Vettä kaasun joukossa?

AARNIO JUKKA 30.03.2016 19:41

Minulle sattui muutama viikko sitten, että illalla kaasun tulo autoon loppui tykkänään, eikä siinä mikään auttanut. Pelkällä sähkövastuksella värjöteltiin aamuun saakka. Onneksi oli lämmitystolppa lähellä. Nyt kun auto on ollut lämpimässä tallissa kokeilin kaasuja uudelleen ja yllätys oli, että samasta pullosta tulee kaasut normaalisti. Painon perusteella pullo lienee vielä melko täynnä. Onko mahdollista, että kaasuputkeen olisi kertynyt vettä, joka olisi jäätyessään aiheuttanut tulpan vai onko paineenalennusventtiilissä tai muissa vermeissä vikaa? Jos tuo vesiteoria olisi totta, kuinka asiassa pitäisi silloin edetä? Pakkaset taitavat olla jo aika paljon ohi tältä keväältä, mutta ajatus siitä, että kaasun tulo loppuu noin vain ei tunnu kivalta ensi syksyä ajatellen.

NOUSIAINEN ASKO 30.03.2016 20:12

epäpuhdauksista on kerran kokemuksisista , noin pari talvea sitten, kun vaihdettiin pullo mutta truma meni muutaman kerran häiriölle . Muuta ei ole tahtunut ja pullo on aina tyhjä ,kun menee häiriölle pannu.. Olisi kai hyvä laskea kaasua ulos pieni suhaus jos on ongemia kaasun tulossa..

VEIJOLA ESA 31.03.2016 09:22

Jos paineenalentimessa on lämmitysvastus, niin se kannattaa pakkasella kytkeä pääle.

KOIVISTO ESA 01.04.2016 09:13

Moro Kun hiihtolomalla piti lähteä vaunulla liikkeelle niin ihmettelin kun Alden pannu ei oikein pelittänyt kaasulla. Vuodenvaihteessa kaikki toimivat hyvin. Vaihdoin toiseen pulloon ja sama juttu. Molemmat pullot melkein täysiä. Kokeilin kaasuliedellä tuleeko kaasua, näytti tulevan, mutta jotenkin vaisusti. Laitoin kaikki neljä levyä päälle hellasta niin kaasua tuli juuri ja juuri kaikille, ihan pieni liekki ja säätäminen ei vaikuttanut mitään. Soitin alan liikkeeseen kun itse epäilin samaa jäätynyttä vesitippaa syyksi kaasun heikkoon tuloon. Kuitenkin kaikki toimivat pari kuukautta aikaisemmin ihan normaalisti. Liikkeessä kerrottiin, että on äärimmäisen harvinaista, että olisi vesitippa putkistossa. Ennemmin epäiltiin kaasussa olevia epäpuhtauksia, jotka johtuvat häiriöt ovat kuulemma lisääntyneet räjähdysmäisesti. Laitettiin suodattimet kaasuputkistoon ja ainakin systeemit lähtivät pelittään heti.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.