Truma 4 combi häiriköi

LEINO MIKKO 11.01.2016 14:56

Toistamiseen kaasulämmitin Truma 4 combi häiriköi. Tarkkoittaa sitä, että lämmitin käynnistäessä aloittaa puhalluksen ja myös syttyy, mutta hetken kuluttua sammuu ja sytyttää häiriövalon. Näin teki ensimmäisen kerran alkusyksystä, mutta alkoi sitten muutaman häiriökerran jalkeen toimimaan. Saamani ohjeiden mukaan luin häiriökoodin ja se kuulemma tarkoitti ohjauseletroniikan vikaa.

Nyt taas syksyinen ongelma toistui eikä laite useasta yrityksestä huolimatta syttynyt vaan taas sammui hetken kuluttua. Arvelin, että kaasua on vähän ja niin kylmäkin, että ongelma voisi olla siinä. Vaihdoin täyden pullon ja kokeilin. Taas sama tilanne. Muutaman tunnin kuluttua yritin uudestaan ja nyt syttyi.

Olen tilannut ajan huoltoon ja siellä varmaakin vaihtavat eletroniikan. Täytyyhän toimintaan saada varmuus, mutta autaakohan se?

Onko kokemusta vastaavasta?

Mikko

HYTÖNEN RAIMO 11.01.2016 15:15

Itsellä Truma Kombi 4E (=kaasu/sähkölämitin). Muistaakseni pari kertaa vastaava tilanne, mikä johtui säätöhanikoiden siirtymisestä vahingossa väärään asentoon. Tämä tapahtuu helposti, koska säätimet sijaitsevat kahdessa kiekossa, joista toinen vielä kaksikerroksinen. Kun asetin säätimet oikein, ongelmia ei ole enää ilmennyt.

Eli tarkista ennen suurempiin operaatioihin ryhtymistä säätimien asento, tiedä vaikka alkaisi sillä pelittämään. Ellei, käytä asiantuntevassa kaasulaitekorjaamossa.

LEPPIKANGAS MARKKU 11.01.2016 17:03

Mikko, kylällä hämeentien varressa Auopuhdistuksen pojat hoitavat sulle asian nopeasti kuntoon. Kerro multa terveiset kun soitat sinne! 0400958916/Ismo

Terv. Leppis

LEINO MIKKO 11.01.2016 23:03

Terve Leppis ja kiitos vihjeestä! Pitää ottaa yhteyttä oman kylän poikiin! Nähtiinkin muutama päivä sitten Turun Caravan Showssa ja kesän pyöräilystäkin oli puhetta;-))

Mikko

SEILO JUHANI 13.01.2016 17:39

minkä vuotinen? Toden näköisesti joudut rikko venttiilin vaihtamaan.

LEINO MIKKO 21.01.2016 13:25

On vuoden 2009-mallisessa autossa. Alkoi Truma toimiakin, kun usemman kertaa kokeilin ja toimi jonkin aikaa ihan ok, aina kiltisti käynnistyen.

Nyt taas viikon käyttämättömyyden jälkeen ei suostu hommiinsa. Puhallin käy pienen hetken ja sitten sitten häiriövalo ja homma loppu. Pakkasta -18 astetta.

HYTÖNEN RAIMO 21.01.2016 23:54

Oliko pulloventtiili välillä suljettuna? Jos oli muistithan painaa venttiilin avaamisen jälkeen letkussa ja metalliputken liitoksessa olevia vihreitä namikoita 10-20 sekuntia ennen Truman käynnistämistä. Voi auttaa vaikka pulloventtiili olisi ollut koko ajan aukikin.

Toinen mahdollinen syy voisi olla viallinen paineenalennusventtiili. Itsellä kompopullot, jossa paineenalennusventtiili sisältyy pulloventtiili/kytkentäadapteri yhdistelmään.

LEPPIKANGAS MARKKU 22.01.2016 23:42

Ota vaan Mikko yhteys antamaani numeroon. Tekivät minun autoon eilem iltapäivän erinäisiä muutoksia ja valojen parannuksia. Truma on tuttu siellä ja osat tulevat suoraan maahatuojalta. Nyt pakkasilla olisi ollut hyvin aikoja,

Leppis

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.