Matkailuauton asuntopuolen oven vääntyminen

KINNUNEN AIMO 17.12.2015 20:52

Terve

Olisko kellään tietoa mikä vääntää tuota asuntopuolen ovea. Mitä kylmenpi ilma (pakkanen) sitä enemmän ovi vääntyy. Onko ollut kellään samaa ongelmaa ja miten on saanut taas oven suoraksi. Pari kuvaa mistä hyvin näkee mikä tilanne.

Tv: Ami

Ps. Toinen kuva ei halunnut tulla oikein päin.

KOISTINEN TOIVO 17.12.2015 21:00

Onko kyseessä tetlesi. Niissä ovet ovat semmoisia. Tosin elnakissa oli ovi siten, että alapäässä oli rako. En tiedä syytä, mikä niissä on. Toivopoika

POKKINEN TAPANI 17.12.2015 21:08

Kyllä ton täytyy olla Huumori-hyymeri.

Meillä B-kllasin ovi just samanlainen yhdellä keskellä olevalla lukituksella ja päivä paistoi ylhäältä ja alhaalta, samoin hiekkatiella tiesi ajaneensa kun joka paikka pölyssä. En uskaltanut moista vempulaa alkaa vääntelemään vaan ratkaisin pätkillä ikkunatiivistettä, siis liimasin ikkunatiivistettä karmin ylä ja alaosaan. -tapani-

JOKINIEMI PETRI 17.12.2015 21:10

Byrsneristä kyse, Siirrä lukon vastakappaletta pikkusen sisäänpäin. lukku vetää ovee suoraks, Ei kumminkaan liikaa ihan pikkusen kerralla, jos siirrät liikaa lukosta tulee liian jäykkä ja lukko voi hajota

VÄLIAHDE JUSSI 17.12.2015 21:12

Jos se pysyy kiinni,toimii ja se ei ole kuin näkökysys unohda kokohomma.

POHJANTÄHTI JORMA 17.12.2015 21:42

Olisiko sama ilmiö mikä reunalistoja lyhentää, kylmä kutistaa muovia ja seuraamukset on nähtävillä.

KINNUNEN AIMO 17.12.2015 21:57

Terve.

Byrsneristä kyse. Ongelma on siinä että ovea pitää vetää niin per....leen kovaa kiinni että, ihan hirvittää ettei se hajoa. Ylhäältä ja alhaalta menee tosi tiukkaan ja keskelle tahtoo jäädä rako. Olen lukon vastakappaletta kyllä siirtänyt mutta, ovea ei saa sitten millään kiinni. Vääntyminen johtuu jus siitä muovin ja ulkopellin (alumiinin) eri supistumisesta. Kysymyshän oli olisko hyviä neuvoja oven oikaisuun / purkamiseen että, saisi sen suoraksi.

Tv: Ami

VIRTANEN HANNU 17.12.2015 22:03

Onpas outoa että noin päin vääntyy. Minulla Burstnerissa vääntyi toisinpäin, ylös ja alas tuli rako. Vääntyi niin paljon että sisäpuolen muovipinta halkesi keskeltä poikittain poikki. Takuuseen tuli tehtaalta uusi ovi, nyt ei ole vääntyillyt, olisiko ollut valmistusvika.

KANNISTO TERHO 17.12.2015 23:15

Meidänkin " tetlesi" -06 on lukon kohdalta ulospäin käppyrä. Aikani sitä kummastelin mutta kun napakasti sulkee niin lukkokin moitteetta toimii. Saman oven ulkopintaan noin 10 sm. alareunasta ylöspäin on alkanut muodostumaan nystyröitä teippauksen alle. Oliskohan teipin alla olevaan pintalevyyn syöpynyt reikiä?

