Mistä tavaratilan lisäovi?

HENTUNEN NIILO 01.06.2016 11:15

On hankalaa ryömiä tavaratilan toiselle puolelle! Mistä löytäisi n.100x80cm takaluukun raamit? Niilo

KOISTINEN TOIVO 01.06.2016 11:32

En vastaa kysymykseen. Mutta kumpi on hankalampi yksi mahdollisus kosteus vaurioon, vai ryömintä. Asentaja kerran kertoili, kun elnakin luukkuun oli kosteuta mennyt. Luukut, ja läpiviennit ovat suurin kosteuden tie autoon / vaunuun. Samalla ne heikontavat rakennetta. Alapohjan lisäksi Hän tekisi auton, josa ei olisi parin ikkunan, kattoluukun, ja yhden oven lisäksi ei yhtään ylimääräistä reikää. Toivopoika

HAAPANEN TIMO 01.06.2016 11:58

Älä nyt jaksa Toivo maalailla turhia piruja. Luukut ei vuoda jos ne tehdään huolella, eikä auton seinät kanna mitään kuormaa. Ne asentajien jutut on samoja kuin Esson miestenkin.

Totta kai elnakin luukuun vesi menee, meni mun rollerinkin luukkuun, mutta kun korjasin ei mennyt enää. Autoja pitää vahtia kittipistooli kädessä.

Justiinsa vedin liimamassan LMC:n ulkovalon yläosaan kun siellä oli selvä rako.

Tuolta saat muttei niin isoa kuin tykkäisit. http://www.vapaa-aika.com/epages/vapaa-aika.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2015091804/Categories/Alusta_ja_Kori/Koritarvikkeet/Huoltoluukut

@timppa

JANHONEN MATTI 01.06.2016 15:40

Matkailuautoihin luukkuja, ovia ja ikkunoita voi hakea Googlen kautta haulla serviceklappe

Jos ei ihan kiire ole tilauksen kanssa niin Saksasta kannatta tilata. On nuo Suomen hinnat niin suolasia.

Tässä yksi varteenotettava ostopaikka. Neu tarkoittaa uuttaa.

http://www.ebay.de/bhp/serviceklappe

KOISTINEN TOIVO 01.06.2016 17:46

Enhän minä malata iteän alakerran herraa osaa, ainakan näkoiseksi. Tuli vain kerettiläinen ajatus. Ostetaan satasela tuhannella öörillä aoto, ja aletan korjaileen, ja vahtimaan vikoja, joita tahtoo, mikäli on kirjoittelijoihin uskominen, olla omiksi tarpeiksi. Kuten mula lusikkalaatikon kannen käteen jäämisen korjaus tulitikkujen laittamalla ruuvinreikiin suuteeksi. Toivopoika

TURUNEN HEIMO 01.06.2016 19:11

Kulkimen laitto, viilailu ja tuunaus on osa harrastusta vaikka se voi toisesta tuntua turhalta niin saapa siitä mielihyvää. Ihan kuin omatoiminen huoltokin. Timo oli oikeassa, ei seinät ole kantavia rakenteita. Oven kehyksen mukana tulee hyvät ohjeetkin ja netistä löytyy lisää. Eikä siellä taida olla tukirimojakaan kun toisen oven saa tehdastilauksena uuteen autoon. Pitää vain muistaa se hyvä sääntö, mittaa vielä kerran ja tässä tapauksessa varo ettei poistettava seinäpala vahingoitu sillä sehän palautuu suurimmalta osin takaisin ovena. Tiivistemassaa ei kannata pihistellä joskaan ei liikaakaan jottei ovi sitten näytä taatusti itse laitetulta.

JANHONEN MATTI 01.06.2016 20:09

Rakenteleminen on tosiaan osa tätä hommaa. Juuri tuossa asensin sisätilaan ledejä sisävalojen parantamiseksi.

Tämä harrastus on aika kallista puuhaa ja paljon säästää jos itse pystyy tekemään perushuollot ja pienet rakennekorjaukset. Samalla rakenteet tulee tutuksi ja autoon voi luottaa ihan eri tavalla kun on sen itse läpikäynyt.

Tottahan ne seinät kantaa. Eihän ne kaapit ja katto muuten ylhäällä pysy. Mutta ei yksi luukku ja jos on vallankin metallikehyksellä rakennetta paljon heikennä.

Tässä yksi esimerkki siitä miten ammattilainen huoltoluukun asentaa. Hänellä tosin tuo luukun aukon tekokone ei ole TI-miehen vehkeitä.

https://www.youtube.com/watch?v=AzQSqapySGQ

HAAPANEN TIMO 02.06.2016 11:03

Kuviosaha on tuohon hommaan huono vehje. Seinän paksuuden ollessa n. 2,5 cm kulkee se pieni terä siellä toisella puolella miten sattuu. Kulmissa takapuoli oikasee ja sen oikaisun reunan korjaaminen on hankalaa.

