Yläkaappien ilmankierron parantaminen ja vaatekomero.

VÄNTTINEN ILKKA 15.01.2016 11:41

Onko kellään kokemusta jos laittaisi yläkaappien alareunaan reikiä josta saisi ilmankiertoa ja llämpöä kaappien sisään ja olisiko siitä hyötyä esim. talvella auton lämpimyyteen. Tämä koskee vain niitä autoja joissa ei olisi ns. ilmasolia kaappien takana.

Ja vielä onko kukaan lisännyt suutinta vaatekomeroon, siitäkin luulisi olevan hyötyä vaatteiden kuivatukseen mutta tietenkin iv-ritilä kaapin seinään ylös.

KOSKINEN OLLI 15.01.2016 14:48

Lienee ilmapuhallus lämmitys? En porailisi reikiä kaappeihin enkä usko että parantaa lämpötaloutta. Itselläkin on pari yläkaappia tuollaisia"kylmiä", muttei siitä ole ollut haittaa, ei ole kerännyt kosteutta. Vaatekomeroon voi tietenkin lisärakentaa lämpösuuttimen, mutta eikös se suuttimen tuoma ilma poistu ovenraoista olotilaan, ei mielstäni tarvitse mitään ritilää laittaa. Itse kuivaan vaatteet asuntoauton suihkuhuoneessa. Asensin sen seinään marketista ostamani tuollaiset käännettävät varret, (periaatekuva ohessa) viisi 50cm vartta, 2,5 m "pyykkinarua". Suihkun ajaksi varret käännetään seinän suuntaiseksi, ei vie tilaa suihkulta. Suihkuhuoneen kattoventtiilissä moottorituuletin 2nopeutta. Tietenkin kuivaus/suihkuhuonetta voi tuulettaa tehokkaasti kattoluukusta jos sellainen on, ja myös ikkuna avaamalla jos sellainen on.

Ilmalämmön runkoputkeen voi lisätä haaran, tässä linkki 22mm putkelle, on ehkä liian pieni, näitä pitäisi olla myös 35 mm putkelle. http://www.siilincaravan.fi/verkkokauppa/naytatuote.php?lTuoteTunniste=536

KORHONEN PAULI 15.01.2016 20:22

Meillä on vaatekaappi Truman yläpuolella. Sieltä saa lämpöä sisällekin. Jos tarvii

pkk

ASIKAINEN MATTI 16.01.2016 09:53

Jos yläkaappien takaseinä on auton ulkoseinä, niin kaapissa olevat vaatteet toimivat lisäeristeenä ja siis auton lämpötaloutta parantavina, kun sillä kohdalla on paksu eristekerros (seinä + vaatteet). Pahimmillaan kastepiste muodostuu seinän sisäpinnalle tai seinää vasten olevien vaatteiden sisään.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.