Uppopumppu

KNAAPI JUHA 07.12.2015 19:30

Liekö noissa uppopumpuissa itsessään jonkinlainen takaiskuventtiili? Vettä ainakin tulee heti kun kraanan avaa. Vai olisiko, että sellainen on pantujonnekin muualle järjestelmään? Pumppu on hyvälaatuinen Whale.

Pumppu on niin hankalasti säiliön pohjalla, ettei sitä pääse oikein tutkimaan. p.

TERVO JARI 07.12.2015 19:43

Tuossa muutama "valaspumppu", . . .

https://www.google.fi/search?q=Whale+uppopumppu&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiR-LbUpMrJAhXLhiwKHeoTB2QQsAQIMA&biw=1536&bih=685

Letkussa voi olla tollanen välillä, tutki letkuva . . .

http://www.vapaa-aika.com/epages/vapaa-aika.sf/fi_FI/?ObjectID=582548&ViewAction=FacetedSearchProducts&SearchString=takaiskuventtiili

Ps.

Meinaakko ettei pakkasukko tuu paneen ves'sydseemeis umpijäähän kun et oo vielä tyhyjentänny putkistoo ?

HAAPANEN TIMO 07.12.2015 19:45

Takaiskuventtiili voi olla joko pumpussa tai letkussa, jos on letkussa ei ole kovin kaukana pumpusta.

@timppa

KNAAPI JUHA 07.12.2015 21:53

Letkua on säiliöstä 15 cm matkalta näkyvissä ja häviää sitten rakenteisiin. Jossakin se haaraantuu sitten keittiöön, vessaan ja vessanpytyn huuhteluun.

Ilmeisesti tyhjäksi puhaltaminen pitäisi tehdä virtaussuuntaan. Ymmärtäisin, että hanassa on mikrokytkin,joka käynnistää pumpun, ja sitten ihan mekaanisesti vipuhana avaa tuloputken. Okei, mutta miten sitten toimii tuon vessanpytyn huuhtelu. Napista kun painaa, käynnistyy pumppu, mutta eikös siinä sitten mitään sulkuventtiiliä ole?

Tuosta Jarin linkistä en löytänyt muuta kuin määrättömästi kuvia. Kahdeksannella sivulla rupesi tulemaan jo kuvia moottorisahoista ja sohvakalustoista. Whalen takaiskuventtiileistä en tietoja löytänyt.

Vessan lavuaariin tulee vesi kiinnikkeeseen painettavasta "suihkusuuttimesta". Hanaan menevä putki on joka talvi puristunut ulos ilm. jäätymisen vuoksi. Tämä siitä huolimatta, että olen yrittänyt joka syksy imeä ja puhaltaa putket ja letkut tyhjiksi.

Täytynee sitten irrottaa pumpusta letku ja sähköjohto ja yrittää puhaltaa yksi kerrallaan letkut tyhjiksi. Homma on hankala. Letkun ja sähköjohdon vienti säiliöön olisi varmaan ollut fiksumpi tehdä manusluukun kannesta.

TERVO JARI 07.12.2015 22:11

Ekassa linkissä oli muutama pumppu ja toisessa linkissä niitä takaiskuventtiilejä.

Ekassa linkissä oli hakusanana antamasi pumpun nimi, google löytää josvaikka mitä muutakin hakusanaan liittymätöntäkin.

Ajatuksena oli se että googlen haulla haetuista pumpuista olisit kertonut mikä on se malli joka sinun käytössä on....

Ja takaiskuventtiileitä on moneen lähtöön, toisessa linkissä vapaa-aika.comin valikoimaa....

Mutta enempää en rupea puhelimen välityksellä asiaa käsitteleen. . . .

Muistaakseni linkkien järjestys oli tuo edellä esittämäni, tarkistaan en rupea...

KNAAPI JUHA 07.12.2015 23:02

Juuuh, nyt vasta ymmärsin, että pitää klikata sopivan näköisä kuvaa ja siitä sitten aukeaa jotain. Ei nämä ole kaikille niin itsestään selviä asioita. Sorry.

Letkuun liitettyä takaiskuventtiiliä en ole löytänyt.

Eiköhän se tuosta lähde, jahka aurinko nousee aamulla.

KNAAPI JUHA 07.12.2015 23:11

Apu on kyllä arvostettavaa mutta ei saisi olla oikein kauheesti kärsimätön. Kas kun kaikki eivät osaa kaikkea mitä sinä osaat. Tämmöselle yksinkertaiselle kansanmiehelle ei kaikki ole ihan itsestäänselvää.

HAAPANEN TIMO 07.12.2015 23:21

Luultavasti vessanpytyn huuhtelunappi avaa siellä pytyn vieressä olevan magneettiventtiilin ja samalla kytkee pumpun päälle. Venttiili on aivan pytyn maljan vieressä lähellä huuhteluputken päätä. Naksuu kun painelet huuhtelunappia.

