Fiat ducaton käynnistys ongelma.

AALTONEN MIKA 24.07.2016 09:17

Moi! Fiat ducato -89 pyörittää mut ei lupaa käynnistyä,sitten kun koskin johonkin sulakkeisiin lähti käyntiin,päästiin eteenpäin,mut kun sammutin, ei taaskaan lähde käyntiin, missä siis vika?

TAIMIO REINO 24.07.2016 10:26

Jokos tuossa mallissa on inertiakytkin rintapellissä konehuoneessa? Se on kytkin, joka törmäyksessä katkaisee polttoaineensyötön. Jos tuo kytin aukeaa, kone pyörii kuin singeri mutta ei vaan käynnisty. Kytkimessä on nappula, jolla sen saa palautettua alkuasentoon. Mulla on vuoden 96 Ducato.

JANHONEN MATTI 24.07.2016 10:32

Jos sinulla on ohjekirja niin katso mikä sulake vaikuttaa mihinkin toimintoon. Tarkasta, että kaikki sulakkeet on ehjiä.

Pitkään seisonnassa olevien autojen sulakkeilla ja vallankin niillä vanhanmallisilla on taipumus hapettua jolloin virta ei kulje läpi vaikka itse sulake on ehjä.

Jos koet että sulakkeiden heiluttelusta oli apua niin kannattaa puhdistaa sulakkeen päät ja liuskat vailla jollain kevyesti raaputtamalla. Usein kontaktihäiriöön auttaa jo se, että vanhanmallista posliinisulaketta sormella kevyesti kallistelee sen paikallaan ollessa puolelta toiselle Laattasulakkeessa pieni heiluttelu ensiapuna riittää.

Sinua tämä tieto ei nyt auta, mutta myynnissä on contact cleaneria joka liuottaa hapettumia ja parantaa kontaktia. Tavallinen CRC ei ole lääke tähän tautiin.

AHTOLA OLLI 01.08.2016 09:28

Itselläni vika poistui kun laitoin moottorin ja rungon välisen maadoituksen kuntoon eli erillinen laattakaapeli moottorista runkoon. Kokeile käynnistyskaapelilla.

Rauno Haahkola 29.05.2024 04:52

Burstner toimii,Fiat 3,0 ei,akussa on virtaa,ei käynnisty,ei pyöri startti,käsittääkseni ilmoittaa jotain vaihdelaatikko juttua.Auto 2009 vm,ajettu 110 tkm,Auto seissyt noin viikon verran.
Virta päällä kun siirtelee vaihdetta niin rapisee,siis kyseessä automaatti(robotti),Reissuun lähtö on edessä.


Ongelmaa on,akku kunnossa,startatessa kuuluu vain naksutusta,missähän vika ?Maadoituksetkin todnäk ok,reissuun lähtö vain viivästyy.
muokattu: 29.5.2024 17:31
Jouko Hakulinen 29.05.2024 21:13

Minulla oli kaksi vuotta vanhassa robottivaihteisessa Fiatissa saman tyyppinen vika. Ajotietokone ilmoitti muistaakseni, että "Vaihteisto ei ole käytettävissä". Seinäjoella Rinta-Joupilla kaveri muutti tietokoneella jotain asetuksia ja vika poistui sillä kertaa (eikä korjaus maksanut mitään!). Ajoin Helsinkiin, jossa seuraavalle viikolle oli varattu huolto. Kerroin havaitusta viasta, ja siellä tutkivat lisää. Parin viikon kuluttua kotipihassa tietokone sanoi, että "Voimansiirto ei ole käytettävissä". Auto hinurin lavalla samaan firmaan, jossa oli huollettu. Ongelma poistui (toistaiseksi?) kytkimen vaihdolla - onneksi meni takuuseen.

Tuo pohjustuksena sille, että vikaa on syytä tutkia tietokoneella. Arvailu tuskin auttaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.