Ducaton laturi

MÄKELÄ JUKKA 03.01.2016 17:02

Onnistuukohan tuonlaisen 2006-mallisen laturin vaihtamaan piha-asennuksena? Kiristetäänköhän siinä urahihna laturilla vai onko erillinen kiristyspyörä. Joku täällä varmaan tietää..kiitos etukäteen :-)

JANHONEN MATTI 04.01.2016 10:41

Kyllähän se onnistuu kun panee onnistumaan. Tähän aikaan vuodesta siinä vaan käy kun savolaisten laulussa "...ja joka kynsi kylmeni...".

Jos teet pihatyönä ja joudut korottamaan auton etupäätä työvaroja saadaksesi niin muista varmistaa työturvallisuus. Vain tunkin varassa olevan auton alle ei pidä mennä. Vaan kovin on vaikea homma kun on pohjalevy ja tilaa tosi vähän Suosittelen ajamaan montuille tai nosturille.

Hihnan kiristyksestä on vaikea sanoa näkemättä mitään kun ei tiedä mistä moottorityypistä on kyse, onko autossa ohjaamoilmastointia.

Jos samalla hihnan vaihdat niin huomioi tämä. Hihnatyyppiin vaikuttavia tekijöitä on; moottorityyppi, moottorin valmistusnumero, onko autossa ilmastointia ja onko automaatti. Parin hihnan osalta on vielä alaviite; Sopii moottoriin moottorin numerosta x alkaen.

Vuosimallin 2006 eri moottorityypeille löytyy yhteensä 9 eri hihnatyyppiä joissa on 4, 5, 6 ja 7 uraisia.

Eli jos uutta hihnaa samalla ostat niin rek.ote mukaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.