Virrankulutus

TURUNEN HEIMO 18.11.2015 20:04

Ducaton virtalukkoon unohtui avain, aivan vain työnnettynä lukkoon. Liekö ollut siinä viikon, kaksi mutta akku oli tyhjänä. Saman kohtalon oli kokenut asunto-osan akkukin. Mikä ihme vie virtaa jos avain on lukossa muttei virtaa ole kieretty päälle?

VÄLIAHDE JUSSI 18.11.2015 23:06

Ei radiokuluttaa ja monet muutkin laiteet sen,takia on hyvä olla olemassa päävirtakytkin ja se mulla Mesessä.Oulun akkutalo laittaa sen nopeasti paikalleen ja halvalla,tyhmä kun asensin sen itse,siihen samaan hintaa mitä maksoin tarviketorille olisin saanut asennuksen ja kokopääkytkimen tarvikkeineen sieltä ja pullakahvit päälle. Sen kuin,vain itse olisin ottanut.

LAAKSO MATTI 18.11.2015 23:16

Minullakun ei oo mesee en viitsi ajaa 700km oulun akkutaloon yhden kytkimen takia.

VÄLIAHDE JUSSI 18.11.2015 23:33

No silloin kun, käyt täälläpäin ei sitä viitsi sen takia ajaa,Hertsikassa minä käyn vaidattamassa pakoputken kun, sen aika tulee ja liikun sielläpäin.Satakilometriä on minulla vähemmän matkaa pakoputkenvaihtoon.

Käyttäjän lisäys viestiin 18.11.2015 klo 23:38:04 Minä asun mielestäni melko keskellä suomea en tiedä mitä tietä sinä saat enenmän kilometreä,mutta se on noita kilometrikorvaus asijoita joika, meilläpäin verottajatietää tarkemmin kuin,me itse.

ASIKAINEN MATTI 19.11.2015 09:05

Kun avain työnnetään lukkoon, niin silloin kytkeytyy virta avaimen tunnistuselektroniikalle. Siinä on yksi virran kuluttaja ja toinen on kauko-ohjattavien lukkojen vastaanotin, joka on aina toiminnassa. Käyttöohjekirjassa muuten varoitetaan jättämästä avainta lukkoon, mutta ei kylläkään kerrota suoraan että miksi. Asuntopuolihan on irti alustan sähköstä, mutta minulla ainakin Alden paneli on aina virrallinen pääkytkimen asennosta riippumatta. Samoin oven päällä olevat valot voi sytyttää, eli pimeään autoon ei tarvitse mennä, vaikka pääkytkin olisikin auki.

NYYSSÖNEN KAJ 19.11.2015 09:15

"Ducaton virtalukkoon unohtui avain, aivan vain työnnettynä lukkoon. Liekö ollut siinä viikon, kaksi mutta akku oli tyhjänä. Saman kohtalon oli kokenut asunto-osan akkukin. Mikä ihme vie virtaa jos avain on lukossa muttei virtaa ole kieretty päälle? "

Kaikki apulautteet saavat sähköä niin kauan kuin avain on lukkopesässä, esim VW:ssa saat radion päälle. Kun vedät avaimen ulos katke vasta sähkö. Kun laitat avaimen takaisin lukkoon ei virta mene päälle ennen kuin käännät avaimen virta päälle asentoon ja sen jälkeen voit käntää vita pois ja säkät jää päälle. Radio kuluttaa muuten aika paljon sähköä ollessaan valmiustilassa, pelkästään se tyhjentää jo akun kahdessa viikossa.

TURUNEN HEIMO 19.11.2015 13:28

Kiitos tietäjille, Ehkei asunto-osan akku ollutkaan tyhjä, häiriövalo vilkkui ja mistäpä se muualta virtaa saa kun akusta. Hyvä tietää tuo, en yleensä unohda avanta lukkoon mutta koekäytin autoa kun vaihdoin kaasuläppäkotelon. Sitten innostuin kokoamaan sitä ja niinpä se jäi, onneksi vahingolla ei ollut seuraamuksia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.