Asuntoautossa peitto tippuu lattialle - ei tipu enää.

MÄNTYLÄ HEIKKI 20.09.2015 15:00

Asuntoauton parisängyn toinen pää on monesti kapeampi kuin toinen. Ongelma? - Periaatteessa kyllä, koska 1) peitto tippuu helposti nukkuessa lattialle 2) pään voi käytännössä laittaa vain toiseen päähän sänkyä.

Ratkaisu: 1) pujotimme patjan alle noin 60 cm x 49 cm fanerilevyn 2) fanerilevyn toiseen päähän (patjan alle menevä osa) "tarttumakoukku" sängyn pohjarakenteisiin 3) faneripalan toiseen päähän reikä pulttia verten 4) jalka johon porattiin sopivan väljä reikä yläpäähän em. pulttia (noin 10 cm pitkä) varten 5) "kaulus" jalkaa varten 6) kaupassa leikattiin valmiiksi muotoon patja-osa kahdesta 7 cm paksusta superloninpalasta 7) ommeltiin suojakangas superlonille ... Ensin ajattelimme, että irtosuperloni pitäisi kiinnittää jotenkin patjaan, mutta myöhemmin totesimme, että ei tarvitse, koska 8) lakana jota kiertää kuminauha (saa kaupasta) riittää hyvin pitämään irtopalan paikallaan ison patjan kyljessä.
Niin ikään alunperin oli ajatus, että viritys poistetaan (poistaminen ja laittaminen käy noin 15 sekunnissa) kun peti pedataan ... mutta ei ole viitsitty poistaa, koska vessan ovi mahtuu avautumaan ja virityksen ohi vessaan ja sängylle pääsee kulkemaan.

Viritys on tarkoituksellisesti rakennettu sen verran kevyesti, että jos joku esim. vahingossa osuu jalkaan, mikään ei auton rekenteissa mene rikki. Toisaalta viritys ei yhtenäkään yönä ole levinnyt alta ... (no ehkä siitä kohtaa ei kannata kiivetä sänkyyn).

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.