KOISTINEN TOIVO 18.12.2015 06:41

Jännä juttu. Käsittääkseni kyseessä ovat laatumerkit, ja hinnoiltaan enempi kohta lähellä ensimmäistä sataa tuhatta. Ei saa kunnon ovea. Toivopoika

LAUKKANEN MAURI 18.12.2015 08:28

Oisko Hymerin ovi? Voi voi meitä epäuskoisia,olen monta kertaa kirjoittanut että nämä kusputkat läjätään voin jossain pajassa voisi sanoa yleisistä tarjolla olevista tarvikkeista .

Siis tässäkin tapuksessa as,auton/vaunun merkillä ei ole suurta merkitystä mihin tuo SEITZ DOMETIC ovi on asennettu kun niitä taitaa löytyä melkin jokaisesta yleisestä as,autosta!.

On vain yksi kysymys johon en ole saanut selvyyttä,onko ns,laatuautojen mitkä ne sitten olikaan,erityistä vaatimusta oville tai tuotanto linjaa omilla oville?.

Mutta tuossa on räjäytyskuva ko,ovesta;https://www.reimo.com/de/bilder/intern/ersatzteile-daten_2012/dometic-seitz/product-documentation/data/61%20carad-rplus.pdf

AHJOS TIMO 18.12.2015 12:49

Olen tulkinnut oven kaarevuuden myönteiseksi ominaisuudeksi: Kun ovi on keskeltä hiukan ulospäin kaarella ja sen sitten vetää tai työntää keskeltä lukkoon, oven kaarevuus hiukan oikenee, jolloin se on tiiviisti kiinni myös ylä- ja alareunoistaan.

KOISTINEN TOIVO 18.12.2015 14:07

tetlesissä oli juuri noin, että oli hieman kaareva, mutta ehkä liikaa, kun piti nykästä kiinni. Ei tosin niin, että olisi koppi kaatunut. Toivopoika

PULKKI MARTTI 30.12.2015 21:44

Mauri oikeessa ja Timo kans.

HYTÖNEN RAIMO 31.12.2015 16:47

Samaa mieltä Ajoksen Timon kanssa. Ei reunoistaan sisäänpäin kaartuva ovi ole ongelma koska keskellä oleva lukko vetää sen suljettuna suoraksi. Toisaalta ihan oikea systeemi, jos on tehty tarkoituksella tuollaiseksi. Jos taas päät kaartuisivat ulospäin, se olisi paljon huonompi juttu.

Asian voi joissakin tapauksissa korjata laittavalla oven sisäpuolelle ylös ja alas karmin päälle kääntyvän lisäkiristimen, joka vetää oven tiukemmin tiivistettä vasten ja toimii samalla oven lisälukituksena. Niitä on myynnissä karavaanaritarvikekaupoissa.

KINNUNEN AIMO 31.12.2015 23:02

Terve

Tämän keskustelun aloitaneena jatkan vielä aiheesta. Se olis ihan hyvä juttu jos ovi olisi vain vähän kaareva mutta tämä minun autoni ovi on niin kaareva että, sitä ei saa kiinni kuin puskutraktorilla jos lukon säätää niin että, keskelle ei jäisi rakoa. Laitoin lukon niin että, saa edes joten kuten oven kiinni ja keskelle lisää tiivistettä että, ei jäisi kovin isoa rakoa. Kattelin netistä uusia ovia mutta en löytänyt ainakaan heti sopivaa kokoa niin korkeaa ja kapeaa. Suunnittelin että, ottaisin oven pois ja yrittäisin vääntää sitä suoremmaksi. Pitänee kyllä odottaa kesää, jos ovi menee kaksinkerroin niin tällä kelillä tulenee vähän viileää sisälle.

Tv. Ami

Käyttäjän lisäys viestiin 31.12.2015 klo 23:20:14 Ps.

Hyvää uutta vuotta 2016

Tv. Sama

AHJOS TIMO 01.01.2016 07:47

Aimo Kinnunen kirjoitti: "Kattelin netistä uusia ovia mutta en löytänyt ainakaan heti sopivaa kokoa niin korkeaa ja kapeaa."

