pelkkä matkailuauto

KYLLÖNEN RISTO 14.09.2015 20:43

onko kellään käytössä pelkkää matkailuautoa jolla ajetaan kaikki perheen ajot ympäri vuoden, miten onnistuu ja mitä kannattaa ottaa huomioon? Olen ajatellut vaihtaa auton ja vaunun matkailuautoon.

KOISTINEN TOIVO 14.09.2015 21:12

Jos koon puolesta käy, niin suosittelen peltikuorista, eli pakettiauton kuoriin rakennettua. Niissä on isot taka, ja sivuovi. mahdollista tietyillä malleila kuljettaa tavaraa. Yleensä semmoinen 600-700 kg kantavuus Koon puolesta mahtuvat jopa parkkirutuun. Luja kori. Monipuolinen auto. Miinusta kapea asuntopuoli oikeaan asuntoautoon verrattuna. Ylöspäin kapeneva kori tekee vielä ahtaamman oloiseksi Iso sivuovi on jossain mielessä raskas, ja hankalampi käyttää. En nyt muuta keksi. Kaupunkilais eläkelläiset suosivat ainoana autona, koska helpompi parkkeerata pihoille Toivopoika

VÄLIAHDE JUSSI 14.09.2015 21:52

pelkkä intekroitu tai puoli-intekroidulla on tou huonopuoli ettei ,siihen saa pitkää tarvaraa kuin, katolle tai uittamalla sisälle kyllä se kevyt peräkärryn kaveriksi vaatii.

MYLLYRINNE KALERVO 14.09.2015 23:49

Jos asut asunto-osakeyhtiössä, varmista että taloyhtiö antaa pitää talon parkkipaikalla matkailuautoa tai hanki parkkipaikka muualta....

KOISTINEN TOIVO 15.09.2015 06:00

Jäi lisäämättä, että auto instot Turussa sisustaa oman mallin mukaan peltiuorisia. Joku toinenkin firma tekee, mutta en millään muista mikä. Josssain pohjanmaalla taisi olla. Tosi on, että nykyään ollaan kaupungeissa tarkkoja parkkihommissa taloyhtiöissä Toivopoika

WIHERIÄKOSKI TERO 15.09.2015 08:03

Meillä on vain matkailuauto. Tosin normisti liikumme jalan ja julkisilla välineillä, kun asumme Helsingissä missä on julkinen liikenne toimivaa ja lähes ilmaista.

Matkailuauto on meillä liikennekäytössä vain reissujen ajan ja pari päivää sen jälkeen, jos tarvitsee jotain isompia kuljetuksia järjestellä. Autossa on vain kesärenkaat, joten talvirengasaikana ei ole käytössä ollenkaan, vaan seisoo taloyhtiön parkkiruudussa.

Todella hyvin ollaan jo vuosi pärjätty, ei mitään ongelmia. Ei turhia maksuja vakuutuksista eikä autoveroista. En ottaisi enää toista autoa rinnalle kun sitä ei edes tarvitse.

TERO

Käyttäjän lisäys viestiin 15.9.2015 klo 09:07:20 Niin ja korjauksena vielä, kiinteistöyhtiön, ei taloyhtiön parkkiruudussa :D

AHJOS TIMO 15.09.2015 08:37

Meillä on ollut matkailuauto perheen ainoana autona vuodesta 2008 alkaen. Ensin oli peltikuorinen, jonka pituus oli 560 cm. Nyt on puoli-integroitu Bürstner, jonka pituus on 569 cm. Jälkimmäinen on sisältä paljon avarampi, koska asunto-osa on leveämpi ja seinät suorat ylös asti.

Molemmat mahtuvat sellaisiin pysäköintiruutuihin, joihin ei ole maalattu takaviivaa. Jos paikka on kapea, en jätä kuljettajan ovelle avautumistilaa vaan kaikki kulkevat oikean puolen ovista. Auto on käytössä ympäri vuoden. Suurin osa ajoista on kauppareissuja.

POHJANTÄHTI JORMA 15.09.2015 09:19

Ostin useana vuonna talviautoksi halvan henkilöauton ja matkailuauto sai huilata. Keväällä möin pois hyvällä voitolla :) ja otin matkailuauton käyttöön. Nykyään oon hairahtunut kausipaikkalaiseksi, siis vaunu siellä. Parkkiruudussa retkiauto ja viereisellä ruudulla henkilöauto.

