Jouset rutisee

SEPPÄNEN JARMO 14.12.2015 22:14

Transitin keula rutisee käännyttäessä epätasaisella paikalla Mistä hän ääni johtuu ? Onko vaarallista?

KOISTINEN TOIVO 15.12.2015 06:36

Ei liene. Jos on jousi poikki, niin laskeutuu toinen nurkka. Vaihtoehtojahan on yläpään laakerit, ripustukset.... Noissa asioissa, kuten monessa muuussa, kehotan käymään tarkistuksella joko katsastus konttorilla, tai huoltoliikkeessä. Toivopoika

JANHONEN MATTI 16.12.2015 15:40

Joskun tai oikeammin lähes aina jousi katkeaa jommasta kummasta päätä, jolloin katkeaman huomaaminen ilman pyörän ylös nostoa on vaikeaa. Mitä todennäköisesti rutiseva ääni liittyy kuten Toivo jo tuossa kertoi pyöränripustukseen kun kuuluu auton ollessa paikallaan.

Pihatyönä voi tehdä muutaman yksinkertaisen pikatestin. Toinen kääntelee rattia ja toinen (se kokeneempi) ulkopuolella kuuntelee kummalta puolen ääni kuuluu ja jos mahdollista mistä. Jousiin voi ruiskuttaa vettä erikseen kummallekin puolelle, jolloin jos jousi on poikki rutinaääni yleensä muuttuu tai poistuu kokonaan hetkeksi. Nostaa pyörä ylös ja tehdä silmämääräinen tarkastus sillä puolella josta rutina todettiin kuuluvan ja näkyykö mitään poikkeavaa. (hyvä valo tarvitaan)

Sivuääni on aina varma merkki poikkeamasta, mutta vaatii kokeneen kuuntelijan sanomaan mistä sivuääni tulee ja mitä se merkitsee. Niin se on lääkärilläkin kun sydänääniä kuuntelee.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.