo siitä tuulilasin ja muovin välistä ja myös kun tämä muovikouru on kaksiosainen niin siitä keskisaumasta vesi pääsee valumaan suoraan koneen päälle kesällä lämpö vääntelee muovia joten saumojen massauskaan ei auta kuin hetken.

AHJOS TIMO 05.08.2016 19:11

Nuo Erkki Kaupin mainitsemat kaksi vuotokohtaa kitattiin autossani umpeen (ilmeisesti silikonilla) Fiat-huollossa maksuttomana takuutyönä.

HAAPANEN TIMO 06.08.2016 13:45

Suunnitteluvirhe on tykkänään korjattu. Kouru on yksiosainen ja tyhjennysreikiä on kolme, yksi iso putki on keskellä.

@timppa

AHJOS TIMO 06.08.2016 17:22

Mistä vuosimallista alkaen?

HAAPANEN TIMO 06.08.2016 18:28

No mulla on -15 mallia enkä siinä kourussa näe mitään ongelman mahdollisuutta kuin tietysti sen että päästää reiät tukkoon.

@timppa

AHJOS TIMO 06.08.2016 20:54

Kiitos tiedosta! Tämä aloitukseni koskeekin juuri sitä, kuinka tukkoon menneen ohuen poistoputken saa auki. Oma autoni seisoo suurimman osan ajasta puun alla ja kouruun putoaa paljon sellaista, mikä tukkii sen ohuen putken. Sen sijaan kourun keskikohdan lähellä oleva poistoputki on niin paksu ja suora, että se ei mene tukkoon.

HAAPANEN TIMO 06.08.2016 21:15

Juu, meinasin lähinnä Erkin kirjoitusta ''Harvoin se muovikouru asettuu niin tiiviisti tuulilasia vasten ettei vesi pääsisi valumaan jo siitä tuulilasin ja muovin välistä ja myös kun tämä muovikouru on kaksiosainen niin siitä keskisaumasta vesi pääsee valumaan suoraan koneen päälle kesällä lämpö vääntelee muovia joten saumojen massauskaan ei auta kuin hetken.''

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.