hyvin vapauttava kokemus: paskahuusin myynti

NÄRHI JUHA 07.09.2015 07:22

Veljet, siskot,

Meillä on viimevuosien melko vakiintunut vuosisuorite auton kanssa ollut n. 40 yöpymisvuorokautta ja 10-12 tkm vuodessa - läpi vuoden. Vastaa viikoiksi muutettuna karkeasti 6 viikkoa vuodessa.

Koska olemme selvästi enemmän hedonisteja kuin masokisteja, satsasimme kalustossa laatuun - kiersimme halpis merkit hyvin kaukaa.

Nykyisessä markkinatilanteessa pakasta vedettyjä ja vasin laadukkaita autoja vuokrataan € 500,-/vko (!) Tuo samaiset 6 vuokraaviikkoa tekisi siis only bara € 3000,- (!!)

Nyt veljet & siskot käsi sydämelle; kuka selviää oman LAATUautonsa kanssa vastaavilla vuosikuluilla - tuskin moni. Tarkennetaan sen verran, että tässä yhteydessä LAATUauto tarkoittaa uusihankintahinnaltaan n. € 100 000,- arvoista paskahuusia. Jo pelkkä arvonalema vuodessa on selvästi enemmän kuin tuo 6 vkon vuokrauksen hinta. Jopa loppuun raiskatuissa halpisvehkeissäkin tahtoo olla sama tilanne.

No, joku tietysti sanoo, että 'oma on aina oma'. Niin mukava lähteä omasta pihasta koska vain.. Asiassa on tietty perä, mutta ei ihan kuitenkaan niin arvokas lisä..

Ei myöskään tarvitse kirjoitella tänne epätoivoisena kun se 6. vaihde ei pysy päällä. Truma/Alde vittuilee, jääkaapapi ei kylmene - ei tarvitse miettiä onko Alko/Systembolaget akseli rasvattu ennen vai jälkeen Nuijasodan, jäätyykö vesiopumppu tai joku muu - ne eivät enää 'sisälly hintaan' . Artistin ei travitse maksaa kaikkea...

Myönnän, että myyntipäivän iltana kun pari kaljaa omalla pihatreasilla otin, mietin hieman, että 'tässäkö tämä oli' kun ihmettelin pihalla vapaata tilaa, jossa paskahuusi ennen majaili... Jo seuraavna aamuna mietin, että miksi helvetissä yleensä koskaan omistin yhtäkään autoa - ja niitä kuittenkin oli useampi vuosien aikana - olo oli hyvin helpottunut!

Veljet & siskot; Casio handuun - ja rohkeutta päätöksentekoon!

t. Juha (PS. en lopeta täällä vittuilua - kun aihetta on..)

VÄLIAHDE JUSSI 07.09.2015 07:54

Juha ensinnnäkin laatu auton saa alle sadantuhanen eron minunkaan mersulla eitullut kuin,8000km kahdessa viikossa tänä kesänä ja onngelmitta on autonpuolesta mennyt sillä on ajettu nyt vähän vajaat 300tkm. Ja paskahuusi pelaa kuin,uusi.Kori siitä ei ruostu koska se lasikuitua ja helppo korjata jos menee rikki finfoam eristys joka, on tällähätkellä paras käytössäoleva- eriste matkailuautossa.Ei vaihteissa taikka moottorissa mitään vikaa ole,mutta eihän sitä noista koskaan pidä mennä vannomaan etteikö, niihin vikoja tulisi, ainkin alusta kumit katson tännä talvena sen verran noita sorateitä on koluttu tänä kesänä.Autojen vaihtojen syynä saattaa olla ihan erinlainen tarve niin minunkin tarpeet ovat muuttuneet katson nyt isonpaa automatti mersua jossa on vuoteet kahta puolta edessä ja takana,noita ruppana etuvetoisia on pilvinpimein automaattinakin,mutta millenkään linja-autolinjalle en lähde, enkä,kovin vanhaa,mieluumin päältä 2000 luvun. Mulla tulee tällä n 45.000km/v keskimäärin.Siitä syystä on pienet kulutus ja kääntösäde minulle tärkeitä teitoja . monet kerrat olen joutunut tekemmään uukäännöksen maantiellä tänäkin ksänä.

