elektrolux jääkaapi ei toimi 230v

SOININEN JUKKA 02.08.2016 20:42

Päivää tietäjät. Ennen pajalle vientiä kysymään parhaita viisauksia mikä on kun Elektrolux jääkaappi ei toimi 220/ 230 v eli verkkovirralla.Toimii moiteettaa kaasulla ja ajaessa 12 v. Kaappi majailee Dethlfless 680 ducato autossa vm 2000. Tarkistettu 20140liikkeessä ja toimi 2 edellistä eurooppareissua. Kaappi tyyppi on r RA/RM -2D , automaattisesti vaihtelee olevinaan nuo energialähteet.

Sulake ja ja rele heti mielessä mutta missä.. kaikki näkyvät tarkistettu. Samoin asento vatupassilla....

Tämmöinen kysäri jos olis jollekin tuttu. No problem sinänsä koska 11kg kaasupullolla la tuo on pelannut nyt yli 1 kk ja 3500 km reissun .

TOIVONEN MARTTI 02.08.2016 21:37

Onko vastus mitattu? Tuo kuulostaa kyllä verkkovirtavastuksen vialta jos muuten toimii. Siellähän on eri vastukset 12 voltin ja 230 voltin virroille eli voi toimia ajaessa 12 voltilla vaikka ei toimi verkkovirralla. Jos vastuslanka on poikki näkyy se helposti yleismittarilla.

mot

JANHONEN MATTI 02.08.2016 21:39

Kun vaihtelee energialähdettä automattisesti kaappi on AES.

Siinä kaapissa on oma vikadiagnostikka AES puolella. Ohjeet diagnostikaan käytölle käyttöoppaassa.

Jos LED-näytössä on "230" = virtaa ei ole tai jännite liian alhainen (jotkut kaapeista reagoi herkästi verkkovirran jännitteen laskuun) Jos jännite ei riitä niin automatiikka "heittää" kaapin kaasulle.

Jos led-näyttöä ei ole se näyttä viat valoilla. Valojen lukuohje käyttöoppaassa.

Jos 230 V virtaa ei ole niin tarkasta auton verkkosulake ettei vaan ole lauennut Verkkosulakkeet voi olla sijoitettu ties mihin, muuta aika monesti ne on samassa kaapissa kun lämmitin.

Jos näytössä on koodi HE1 = 230 vastus viallinen Jos koodi on HE2 on 12 V voltin vastus viallinen (ilmoitit että toimii)

Vikoja toki voi olla muitakin, mutta ensin pitää tarkistaa perusasiat.

Nimimerkillä: Entinen AES-kaapin omistaja.

TERVONEN KEIJO 12.08.2016 10:59

Hei,

Minulla vastaava kaappi vm. 2003 as. autossa, Dethleffsissä, automaattisella energiavalinnalla (AES II järjestelmä). Omassa vika oli se että kaappi ei tunnistanut 230 V sähköä. Huomasin sen siitä että kun tökkäsin virtapiuhan auton seinään kaappi toimi edelleen kaasulla (kaasuventtiillin sulkeutumisen ja naksahduksen kuulee kyllä hyvin). Käytin autoa reissun päällä Kauhajoella, jossa asentaja mittaili ja rassas sitä pari tuntia ja päätyi siihen että kaapin ohjauskortti on viallinen. Epäili ensin 230V vastusvikaa mutta se oli mittausten mukaan ehjä. Tilasin itse kortin JyväsCaravanista ja vaihdoin sen itse. Se on helposti vaihdettavissa irroittamalla paneeli kaapin yläosasta. Ohjauskortin hinta oli noin 450 €. Jos tähän päädyt niin varmista että kaapissa on AES II järjestelmä, vanhemmissa kaapeissa on käytetty myös AES I järjestelmää, joka vaatii eri ohjauskortin. Kortit eivät käsittääkseni ole korjattavissa koska komponentit kortilla on peitetty paksulla "geelillä".

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.