Ducato ei käynnistyy ja sammuu

PIRI KAARLO 08.04.2016 19:38

Vaihdoin vanhaan 1997 Ducatoon akun ja kävin katsastuksessa .Katsastuksessa katsastaja käänteli pyöriä niin ajoneuvo purskautti ohjaustehostimesta öljyä lattialle.No auto meni kylläkin läpi katsastuksesta muttakun ajoin kotipihaan ja yritin uudelleen käyntiin tekee kaikkea merkillistä välillä kokeillessa ei startaa mutta kun laittaa asuntosan päävirrat päälle starttaa saattaa käydä vähän aikaa ja sammuu kokeilee uudestaan ei mitään elämää hehkun valo välkkyy vienosti samoin tuo code valo.mielestäni tuollaset temput viittaavat maadoitus vikaan missähän kohti tuossa mahdollisesti on maadoituksen paikka on ja pääseekö siihen ylhäältä päin käsiksi.ajoneuvo oli tallissa kolme kuukautta

HAATAJA LASSE 08.04.2016 22:21

Tarkista moottorin ja rungon maadoitukset näkyy päältäpäin.Toinen tarkasta asuntoosan akun sulake on aika iso jos palanut niin saattaa varastaa virtaa ajoakusta.

PIRI KAARLO 09.04.2016 08:51

Kokeilin aamulla laitoin apukaapeli akun miinuksesta moottoriin ja kokeilin ei ollut vaikutusta .hehkutuksen merkkivalo hehkuu vienosti ja välillä kirkastuu ja himmenee.ohjekija sanoo että konehuoneessa on sekä oikealla että vasemmalla puolella sulakkeita minkähän näköinen poksi tuo mahtaa olla.Kun starttaa auto on käynnityvinään sen verran että pudottaa startin pois päältä mutta sammuu heti joskus saattaa käydä muutaman sekunnin mutta taas sammuu.

AIRIKKA ISMO 09.04.2016 09:37

Lainaus tekstistä..." laitoin apukaapeli akun miinuksesta moottoriin ja kokeilin ei ollut vaikutusta"

Kokeile laittaa se apukaapeli rungon ja moottorin välille.....tuossa tekemässäsi "testissä" rungon maadoitus voi olla vielä "hukassa"........

Akun miinuskaapelihan menee moottoriin.....

SUOMI SEPPO 09.04.2016 10:54

Olethan puhdistanut akun navat (eli akun napa ja kaapelikengän silmukan sisäpinta) hyvin ja kiristänyt kaapelikengät kunnolla. Todennäköisesti laitoit apukaapelin akun kaapelikenkään etkä napaan. @seppo

PIRI KAARLO 09.04.2016 15:29

Molemmat kaapeli kengät on tarkastettu ja puhdistettu akku on aivan uusi kyllä tuo pyörittää kun kahvimylly silloin kun ei aiokaan käynnistyä.mutta kokeillaan ja katsotaan.

KOSKINEN JANI 09.04.2016 15:38

Käsitteet, Eli kun kone starttaa niin se starttimoottori pyörittää ja kun kone lähtee käyntiin niin se lähtee käyntiin.

Eli mitä se nyt tarkasti tekee? Starttaa hyvin mutta ei käynnisty, mutta välillä lupaa?

Jos siinä on ajonesto vielä kytkettynä niin sen toimintaan tuo viittaa kaikkein vahvimmin. Voi koittaa tarjota imuputkistoon jotain palavaa kaasua (vaikka brake cleaneria) ja starttailla. Jos sillä hörähtää heti niin polttoainepulahan siellä on.

Ajoneston purkaisin ensimmäisenä pumpusta pois, se hajoaa kuitenkin jossain vaiheessa...

PIRI KAARLO 09.04.2016 17:50

Kyllä se vaan viaksi maadoituksessa osottautu,kun apukaapelilla akun miinukseen ja runkoon ja toisella rungosta mootoriin vika häipyi ja auto käynnistyi ja kävi normaalisti.Seuraavaksi ruuvasin akun miinuksesta runkoon menevän kaapelin kengän irti ja putsasin ruosteesta sekä kengät että alustan ja laitoin uuden pultin ja laitoin vielä kupari vaseliinia pulttiin sekä kaapelikenkiin liekkö tuosta apua mutta laitoin kumminkin.Kiitoksia asiaa pohtineille.

BRAGGE MARTTI 09.04.2016 20:19

Tämän mallin kulkimessa maadoituspiste on akun takana. se on yleensä ongelman ydin. Kuparitahna ei johda sähköä. Hyvä sinällään akun napoihin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.