Jos autosi ei ole hirveän vanha, niin eiköhän Bürstnerin paikallinen edustaja pysty toimittamaan sinulle täsmälleen autosi mittojen mukaisen oven.

KOISTINEN TOIVO 01.01.2016 09:09

En tainnut muista kirjotela siittä konstista mitä käytin tetlesin oveen. Tein sillälailla, että laitoin kakkosnelosen ulkopuolelle ovea pystyyn niin pitkän, että ylsi maahan oven yläpäästä asti. Sitten laitoin leveän lankunpätkän keskelle ovea pystylankun, ja oven väliin kiinni pystylankkuun. Oven ylä, ja alapäähän sisäpuolelle poikitain tuumaiset laudanpätkät puristimen leukojen suojaksi. Sitten ylä, ja alapäähän puristimet, joilla kiristin ovea suoraan, ja jätin viikoksi vetämään. Pitää vaan olla hyvin lämmin paikka, että oven muovit eo pakkasessa rikkoonnu. Tämä neuvo on tarkaan harkittava, ja tutkittava, ettei riko ovea. tetlesissä oli semonen lättänä, joka käsitelyn kesti. Mutta silti se jäi vähän kaarelle. Toivopoika

KINNUNEN AIMO 01.01.2016 14:35

Terve

Jotakin Toivopojan kaltaista keinoa suunnittelin mutta, ajattelin lämmittää esim. hiustenkuivaajalla toiselta puolelta muovi osia että, niissä tapahtuisi jonkin sortin venymistä. Ovea olisi väännettävä varmaankin jonkin verran "yli" ja samalla antaa lämpöhoitoa vaarana on kyllä että menee liikaa. No väännetään sitten takaisin päin, jäänee kesään. Olen menossa Jyväskylään ensi viikolla pitänee käydä Jyväs-Caravanilla kyselemässä uutta ovea hehän myyvät Byrstneriä. Niin auto on 2007 mallia luulisi löytyvän tohon ovi, tonnin luokkaa ovien hinta, jos saisi oven jotekin jiiriinsä niin olisihan siinä tonnin säästö. ( Eihän se tonni ole caravaanarin pussisssa mitään, yksi viikonloppu reissu ja se on siinä). Palaillaan.

Tv. Ami

HYTÖNEN RAIMO 01.01.2016 23:05

Periaatteessa oven pitää muodossan sen (metallinen) reunakehys - tai näin ainakin yleisesti suoriksi suunnitelluissa ulko-ovissa - muutoin muotoillut ovet ovat asia erikseen.

Ovi on aika helppo irrottaa saranoiltaan, jolloin sen voi viedä korjaustoimia varten lämpimiin tiloihin. Jos ovi on muovia korjaus (oikaisu) vaatii jonkinlaista tietämystä materiaalista ja sen korjausmahdollisuuksista. Tässä mielessä liika panostus omatoimisuuteen voi tulla hintoihinsa.

Ja onhan noita myynnissäkin, esimerkiksi vapaa-ajan tarviketalo Lahden Villähteellä, jonka nettisivuilta voi käydä tutkailemassa mahdollisuuksia, Kallein ratkaisu lienee maahantuojaan turvautuminen - ellei kysymyksessä ole takuukorjaus.

Toisaalta aloittajan kuvaama jäykkyys viittaisi materiaali- tai rakennevikaan, joka antaisi aiheen olettaa, että tehdas tai maahantuoja tulisi asiakasta vastaan mahdollisen uuden oven hankinnassa.

Käyttäjän lisäys viestiin 1.1.2016 klo 23:13:51 P.S. Katsoin tarkemmin kuvia, joiden perusteella kysessä näyttäisi olevan muovirakenteinen ovi, jotka yleensä mallikohtaisia. Eli maahantuojan/valmistajan apuun tuossa joutunee turvautumaan. Ja jos kysymyksessä on meikäläisiin oloihin sopimaton muovilaatu, ongelma toistunee jonkun ajan kuluttua uudelleen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.