Hiiret autossa

TURPEINEN SEIJA 22.11.2015 23:28

Meillä on ollut 7 vuotta asuntoauto samassa tilassa ja nyt oli hiiret oli vierailleet autossa eka kerran. Kantaneet tyroksia yhteen kaappiin. Haju on kuvottava. Satimella saatiin yksi hiiri. Oliskohan ne tehneet pesän rakenteisiin ja poikaset kuolleet sinne. Konehuoneessa ja asunto osassa ei näy, että olisivat syöneet johtoja ja lämmityskin toimii. Olen pessyt kaikki tekstiilit ja matot. Ostin nyt elektronisen hälyttimen sisälle, ei voi kun toivoa että se karkottaisi ne pois. Täytyy varmaan pitää nyt lämmitystä päällä, jos siellä on kuolleita hiiriä niin kuivuisivat ja haju häviäisi.

KOISTINEN TOIVO 23.11.2015 07:20

Paha, että mistä päässeet, ja mistä tyroksin irrottaneet. Olisi syytä vaikka vähän purkaa, ja koittaa löytää kulkupaikat, ja kuolleet. Ne haisee pitkään. Toivopoika

NIEMINEN HEMMO 23.11.2015 10:10

Saas nähdä, kuinka meidän käy? Auto tulee olemaan roikan päässä pihalla koko talven. Tosin lähimmät pyydykset auton kahta puolta max. 10m, mutta silti. Ropistelee ne jo välikatollakin. Tuo elektroninen karkoitin vois olla hyvä laite. Ei tosin kokemusta minkäänlaista. Pitää vaan ahkerasti tarkkailla josko merkkejä hiiristä näkyy ja tarpeen tullen heti toimia. Siellähän niillä on aikaa melskata koko talvi lämpimässä autossa. Kuolleet hiiret vaan tarvis nyt sinunkin löytää ja poistaa. Tosin matkiksessa noita paikkoja on joihin pesiytyä. Otsonointi vai mikä sen nimi olikaan vois olla hyvä käsittely, mutta vasta kun hiiret poistettu tai kuivuneet, tosin kuten aiemmin todettu niin voi kestää tuo kuivuminen. Onko autosi millaisessa säilytyspaikassa? Olen kuullut, että viljapeltojen läheisyyskin lisää noita pitkähäntäisiä. Tiedä häntä, mutta huono homma kun autoihin ja vaunuihin pesiytyvät, eikä oikein myrkyillä voi torjua. Toivottavasti löydät pesän ja saat tilanteen hallintaan.

NEVALAINEN SIPPO 23.11.2015 11:47

Meillä ei ole hiiret vaivanneet, mutta taka vuosina oravat meinasivat asettua vintille. Laitoin electronisen karkoittimen yhteen makuuhuoneeseen pistorasiaan ja oravat häipyivät. Toimi ainakin meillä. Näitä katkoittimia taitaa olla monen tasoisia. Omani ostin Prismasta ja siinä oli jokin Kanadan maatalousministeriön hyväksyntä, hintaluokka 25€.

Sippo

KOCK REINO 23.11.2015 12:08

Ostin Motonet,in hiirikarkoitin se ei ainakaan toiminut.

NEVALAINEN SIPPO 23.11.2015 12:14

Tyyppi on: Sonic Technology, PestChaser, Model PC 111 HV.

Sippo

HUOVINEN TUOMO 23.11.2015 12:49

Kerran käynyt hiiriä autossa, ei muuta tuhoa, kun vähän lastulevyn kulmaa nakerti. Hiiri baareja laitoin autoon, eikä ole käyneet , kun sen yhden kerran. Jos pitää lämpimänä koko talven, niin luulisi vain enemmän kiinnostavan hiiriä pesimään, koska lämpimässähän on mukava köllötellä. Mutu tuntumalla ajateltuna. Tuomo

TURUNEN HEIMO 23.11.2015 13:18

Hiiribaarit ja vastaavat siitä hankalia että jyrsijä voi kätkeytyä kun elämä alkaa kaikota. Raatoa on taatusti hanakala löytää. Loukutus on paras ratkaisu, eläinkään ei kärsi sillä lähtö on nopea. Massaahan sillä on vähän joten aika pian se muumioituu. Lämmössä se alkaa kyllä ensin muhia, kylmässä kuivuminen hajuttomampaa. Hajua voi koittaa poistaa kemikaaleilla, tosin siinä vain haju korvataa toisella. Otsonointi on paras ratkaisu.

