DUKATO EI STARTTAA

PARKKINEN HANNU 14.03.2016 06:54

Onko vika starttimoottorissa, kuuluu vain naksastus kun starttaa virtaa on akussa riittävästi, lähti käyntiin hinaamalla. Mistähän löytyis edullisin starttimoottori, 2.8 jhd, 05, malliin Tiedoista kiittäen HP.

DAHLMARS JOHAN 14.03.2016 07:53

Mulla oli sama homma viikko sitten kun auto oli seissyt kolme kuukautta. Asentaja-tuttu kävi katsomassa. Hän käänsi virran päälle, hehkutti ja alkoi sitten liikuttamaan starttiavainta edestakaisin nopeaan tahtiin : käynnistys-pois-käynnistys-pois jne. kunnes auto lähti käyntiin. Syynä oli se, kun auto seisoo pihalla ja ilmat vaihtelevat pakkasesta sulaan keliin niin starttimoottori jumittuu. Hän putsasi starttimoottorin koska siinä oli vähän hapettumaa ja nyt pelaa taas

HAAPANEN TIMO 14.03.2016 08:32

Kaikki liitokset on syytä tarkastaa huolellisesti. myös moottorin ja rungon välinen maadoitus.

@timppa

LAUKKANEN MAURI 14.03.2016 09:13

Ei pitäisi olla vaikeaa tuo vianhaku jos startti naksahtaa uudemissa ducatoissa.

Siis niissä on se hätäapu sartti liitäntä siinä muoviosan alla, josta voi startata jos epäilee akun,sen lattiankotelossa olevan tyhjä,tai lopussa.

Lattianalla oleva akku on maadoitettu siihen lattiaan/autonrunkoon ja se on yleensä kuiva ja hyvä paikka.

Kun se auton mootorin maakaapeli on siinä vaihdelaatikon ,ilmaputsarin tienoilla ja senkin kunnon testaus ei ihme mittattareida vaadi;

Tavallinen ns, 12V testimeisseli tai itsetehty testilamppu vaikka 5w on hyvä työkalu siihen.

Siis se testilamppu laitetaan mootoriin kiinni,puhtaaseen puhdistettuun paikkaan ja auton runkoon ja sitten taas starttaamaan,lamppu ei saisi palaa tai hehkua startatessa,jos ei syty eikä hehku auton mootori on samassa potentiaalissa korin kanssa:maadoitus on kunnossa!..

Siis työkalut autosähkötöissä ei paljoa maksa,ei edes ne vikakoodin lukijat ,siis vähällä vaivalla säästää ne kalliit autosähköliikeitten laskut.

Netti on täynnä tietoa ja vinkkejä !.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.