KOISTINEN TOIVO 07.09.2015 08:01

Tuossahan tuli kaikki järkiperustelut sinun omassa kirjoituksessa. Vielä helpompaa kun ajaa taksilla hotellista hotelliin. Oman auton omistamiseen ei ole mitään järkisyytä. Ainoa peruste on tuo mainitsemasi " Omalla on hyvä lähteä " Saa lähteä millon juolahtaa, eikä tarvi kysellä, millon saa vuokra auton, sen haluamansa

Moni nykyään on hypännyt oravanpyörästä pois, ja asuu esimerkiksi lapin järven saaressa, tai maaseudulla mummonmökissä, viljelee kaalinsa, ja pottunsa itse, keritsee lampaat, lypsää lehmän, ja käy kaupasta suolan, ja kahvin.

Valintaahan se on elämä.

STRÖMMER HEIKKI 07.09.2015 08:48

Mä koin kans hyvin vapahduttavan kokemuksen lauantaina. Vaihdoin vaunun matkailuautoon. Mun mielestä kysymyksessä on hauska harrastus. Mä en ajattele että harrastus on asia, joka ei saa maksaa mitään. Eihän se golfin pelaaminenkaan ilmaista ole, eikä kentälle kehtaa edes mennä ellei autona ole vähintään joku Jaguar.

LAUKKANEN MAURI 07.09.2015 09:03

Olisko Juha kirjoittanut kirjoituksen pienessä sievässä ,minä en sitä oikein ymmärrä.

Eiköhän se ole jokaisen oma asia mihin ne rahansa sijoittaa,pieniä on ne summat jos vaikka 100 000 € sijoittaa siihen paskahuusiin.

Eli kun kiertelee ja katselee niin ymmärtää asian,pieniä on silakat joulukaloiksi!.

KOISTINEN TOIVO 07.09.2015 09:13

Tottahan se on, miten valitsee. Jos olisi se satatuhatta joutilaana. Valitsisinko siten sen kalliin indekroidun, vaikko ison linja autosta tehyn. Toivopoika

ROSSI JARMO 07.09.2015 09:31

Kun käsitteet " Matkailuauto ja Paskahuusi " menevät sekaisin, olisi varmaan syytä piipahtaa Mehiläisessä. Vai olisiko se tässätapauksessa terveyskeskuksessa..

Moni asuu vuokralla ja saan sen perusteltua itselleen järkevimmäksi asuinmuodoksi . Joku ajaa leasing autolla ja pitää sitä kaikkein edulliseimpana vaihtoehtona.

Moni pelaa golffia, todeten ettei siinä ole mitään järkeä, mutta se on niin helvetin kivaa.

Onneksi ihmisellä on uskomaton kyky perustella mitä oudonpia asioita itselleen sopiviksi.

Olisin taipuvainen ajattelemaan, että joku asia toimiin toisella ja joku toinen toisella.

TURUNEN HEIMO 07.09.2015 09:33

Eihän oman omistamisessa ole muuta järkeä kuin lähtemisen vapaus, tarvittaessa suunnittelemattonuus, tekemisen vapaus, muokata kulkine omakseen, antaa lapsille ja lastenlapsille mahdollisuus seikkailuun ilman aikatauluja. Lisäksi sukujuhlissa ja tapahtumissa se tarjoaa mahdollisuuden majoittua. Kallistahan se on auto, polttoaine, vakuutukset, huollot, talli.. Toistaiseksi emme ole valintaa katuneet.

MANNINEN JUHA 07.09.2015 09:34

Itse olen oman auton kannalla.ollaan oltu 6-7viikkoa maailmalla lähivuosina ja puhumattakaan siihen lisäksi kotimaan ajot.vuokraus siis ei tulisi mieleenkään.itse huollan auton kaikin puolin.se on mukava harrastus rassata sitä autoa ,sen kun pitää hyvässä kunnossa ei tarvitse suuria remontteja tehdä koska kunnon huollolla ehkäisee auton pahemmilta vaurioilta.välillä oli tässä tarkoitus ostaa virosta asunto,mutta tultiin siihen tulokseen että se sosiaalinen elämä ei toteudu niin kuin leirialueilla,ja se kämppä ei liiku niin kuin auto.mutta jokainen miettii nämä asiat tarpeidensa mukaan ei kai siihen asiaan oikeaa vastausta olekkaan kumpi on parempi vuokra-auto vai oma.

