Asuntoauton / vaunun ikkunan poistaminen eristetyllä seinäelementillä

SIRVIÖ JUKKA 15.06.2016 12:59

Hei

Asuntoautossani (yli 10 v. vanha) on suuri takaikkuna (n. 185 cm leveä). Ikkunalla on ikänsä - varsinkin suurella. Sen tiivisteet eivät pidä (pölyä sisään), viilentää kylmällä ilmalla takaosaa ja on aina likainen takaikkunana tapaan.

Ikkuna olisi helppo korvata seinäelementillä liimaamalla eriste-elementti reunoistaan ulkopeltiin.

Auton kori (kabiini) on jäykkä. Eriste-elementit ovat jäykkiä ja rakenne onseuraava: ulkona sileä alumiinipelti, eristeenä sininen foumi (40 mm) ja sisäpinnassa kova vaneri (6 mm).

Ongelmanani on löytää taho, joka myisi (ja mahdollisesti asentaisi) halutunkokoisen ja kohtuuhintaisen elementin (n. 190 cm * 70 cm). En tarvitse kokoseinää, mutta näyttää siltä, että vain kokonaisia elementtejä (esim. seinä,katto tai perä) on myytävänä.

Yksi mahdollinen ratkaisu on rakentaa ko. elementti liimaamalla alumiinipelti, sininen foami ja vaneri yhteen, mutta en oikein usko rakenteen pitävyyteen verrattuna tehdastekoiseen vaihtoehtoon.

Miten ratkaisisin ongelman? Mistä voisi ostaa seinää? Luulisi, että on kolariautoja (vaunuja), joista on jäänyt käyttökelpoisia osia.

Aurinkoista kesää Teille toivottaen Jukka Sirviö 044 5 44 66 55

TURUNEN HEIMO 20.06.2016 11:43

Romiksilta ja avk:ta kyselemään. Itse vastaavassa tilanteessa laittaisin palan olemassa olevan ikkunan kehyksiin ja sisäpuolelta vaneroisin laajemmlti siten ettei se näyttäisi rumalta.

JANHONEN MATTI 20.06.2016 13:40

Leikkauta aukon kokoinen alumiinilevy josta saat ulkopinnan. "Juota siihen uretaanilla kiinni foum levy.

Juota sen jälkeen elementti kiinni uretaanivaahdolla aukon reunoihin. Tarttuu kun tauti. Kun elementti on kiinnittynut nii sama temppu sisäpintaan fanerin osalta. Sisäpinnalle saumojen tasauksen jälkeen tapetti ja ulkopinnalle voi teettää tarran. Joskus tuolla reissussa näkee tosi fiksuja maisematarroja kiinnitettynä auton taa. Onpa jotkut pariskunnat kuvauttaneet itsensä ja laittaneet kuvansa tarrana auton perään.

Uretaaniliimaa on myös turpoamatonta laatua ja normaaliakin voi käyttää jos sivelee sen pinnalle pensselillä hyvin ohueksi kerrokseksi.

Yksi konsti on jättää ikkunan kehys paikalleen ja korvata vain ikkuna lämpöeristetyllä siistillä levyllä, jonka voi sisäpuolelta ruuvikiinnittää. Ulkopinnaksi käy vahva valkoinen akryylilevy jota saa mm. Etralta määrämittaan sahattuna. koska se pitää ikkunatiivistettä vasten veden ulkopuolella, eikä vety mutta sen huonoja puolia on huono liimattavuus. Sen voi jopa kiinnittää niin, että vetää ulko- ja sisälevyn + väliin jäävän lämpöeristelevyn kalusteruuveilla "pakkaan" jolloin se on helppo kiinnittää ja pysyy. Tällöin luukun voi myös jälkiä jättämättä poistaa tarvittaessa. Sisäpinnan levyyn voi liimata sopivan kankaan pintaverhoiluksi fanerin päälle.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.