Aika vaikea aukon teko on ellei ole täsmälleen oikeita välineitä.

Rakentelu on kivaa ja juuri nyt olen käynyt kahden viikon tutustumiskurssin auton vaihdon jälkeen ja tiedän sen rakenteista aika paljon verrattuna pelkkään kaappeihin kurkistelijaan. On kontattu alla, päällä ja sisällä useamman työpäivän verran.

@timppa

NORDSTRÖM SEPPO 02.06.2016 11:33

Ihailen vilpittömästi teitä kaikkia kädentaitajia jotka itse huollatte ja rakentelette matkakuljintanne. Itsekkin muuttelen aina autoa mieleisekseni mutta ammattimiehellä olen hommat teettänyt. Samoin kuin alustan ja asuinosan vuosittaiset huollot. Hintahan niillä töillä aina on. Mutta tuleehan kaikki tehtyä. 2011 hankitulle autolle on tehty huoltojen yhteydessä kaksi maksutonta ohjelmapäivitystä ja asuinosaan jotakin Hymerin määräämiä tarkistuksia maksutta.

Tuleepa pyöritettyä samalla tätä kansantaloutta.

Toki minäkin jotakin taidan. Naapureille erillaisia asiapapereita teen, hakemuksia ja valituksia, talkoo hengessä. Periaatteella jokainen osaa jotakin, kukaan ei kaikkea.

TURUNEN HEIMO 02.06.2016 12:31

Joskus on tehtävä itse. Viime syksynä minulta vikaantui kaasuläppäkotelo ja soitin karavaanikorjaamoon jossa oli keväällä vaihdattanut hammashihnan. Ei alkanut puuhaan sanoi sitä vaikeaksi ja hankalaksi toimenpiteeksi. Sen verran suivaannuin ja vaihdoin sen itse. Eikä ollut edes vaikea ja oikean merkkisen kotelonkin löysin edullisesti naapurikunnasta Torin kautta. Pönkitti itsetuntoa kummasti. Säästöäkin tuli reilusti. Aukon teosta, paras työkalu on upotussaha, sitten monitoimikone ja sitten pistosaha jolla homma sujuu myös oikeilla terillä. Varottava leikkaamasta ulos kehyksestä tai oveen tulevan palan sisään.

JANHONEN MATTI 02.06.2016 12:43

Elähän mittää Seppo.

Holismissa puhutaan siitä, että kokonaisuus on enemmän kun osiensa summa. Niin se on paljossa ihmiselonkin kanssa. Yksi osaa yhtä, toinen toista ja kun taidot yhdistetään syntyy enemmän kun jos asiat vain mekaanisesti yhdistetään. Tästä yhdistämisestä syntyy myös elintason puitteisto ja meistä ihmisistä riippuu miten siinä elämämme kulloinkin koemme.

Tuskin pelkästään kädentaitajista koostuva maailma niin tavoiteltava olotila on.

Jotta maailma pyörisi ja ihmiset saisivat omaan elinkaarensa eri vaiheissa tarvitsemiaan palveluja tarvitaan monenlaista taitajaa, niitä jotka osaa korjata auton mutta myös niitä jotka osaa laatia vanhalle ja väsyneelle vaikka hoitotestamentin kun se alkaa tuntua ajankohtaiselta asialta.

HAAPANEN TIMO 02.06.2016 12:48

Jos kaikki olisivat vain kädentaitajia oltaisiin kirveenvarren veistossa edelleen.

@timppa

KOISTINEN TOIVO 02.06.2016 14:07

Kattelin tuota edellistä omaa kommenttia, ja totesin, jotta polttopuun teko on enempi minun alaa. Kirjailu jonkun toisen Tosin sekin on puoleksi kymmeneksi vuueksi poikki, jotta saisi vanhat poltettua sisältä, ja uudet pinoista sisälle. Tuli innostuttua liikaa, kun rakensin halakomakoneen Mutta vuuet kuluu. Tuosta korjailemisesta senverta, että kannattaa tutustua ohjeisiin, ja asiaan pitkän kaavan kautta. Hommata kunnon työkalut, ja mittoa viiteen kertaan, ja sitten uudestaan. Itse ole silkonirässien kanssa tapellu kokoiän. Ostin syssyllä kerralla hintavamman, Naapuri kun lainasi, niin kehasi, että enskerran kunnollisella sai tehä saumaa pesuhuoneeseen. Toivopoika

HAAPANEN TIMO 02.06.2016 15:11

Itsellä esim. kunnolliset abikopihdit ovat olleet hintansa väärtit juuri viime päivinä. http://www.yeint.fi/index.php?main=64&productCat=2246&productID=18817

@timppa

JANHONEN MATTI 02.06.2016 16:18

Noista työkaluista sen verta, että älkää helvetissä ostako mitään finkuindian tinakankituotteita.