KOKKOLA ANTTI 15.09.2015 09:31

Vaihdoin kaksi vuotta sitten vähän ajettuun integroituun. Päädyin tähän koska se on lyhyt,kapea,matala,kevyt. olen ajanut sillä koko ajan siis myös työmatkat, hämmästyttävintä on ollut todeta että myös kaikki toimii ilmeisesti juuri tämän takia. Toki voihan olla että on vain sattunut löytymään hyvä yksilö. kannatan matkailuauton käyttöä ainoana ajoneuvona.

Antti

LEHTINEN VÄINÖ 15.09.2015 10:01

Meillä ollut yli 30 vuotta integroitu 7m matka mökki ainoana autona eikä vielä minkäänlaista esim, kerrostalon parkkipaikka ongelmaa ole ollut.

AHJOS TIMO 15.09.2015 11:59

Auton pituudesta: Nykyisen autoni pituus on siis 569 cm. Yhtään kertaa en ole tuntenut, että se olisi liian pieni, mutta monta kertaa olen mielessäni ajatellut: "Onpa hyvä, että tämä auto ei ole tämän pidempi!" Nimittäin useimmiten pysäköin sen pysäköintialueelle, jossa autot ovat vierekkäin, ja niiden takana on ajoväylä. Jos auto olisi esim. metrin pidempi, sitä ei voisi pysäköidä sellaiseen paikkaan, koska auton perä tai nokka jäisi toisten tielle. Silloin autolle pitäisi etsiä ja löytää pysäköintiruutu jostakin paljon kauempaa.

Tuollainen lyhyt auto soveltuu vain 4 hengen päiväajoon ja 2 hengen yöpymiseen. Sen suurempaa kuljetustarvetta minulla ei ole ollutkaan. Peltikuorisen etuna oli mahdollisuus kuljettaa siinä isoja huonekaluja, jotka oli helppo nostaa takaovista sisään. Puoli-integroidulla sellaisia ei voi kuljettaa, koska sivuovi on kapea.

VÄLIAHDE JUSSI 15.09.2015 15:27

Myllyrinne Saa sen siinä pitää jos,se rekisteröity henkilöautoksi,siinä ei ole mitään epäselvyyttä,taloyhtiö ei voimennä Suomenperustuslalain yli.

VÄLIAHDE JUSSI 15.09.2015 15:30

Timo minulla on samat kokemukset.

KYLLÖNEN RISTO 15.09.2015 16:46

Ok, eli hyvin onnistuu pelkällä matkailuautolla. Mites merkki? Mikä on talvella hyvä? Jne.

AHJOS TIMO 15.09.2015 17:03

En lähestyisi taloyhtiön isännöitsijää tai hallitusta tuolla kysymyksellä, koska heidän on silloin melkein pakko tehdä kielteinen päätös. Osakkaita on kohdeltava tasapuolisesti. Mitä sallitaan yhdelle, pitää sallia muillekin eikä tila riitä siihen, että jokaisella olisi siellä matkailuauto pysäköitynä. Itse tein niin, että neuvottelin ja sovi yhden osakkaan kanssa autopaikan vaihdosta. Sain alueen nurkkapaikan, missä autoni ei ole kenenkään tiellä. Samalla kentällä on lähes 100 autopaikkaa eikä ole yhtään muuta matkailuautoa. Tähän sopii sisarenpoikani toteamus: "On helpompi saada anteeksi kuin lupa."

NYYSSÖNEN KAJ 16.09.2015 10:08

" Saa sen siinä pitää jos,se rekisteröity henkilöautoksi,siinä ei ole mitään epäselvyyttä,taloyhtiö ei voimennä Suomenperustuslalain yli. "

Kuvan auto on rekisteröity hekilöautoksi

HALME MARTTI 16.09.2015 10:49

Jos hieman saivarrellaan ja vaikka kaikki taloyhtiön osakkeenomistajat haluavat tuoda pihalle Kaj mallin mukaiset "henkilöautot", mitenkähän perustuslain käy? Kaikki ei ole selvää kuin pläkki, vai onko? Odotetaan juristijäsenten kannanottoa.