HAAPANEN TIMO 07.09.2015 10:04

Vuoden kuluttua voin Närhen Juhalta kysyä kuinka monta reissua tuli vuokra-autolla tehtyä.

Eipä tulisi reissuun lähdettyä minunkaan jos pitäisi varata auto, hakea se,ja pakata kaikki tavarat sinne, sama toisin päin kotiin tullessa.

Yhden yön ja viikonlopunkin reissut saa autoton unohtaa heti, niitä ei tule tehtyä.

@timppa

KOISTINEN TOIVO 07.09.2015 10:26

Minäkin ajattelin vaan hintaa hommassa. Onhan olosuhteilla asiansa. Meilläkin pitää ajaa 100 kilometriä suuntansa hakiessa, ja viedessä vuokra auto, tai vaunu. Jotenka silloin on oma suunnittelunsa. Aikanaan mekin monta vuotta vuokrattiin, ja saatiinkin vuokraajaan hyvä suhde, mikä pelasi kyllä. Ainahan se oli reissu suunniteltava, miten sopi vuokraajalle, ja mitkä kelitkin oli. Olen kyllä ennenkin sanonut, jotta älytöntähän se on vuuessa parin kolmen viikon reissujen takia meillä omistaa auto, ja pitää yllä. Vaunukin olisi halvempi, eikä tarvitseisi kun yhden auton. Mutta kaippa sitten on kuiten tyytyväisempi olo arkun reunalla istuissa, kun on mieleisekseen saanu homman hoitaa. Perintöähän se syö

HÄMÄLÄINEN MARKKU 07.09.2015 10:41

Mitäpä noilla rahoilla on väliä, kun käärinliinoissa ei ole taskuja. Mennään perikunnan rahoilla :)

AHJOS TIMO 07.09.2015 10:57

Käytän matkailuautoa melko harvoin paskahuusina, useimmiten vain pisuaarina ;)

NÄRHI JUHA 07.09.2015 11:13

Timo,

Ei huolta - yhtäpaljon tulee yöpymisiä vuokra-autolla kuin omalla tuli eli siihen ei vaikutusta. Toimintatapa on hieman toinen vuokravärkillä; enemmän ennakointia, mutta ei tässäkään suurta eroa entiseen

Ja todettakoon sekin, että täälläpäin autot vuokrataan varustettuina ja jos nyt sitten on pakko ottaa juuri se 'Muumi-muki' mukaan, ei siinä kauan mene kaapista sitä hakiessa

Muutamille kaveruksille heitän kysymyksenä; oletteko iki-sinkkuja poikamiehiä, ilman naista? Niin kiihkeää oli kirjoittelu kun kehtasin kutsua kulkupeliä paskahuusiksi. Oikein olisi pitänyt lääkäriin mennä..

JANHONEN MATTI 07.09.2015 11:20

Enpä ole vielä rahaa auton pääomamenoihin käyttänyt ja kuudes m-auto on pihassa.

Tähän viimeiseen varmaan joutuu vähän käyttämään, kun "unohtui" tuohon pihaan liian pitkäksi aikaa.

HÄKLI HANNU 07.09.2015 13:55

Poishan tuon minäkin myyn sitten kun ei ole varaa kuin pariin kaljaan. HH.

VÄLIAHDE JUSSI 07.09.2015 15:27

Matti siinä omassa saa olla aina sen tavarat sisällä,mutta vuokravehkeissä ne ei saa jäädä sinne ja pääsee lähtemää aina kun, haluttaa. Vein autoni tänään testeriin 0:laa näytti vaihdelaatikon ja moottorin osalta joku, sivulamppu oli palanut,ei muuta. En rupea kerrostalon pihalla vaihtamaan öljyjä tai kovasti huoltamaan autojani. Meillä on yhtämonta näitä autoja jo ollut,mutta minulla varmaan vanhempaa kaliperiä.

JANHONEN MATTI 07.09.2015 15:59

Jussi

Kaikkien omistamieni autojen rekisteriotteissa on nimeni aina ollut omistajan paikalla.

VÄLIAHDE JUSSI 07.09.2015 16:03

Olenko minä muuta väittänyt,mielestäsi ja missä kohtaan?

Käyttäjän lisäys viestiin 7.9.2015 klo 16:09:19 Samoin minulla.Näiden rekisteriröintien kanssa.Samaa linjaa siinäkin asijassa nähdäkseni.