Parhaiten saat kaikki tyhjäksi kun irroitat pumpun, todennäköisesti se pumppu on takaiskuventtiilimallia koska erillistä venttiiliä ei ole siinä näköpiirissä. Sieltä sitten puhallista perään. Vessassa pitää jonkun olla napppia painamassa samalla.

@timppa

SIRKIÄ MATTI 08.12.2015 00:33

Linkin kuvassa on takaiskuventtiilillä varustettu uppopumppu (pumpun päällä oleva vaalea korkea osa). http://www.vapaa-aika.com/epages/vapaa-aika.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2015091804/Products/2167570

Takaiskuventtiilin saa yleensä aukeamaan, ja pumpun kautta pystyletkuun jääneen veden tyhjenemään, kun pumpun kääntää vesiletkun varassa 50-70 asteen kulmaan ja heiluttelee pumppua.

HAAPANEN TIMO 08.12.2015 08:26

Sattaa se venttiili olla jousikuormitteinenkin. Letkun väliin asennettavat ovat aina, koska asennosta ei tiedä.

@timppa

KNAAPI JUHA 08.12.2015 09:27

Joopa, ja minä kun haaveilin, että olisin saanut puhaltamalla siihen veskin suihkuletkuun tyhjennettyä vastavirtaan koko syateemin.

Manusluukusta mahtuu yksi käsi sisään ja ehkä saisin siitä kallistettua sitä pumppua. Tosin Whalen pumpussa ei sitä takaiskuventtiiliä näyttäisi olevan ainakaan siinä yläreunassa.

Muuten täytyy sulake ja sähköjohto irrottaa ja myös letku.

HAAPANEN TIMO 08.12.2015 10:29

Eikö letkussa ole varaa syöttää lisää sinne säiliöön päin niin että pumpun saisi luukusta käsiin? Tai irroittaa vain pumppu letkusta ja jättää johto kiinni.

Tai katkaista letku ja johto säiliön yläpuolelta sekä tehdä siihen molempiin jatkos hyvin käsillä olevaan paikkaan.

@timppa

KNAAPI JUHA 08.12.2015 11:33

Joopa, molempiin tarvitaan jatkoa, kun on niin jämtiksi mitoitettu.

VALTONEN MARTTI 08.12.2015 17:50

Mulla on vaunussa toi Sirkiän linkin pumppu mutta kun se on irtosäiliössä siitä on helppo kiertää letku irti ja puhallella putket tyhjiksi talviseisontaan.

TOIVONEN MARTTI 08.12.2015 19:58

Saatko Juha testattua niin että laitat päästät ensin vettä normaalisti ja laitat hanan kiinni. Sitten asunto-osasta sähkön pois ja avaat jonkun kraanan. Jos sieltä vielä tulee ryöpsähdys vettä on letkuissa ollut painetta joka kertoo että jossain on takaiskuventtiili, joko itse pumpussa tai heti sen jälkeen ennen ekaa haaraa. Jos vettä ei ryöpsähdä voit aivan rauhassa puhaltaa kraanaan ja kuunnella kuinka säiliössä pulisee jos siellä on vettä.

Käytäntöä, ei teoriaa. mot.

TERVO JARI 08.12.2015 20:11

Millainen läpivienti säiliöön ?

Esimerkki vesisäiliöstä:

https://www.reimo.com/fi/61010-raikasvesitankki_t4_alk_7_90/

Edellä olevan säiliön huolto"kansi" on varustettu allaolevan linkin "kannella", kuvan"kansi" ilman kiristys"rengasta".

https://www.reimo.com/fi/60019L-staubkappe_spezial_lose/

Eikö autosi vesisäiliö ole varustettu tuollaisella huoltokannella/silla ?

Omassa asuntoautossani vesisäiliössä on kaksi tuollaista huolto"kantta", toisesta on läpiviennit ( pumpunletku, ylitäyttöletku ja pumpulle sähköjohto ) ja toinen huoltoa varten, kuinka nuot on toteutettu autossasi ?

Mitä tulee kommenttiini, oletin että ymmärrät että linkit on esimerkkejä eri pumppu / takaisku vaihtoehdoista joista olisit voinut kertoa mahdollisen käytössäsi olevan vaihtoehdon.

Kun kuitenkin kirjoittelet tälle sivustolla ahkerasti, oletin että ymmärtäisit "yskän" ilman suurempia selittelemisiä . . .

Linkissä kuvat missä VCistuimen magneettiventtiili sijaitsee kun kyseessä on THETFORD C-200 S, CS

http://www.sarkacaravan.fi/index.php?p=1_54_C-200-S-CS

http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailuautot/?x26555=89595047

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.