AHJOS TIMO 16.09.2015 11:07

Jos yksi osakas pyytää lupaa pitää taloyhtiön pysäköintialueella matkailuautoa, hallituksen täytyy ajatella niin, että jos lupa myönnetään nyt yhdelle, se pitää myöhemmin myöntää myös muille mahdollisille luvanhakijoille, koska osakkaita täytyy kohdella tasapuolisesti. Tilanne muuttuu, jos pysäköintialueen karttaan merkitään, että siinä on henkilöautopaikkojen lisäksi yksi tai muutama paikka matkailuautolle tai muulle isokokoiselle autolle. Silloin myöhemmät hakijat voidaan jättää jonoon odottamaan matkailuautopaikan vapautumista. - Jos taas mitään lupaa ei edes kysytä, matkailuautoa voi pitää siellä niin kauan kunnes joku ärsyyntyy siitä ja vie asian hallituksen käsittelyyn. Tietenkään sinne ei voi pysäköidä niin isoa autoa, joka ei mahdu sille varattuun tilaan vaan jää jotenkin toisten tielle.

SUOMINEN TAUNO 16.09.2015 11:25

Omana mielipiteenäni sanoisin, että matkailuauto kannattaa hankkia puhtaasti matkailukäyttöä ajatellen. Miettiä omat matkailutarpeet, tilatarpeet yms.

Kyllä millä tahansa matkailuautolla sitten ne muut ajot ja kauppareissut heittää.

VÄLIMÄKI JARMO 16.09.2015 12:07

Juu,ei meillä kyllä as-autoa kauppakassiksi tarkoitettu. ,JV

AHJOS TIMO 16.09.2015 19:16

Vaikka kirjoitin edellä, että meillä suurin osa ajoista on kauppareissuja, en sanoisi tätä kuitenkaan kauppakassiksi, koska niitä kauppareissuja ei yleensä tehdä autolla kuin ehkä kerran viikossa. Meillä on S-market niin lähellä, että siellä käydään yleensä kävellen. Enemmän käytän tätä asunnon lisähuoneena, varsinkin lämpimänä aikana. Tämä on kuin siirtolapuutarhamökki kerrostaloyhtiön pihalla, kauniissa puistomaisessa ympäristössä. Siis 12 kk kausipaikka kävelymatkan päässä kotoa, hyvästä lounasravintolasta, S-marketista ja paikallisliikenteen bussipysäkiltä. Esim. tänään iltapäivällä olen katsonut täällä netin kautta yhden jakson saksalaista tv-sarjaa, meditoinut ja syönyt välipalaa. Minulla on täällä hyviä kirjoja ja karavaanarilehtiä. Täällä voin kuunnella radiotakin ilman että kukaan käskee laittaa sitä hiljemmaksi ;))

VÄLIMÄKI JARMO 16.09.2015 20:08

Timo,meirän auto kun 7m ei sovi kauppa autoksi.kiitos parkkiruudut,tarttee kattoo aina eri paikka. ,JV

Käyttäjän lisäys viestiin 16.9.2015 klo 21:26:39 Ei tosiaankaa mikää kauppa auto.

ÖGÅRD PÄRRE 16.09.2015 20:40

Heippa. Olen aijemmin ajannut as-autolla pari talvea ihan joka päivä ja ollut siellä yötäkin. On se mukavaa kun autossa on lämmintä kun tulet sisään. jääkaapissa jopa kylmää olutta ja ruokaa. onneksi sain auton sähkölle niin kaasulämmitin kyllä piti lämmön riittävän korkealle. pientä totuttelua se vaati. Mutta vesi suihkut wc ym kaikki toimi. toki kaasua kului. Mutta mitä mukavuudesta ei maksaisi.

STRÖM KARI 16.09.2015 20:44

Kysymyshän vissiin oli esim Matkailuauto Ainoana Kulkimena eikä mitä asunto Oy. ovat mieltä.Vaihda vaan Vaunusi Matkailuautoon kyllä sillä pärjää joka päiväsessä ajeluissa.Itellä ollu -Mauto 8 vuotta ympärivuoden käytössä ja ei varmaan niitä vikoja ja keskusteluja joita sivustolla käydään kun puolivuotta käytössä.Pääsee monen,monen,S marketin ja Cittarin ja kyläkaupan pihaan.On muuten kanssa 7 m pitkä.

AHJOS TIMO 16.09.2015 22:40

Nuo kaksi asiaa liittyvät sikäli toisiinsa, että jos matkailuauto on ainoana autona ja käytössä ympäri vuoden, sille pitää löytää kodin läheltä pysyvä pysäköintipaikka ilman aikarajoitusta ja mieluimmin vielä sellainen, ettei se jää lumiauran tekemän lumivallin taakse auton koko pituudelta, kuten kadun varteen pysäköitäessä tapahtuu.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.