Kunnolliset ammattikäyttöön valmistetut käsityökalut kestää TI-käytössä miehen iän eikä tarvitse kiroilla ja olla nyrkit verillä niiden rimpuloiden kanssa.

KOISTINEN TOIVO 02.06.2016 16:37

JEP. Aikanaan ostin halvan pikkurälläkän. Takuuseen meni kaksi, ennekun ensimmäinmäinen laikka kulu loppuun. Nyt on ollu bossin ammattikone viitisen vuotta. Maksaahan se puolenkymentä kertaa yli kerralla, mutta hermo mulla kuulemma palaa iliman huonoja vehkeitä riittävän usein. Päälikkö, ja kyläkunta aikovat todistaa keräjillä, jos on tarvis. ( Panettelua ) Tosin enne tekivät kunnollisia. Iso on pelannu hyvän matkaa yli parikymmentä vuotta Ensimmäinen akkopora kanssa, mutta akku alkaa olla kohta hyvää yötä, joten ostin milvaukeen ison 13 mm istukalla. Saa nähä oliko hintansa arvonen Toivopoika

TURUNEN HEIMO 03.06.2016 08:36

Kaveri osti paikallisesta halpaliikkeestä aikoinaan Horse-merkkisen porakoneen jolla hioi korjattavaa autoa. Pian se hajosi ja selvisi ettei siinä ole lainkaan varsinaisia laakereita. Metalliputki muovissa. Kun kävi vaihtamassa kolmatta uuteen liikkeessä ehdottivat että ottaisi rahat takaisin. Työkaluissa kannattaa satsata laatuun, hyvällä homma sujuu ja kestää. Osa työkaluistani jo hyvinkin vanhoja, mm porakonetta kyllä uudistettu pikaistukalla. Hyviin merkkeihin saa lisäksi varaosia. Varmaan yli 50-vuotias Bahcon kiintoavainsarja on käytöltään uutta vastaava, jopa siro verrattuna keskihintaisiin nykysarjoihin.

KOISTINEN TOIVO 03.06.2016 09:28

Kintoavaimet ostan halvinta. Oon aatellu, että kyllä se halvempiki kestää yhen ruuvin vääntää. Pirkele joku ne sitten hävittää pakista kun selekänsä kääntää. Toivopoika

KORHONEN PAULI 03.06.2016 10:35

Eikös sellainen sanonta ole:"köyhän ei kannata ostaa halpaa".

pkk

JANHONEN MATTI 03.06.2016 11:44

On ja pitää paikkansa - edelleen.

Puhumattakaan jos hankintoja tarkastelee ekologiselta kannalta.

Mihin tämä kaikki myymätön "romu" muuten sopii. Suomeen on syntynyt tietyllä lailla turhuuden markkinat.

Joskus tuntuu, että eikö kodit ole jo "kyllästyneet" kaiken maailman vempeleistä, mutta eihän ne "kyllästy" kun huonosta laadusta johtuen tuotteen elinkaari on lyhyt ja jäteauto hoitaa poiskuljetuksen.

Itseasiassa lähestytään tilannetta jossa monen tuotteen kauppahinta onkin käyttöoikeusmaksu ketjussa jossa supersuuret konttialukset roudaa Kaukoidästä kulutustavaraa Eurooppaan (suurimmat 15-18 000) 20 jalan konttia kerralla ja kesken ikiään uuvahtaneet koneet palaa taas romuna Kaukoitään. Koneen tai laitteen laadulla säädellään tätä kiertonopeutta.

KNAAPI JUHA 03.06.2016 12:05

Tuossa Janhosen linkissä oli hyvin tärkeä pointti.

On hyvin tavallista, että rakoon jos toiseenkin pursotetaan Sika-kittiä tai vastaavaa. Harvinaista taas on, että osataan käyttää asiaankuuluvaa primeriä. On totta, että pieni pyyhkäisy maksaa paljon ja onhan niitä primereitä varsin harvassa kaupassa. Vielä kun huomaa, että alumiinin ja muovin väliin tarvitaan kummallekin oma primerinsä. Ellei tee asiallista saumausta, ei kannata voihkia, jos sauma myöhemmin laskee vedet lävitse.

JANHONEN MATTI 03.06.2016 12:48

Hyvä huomio Juha.

Tuossa esiin nostamassani linkissä näkyy selvästi miten tiivisteainetta käytetään. Siinä käytetään jopa kahta eri primeriä tiivistemassan kiinnittymistä parantamaan.

Erityisesti jos muoviosat on PP tai PE laatua (vähän rasvaiselta tuntuvat muovit) oikeilla aineilla on merkitystä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.