KOISTINEN TOIVO 23.11.2015 13:24

Tuumailin joutessa. Kun hiirulainen jostain sinne autoon tiensä tekee, niin olisiko siinä samalla tullut ajon aikan sateella vedelle mahdollisuus mennä siittä samasta aukosta alarakenteisiin. Toivopoika

NIEMINEN HEMMO 23.11.2015 13:56

Nuo baarit on siitä hankalia, että varsinkin rotat on niin ovelia, että voivat kantaa koko sisällön pikkuhiljaa johonkin nurkkaan tai kaappiin, niin siivoamista riittää. Hiiret ei tosin taida yhtä viisaita olla. Ei muutenkaan kiva, että myrkkyjä voi olla siellä täällä sisätiloissa. Lämmin matkailupirssi tai -vaunu tietty voi houkutella hiiriä, mutta kun auto heti seinän takana niin helppo tarkkailla. Ei ainakaan homehdu retkipeli ja kiva välillä istuskella hetki ja suunnitella pieniä juttuja esim. ledi- tai kuituvaloja kattoon :)

HUOVINEN TUOMO 23.11.2015 16:11

Loukku olisi tietysti paras, mutta kun auto on vieraassa tallissa ja aika kaukana. Iso homma käydä katsomassa loukut. Tuomo

ROSTEN MIKA 23.11.2015 16:23

Eikös noi rotanmyrkyt ole semmosia että hiiri tai rotta kuollessaan ei mätäne vaan kuivuu kasaan eikä lähe haisee ? Näin mä oon noi ymmärtäny !

Mika

JOKINIEMI PETRI 23.11.2015 17:08

Hei, Tässä on hyvä konsti mikä estää hiirien menon autoon.. Metallisorvin lastua, rosteria. Sillä kun kiertää auton, sopivan korkunen keko lastua auton ympäri. Ei mene hiiret yli eikä läpi. Lastua saa sopivasti jostakin metallipajalta.. Pikkusen ikävää ainesta käsitellä mutta hyvät hanskat käteen niin homma onnistuu.. Keväällä kerää lastun muovilaatikkoon odottaan seuraavaa talvee.

LEPOLA SAKARI 23.11.2015 17:43

Paras keino pitää auto hiiristä vapaana on puhtaus, kun kaikki paikat on puhtaat ja hajuttomat ihmisen jäljiltä eikä muruakaan ruokaa jätetty ei hiirillä ole tarvetta tunkeutua autoon. Ja auto kannatta tästäkin johtuen seisottaa kylmänä niin lämpökään ei houkuttele. Ruoka se on joka hiiriä puoleensa vetää ja niillä on hyvä hajuaisti.

VÄLIMÄKI JARMO 23.11.2015 18:04

Joo vai miksi sitä kunnon punasta myrkkyy ei enää oo,sanoovat jotta sitä ei saa enää,jos tuota sinistä ei oo terästetty,sille nauraa naurismaan airatkin,sanoo JV

BACKMAN JUHANI 23.11.2015 18:12

Moikka minulla tai autossa kävi hiiriä kun pidin autoa 1 talven kylmässä tallissa joku vuosi sitten ja se riitti .nyt auto ollut taivasalla eikä oo näkyny vieraita hiivattiin tulivat sisälle moottoritilasta johdon sisääntulo reijästä kojelaudn alta hanslankarin puolelta otin alaosan irti ja siellähän se pesä oli että sillai!

VILEN TAPANI 23.11.2015 18:12

Meillä oli sama ongelma standbye teltassa tulivat sisään syömään kynttilöitä ja paskoivat pitkin pöytää ja tuoleja. Laitoin 10 litran ämpäriin viisi senttiä vettä ja palan juustoa veteen kappas vain seuraavina päivinä sain saaliiksi kolme metsähiirtä..Olivat pudonneet veteen ja hukkuneet. Siihen ne loppuivat enää ei ole hiiriä näkynyt pidän kuitenkin pyydystä valmiina...

TURPEINEN SEIJA 23.11.2015 18:14

Meidän auto on katon alla. Viljapeltoja joka puolella. Mulla on vaunu mökillä ja se on myös katon alla. Sinne laitoin jo elektronisen karkottimen jo syksyllä ja siellä ei oo näkynyt merkkiäkään hiiristä. Karkotin on vaunun ulkopuolella, sen pitäisi karkottaa 200 neliön alueelta jyrsijät. Autoon en älynnyt laittaa, kun piti vielä lähtee tällä viikolla käymään tuurissa. Karkottimet maksoi vähän 40. Ostin ne kalliimmat kun ajattelin jos olisivat parempia. Tiiä sit.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.