MÄKELÄ EERO 07.09.2015 16:47

Meidän edellisessä matkailuautossa oli rekisteriotteessa mun muijani nimi, samoin on nykyisessäkin, niin on matkailuvaunussammekin. Mersu on mun nimissäni :)))))

pikkueero

Käyttäjän lisäys viestiin 7.9.2015 klo 16:49:53 Niin ja juu. Eli meillä on kaksi pyörien päällä olevaa huussia. Niihin ei kyllä paskanneta, kustaan vaan :))))

NYYSSÖNEN KAJ 08.09.2015 10:36

"Meillä on viimevuosien melko vakiintunut vuosisuorite auton kanssa ollut n. 40 yöpymisvuorokautta ja 10-12 tkm vuodessa - läpi vuoden. Vastaa viikoiksi muutettuna karkeasti 6 viikkoa vuodessa."

15,5 vuoden käyttö on ollut 2693 päivää, 173 päivää vuodessa 25 viikkoa/vuosi. Tämä on tullut maksamaan 194400€ joka sisältää auton hankintahinnan vuonna 1999. Per Vuosi 12540€ tai kulut per viikko (25) 502€

Ajettu on sillä sen jälkeen kun sen käytettynä ostin 196077km per vuosi 13000km

Käyttäjän lisäys viestiin 8.9.2015 klo 10:40:28 Kappas vaan hävisin närhen munille 2€ per viikko eli vuodessa 50€ pitäisköhän alkaa vuokraamaan?

ROSTEN MIKA 08.09.2015 11:11

pikkueero, eihän sulla sitte paskahuussia ole, sehän on selkeesti kusiputka !

Mika

MÄKELÄ EERO 08.09.2015 11:29

No juu, kusiputka ja vieläpä kaksi. Yksi Westfalia'ssa ja toinen LMC'ssä, ja jos Tuula heittäytyy pahalletuulelle LMC'ssä, menen Westfaliaan mököttämään, tai sitten toisinpäin :)

pikkueero

NÄRHI JUHA 09.09.2015 09:53

Käyttäjän lisäys viestiin 8.9.2015 klo 10:40:28 Kappas vaan hävisin närhen munille 2€ per viikko eli vuodessa 50€ pitäisköhän alkaa vuokraamaan?

kaitsu,

Kyllä oot kova jätkä - hyvä hyvä!

UUSITALO MARKO 09.09.2015 10:48

Muutama omaa autoa puoltava pointti:

Sesonkiaikana viikkovuokra ei ole 500 euroa vaan pikemminkin 1000 euroa. Lisäksi kilometrirajan ylityttyä tulee kilometrimaksu.

Sesonkiaikana sopivan vuokra-auton löytäminen voi olla vaikeaa, ellei ole kohtuuttoman aikaisin liikkeellä. Tämä johtaa siihen, että lomat ja reissut pitää suunnitella auton saatavuuden mukaan. Pohjaratkaisusta joutuu lähes aina tinkimään.

Vuokra-auto pitää palauttaa sovittuna aikana. Lomailun vapaus kärsii ja vapaushan on keskeinen osa matkailuautoilun filosofiaa.

Vakuutusten omavastuut ovat vuokra-autoissa yleensä älyttömiä.

Vuokra-autojen hyvä kunto on pelkkä myytti. Markkinoilla on myös huonokuntoisia tai jopa täysiä romuja, jotka pilaavat lomamatkan. Omasta tietää missä kunnossa se on.

Useimpiin vuokra-autoihin ei saa ottaa koiria.

Harrastukseen kuuluu oleellisena osana ajoneuvon varustelu ja muu räplääminen, mitä vuokra-auton kanssa ei voi harrastaa.
SALONEN MATTI 09.09.2015 12:28

Heips. Onhan se kallista ajaa omalla autolla huvikseen,, jos ei ole tottunut käyttämään rahaa. T. Matti

VEIJOLA ESA 09.09.2015 18:21

Omassa voi olla ainakin varma, että omissa kirpuissa nukutaan :-)

NYYSSÖNEN KAJ 13.09.2015 11:42

Suosittelen Esalle

https://www.google.fi/maps/place/Tuholaistorjunta+Taisto+Eronen+Oy/@60.2672957,24.8778886,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x758f02d949f7b1c8

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.