Jääkaappi toimii-ei toimi-toimii

PARSAMA KARI 02.08.2016 11:03

Apua! Dometicin iso jääkaappi keljuilee alvariinsa. Viimeksi: jäähtyi hyvin sähköllä, piti kylmän kaasulla, parin päivän jälkeen lämpeni, toimi parkissa hyvin kaasulla pari päivää ja sitten lämpeni. Eikä sen jälkeen jäähtynyt kummallakaan. Kunnes seisoi viikon lämpimänä, kokeilin sähköllä ja kylmeni kunnolla. Mitä asiantuntijat suosittelevat????

PEIPPO PASI 02.08.2016 19:04

Joo, vastauksista olisin kiinnostunut miekin. Just samat oireet meillä-> Ei toiminut sähköllä, kaasulla toimi, sit toimi molemmilla ja nyt ei kummallakaan... Mut jospa se olis sit kunnossa, kun seisoo nyt viikon Helsinki-Vantaalla. Ens viikolla olis pohjoseen lähtö... Täälä Alanyassa onneks kaapit toimii...ja kaikki muukin

TOIVONEN MARTTI 02.08.2016 21:30

Kuulostaa siltä että kyse on AES-systeemin sisältävästä kaapista. Janhosen Matti on sen ongelmia koskeviin kysymyksiin vastaillut monesti aiemmin joten suosittelen viestihakua esim. hakusanoilla AES ja kirjoittajaksi Janhonen.

Ja valitettavasti taitaa olla niin että tuollaiset systeemit ovat kalliita korjata ja se johtuu siitä että aika monimutkainen piirilevy.

Mutta tällaisissa kysymyksissä kannattaa aina laittaa mahdollisimman tarkkaan kaapin tyyppi. Mullakin on omasta mielestäni iso kaappi mutta vanhanaikaisen yksinkertainen ja toimiva.

mot

YLITALO ASTA 02.08.2016 21:50

Viittaa sähkö kulku ongelmiin. Yleisin vika on liittimien hapettuminen. Eli ensin liittimet auki ja puhdistus. Se on se yleensä kallis vika. Harvemmin piirikortti kärähtää.

T : Masi

LESKINEN HANNU 03.08.2016 05:46

Mulla oli sama ongelma ,,vaihdoin piirikortin ,,,ala säleikkö irti kortti siinä,, helppo vaihtaa kortti maksoi 96 €

HAUTANIEMI ARJA-TARU 04.08.2016 21:42

Meillä on Dometicin malli, jossa on manuaalinen teholähteen valinta, pikku pakastin ja isohko jääkaappi. Se keljuili toista vuotta, kuljetin sitä asiantuntijalta toiselle ja aina meni rahaa. Turhaan. Kaappi toimi aina hetken aikaa kun taustan aukaisi ja kajosi johonkin. Panin oikein silmälasit päähäni eräänä päivänä ja ryhdyin etsimään huonon kosketuksen aiheuttajaa pääteltyäni että vika ei voi olla missään muualla kuin huonossa kosketuksessa. Tulin sitten ottaneeksi irti hiukan tikkuaskia isomman mokkulan suunniilleen alimmaisen ritilän takaa. Sen jossa on moninapainen riviliitin keskellä mokkulaa. Tulin laskeneeksi sen viereeni pallille. Ryhdyin tutkimaan mokkulan takaista maisemaa löytämättä mitään kummallista.Sitten vilkaisin mokkulaa ja otin sen käteeni. Samalla otin myös siihen tulevan johtonipun käteeni ja kas, tuo moninapainen liitin sisälsi vehnäjauhon näköistä valkoista jauhoa. Sattumoisin oli kylppärissä hammasvälien puhdistukseen tarkoitettuja pieniä pulloharjan näköisiä harjoja. Harjasin liittimen, puhalsin paineilmalla ja tein vaikka minkälaisia temppuja. Mutta tuon kuurin jälkeen kaappi on toiminut OK.

PARSAMA KARI 05.08.2016 11:49

Kiitos vastauksista. Arvelen niiden pitävän sisällään olennaisen syyn. Kaappiin on kaksi vuotta sitten vaihdettu termostaatti sekä piirilevy. Joten niiden pitäisi olla kunnossa, mutta yllättäen toimintakatkoksia on tullut joka kesä. Ainakin silloin toiminta on lakannut, kun on hellepäivä. Takuuvarmasti pakastinosan tuotteet sulaneet juuri silloin kun ei pitäisi. Eli vastausten perustella pitää löytää henkilö joka käy sähköliitännät läpi.

PEIPPO PASI 07.08.2016 20:29

Kyllä viikon seisonta korjasi kaapin-> tänään kotimatkalla kokeilin ja hyvin pelitti akkuvirralla sekä kaasulla...Ihmevehkeitä nää on? Edellisessä autossa kaappi pelitti kaheksan vuotta ongelmitta, minkä auto meillä oli. Taitaa olla liian hienoja vehkeitä nää uudemmat...Olisko tää nyt sitten kosketushäiriötä? -Pasi

JANHONEN MATTI 07.08.2016 22:30

Pilalle ne meni kun niistä ryhdyttiin tekemään liian hienoja laitettiin elektroniikan perään kaikki se minkä karavaanari osasi ennen hoitaa manuaalisesti.

Kyllä kaikki osasi kääntää kaapin 12 V ja 230 V:lle tai avata kaapin kaasuhanan ja räpsästä piazolla kaasulla kaappi tulille. Oli jopa aukko mistä katsoa, että liekki varmasti syttyi ja liekinvarmistin esti kaasuntulon jos ei syttynyt. Ja halvat oli varaosat vaikka olisi vuosittain uusinut.

Ei riittänyt se. Piti saada kaappiin elekronikkaa jota AES-kappissa on ainakin ohjauspaneelissa, magneettiventtiilin ohjauksessa ja varsinaisessa ohjausyksikössä. Samalla saatiin kaappiin joukko oikein mukavia ja kalliita elektroniikan jälkimarkkinointituotteita, joita kaappi silloin tällöin vaatii ja TI-miehet karkotettua kaapin kimpusta.

Tätä nimitetään kehitykseksi.

LAUKKANEN MAURI 08.08.2016 20:06

Joopa joo,kävin Turussa ja se kieleen Dometick alko temmmuilemaan,eli ei jäähdy missään kytlkin asennossa.

Siis kaasulla sen liekki palaa,mutta millä teholla ja sähköllä sekä ac230 tai 12vDC se kylmenee,mutta ei hyvin.

Tuli mieleen lisko kylmäaineet karanneet, tai se magneettinen venttiili rikkin?.

Siis en ole kylmämies,enepi sähkömies,siis missä vika????.

RUOSTELA RAUNO 08.08.2016 21:22

En nyt tähän hätään muista oman autoni jääkaapin mallia (en ole nyt kotona) mutta se on sellainen iso kaappi jossa on automaattivalinta käyttöenergialle. Kaappi on temppuillut aina silloin tällöin varsinkin kaasun kanssa niin että alkuun on hyvinkin kylmä mutta sitten parin- kolmen päivän jälkeen tehot häviää jonnekin, sähköllä kyllä toimii.

Itse olen saanut kaapin toimimaan kaasulla siten että ulkoritilä irti ja paineilmalla (huoltiksella) puhdistus palopään/suuttimen kohdalle ja ilmaa myös sinne liekin yläpuoliseen putkeen. Tämän jälkeen mielestäni liekki on ollut aavistuksen suurempi, eli jotain nokea tai muuta töhnää sinne luultavasti aika ajoin tulee joka pitää sitten saada pois. Lisäksi olen tyhjentänyt sen muovikipon johon jääkaapin vesi valuu.

Kerran kun harjoittelee niin sen jälkeen homma onnistuu parissa minuutissa!

HAUTANIEMI ARJA-TARU 08.08.2016 21:33

Tuo ilmiö, siis että liekki kyllä palaa, mutta kaappi ei jäähdy, on helpoin nakki.TI miehelle.Tuo ilmiö syntyy kun palopään yläpuolella olevasta pakoputkesta tipahtaa nokihippunen liekin päälle ja saa aikaan sen, että liekki ei lämmitäkään enää pakoputkea, vaan jotakin muuta ympäristöstä..

Yksinkertaisin korjaus on mennä huotoasemalle jossa otat käteen paineilmaletkun ja puhallat palopäähän reilun puhalluksen. Jos ei eka puhallus saa aikaan parannusta, tempun voi uusia..

/Kallu, Tarun miäs ja autokuski

LAUKKANEN MAURI 09.08.2016 20:43

Taas kerran,tuo etäkorjaaminen on vaikeaa,se tuli taas kerran todistettua. Eli nuohosin jääkaapin putket noin kuukausi sitten ostin sitä varten erikoisia nuohousharjoja joilla ajoin pakoputken puhtaaksi ja paineilma kopura on talossa.

Siis vika oli suutimessa joka oli tukossa,irroitin putken joka lähtee magneetti ventiilitä ja pätyy siihen palopesään japuhdistin sen paineilmalla ja kaappi jähtyy!.

PEIPPO PASI 19.08.2016 21:29

Hyvin pelitti kaappi kaikilla toiminnoilla. Pari päivää vajaa kahen viikon reissu Lapissa ja vain kerran kaappi sammui -> syttyi taas kun vaihdoin uuden pullon...heh. Oliko tää nyt vaa toimintahäiriö vai mikä lie ominaisuus? Milloin lakkaa taas toimimasta? Vähän varpaillaan oltiin, kun viikon eväät ostettiin kun reilut 40 km oli kauppaan matkaa... Voiko tuolle nyt mitään tehä? -Pasi

NYYSSÖNEN KAJ 23.08.2016 17:59

Huonosti on viimeisen vuoden toiminut Electrolux kaappi RM4211LB lämpöä tuottaa ja satunnaisesti kylmää putsattu, suutin vaihdettu käytetty huollossa toimii jos on absoluuttisen vaakasuorassa.

kaappi hankittu 2000 vuonna käyttöpäiviä 2500 arvio. Tänään ostin Dometic RM5310 kaapin, haen sen huomenna 811,35€ hinta

JANHONEN MATTI 23.08.2016 18:11

Et sitten vielä rohjennut siirtyä kompurakaappiin vaikka sähköä on iso auto täynnä. Tilakysymys se ei liene.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.