Ducato 2.8 JTD:n vm. 2005 suuttimille tulevat johdot

POUTIAINEN PENTTI 30.07.2015 19:35

Onko kellään hyvää keinoa, millä saisi Ducaton suuttimille tulevien johtojen liittimet puristettua tiukemmiksi? Vai kestääkö suuttimen puoleinen lattaliitin vääntöä, jotta liittimestä tulisi tiukka. Auto rupesi pyörimään Jurbarkasissa, Etelä -Liettuassa, kolmellä sylinterillä, kakkosen suuttimen liitin ei saanut kontaktia. Laitoin liittimen väliin ohuita sähköjohdon säikeitä, ja sen jälkeen on käyty Vistytiksessä, Druskininkaissa, Suwalkissa ja nyt ollaan Konsessa Pärnussa. Korjaus on kestänyt ainakin tänne saakka, mutta olisiko helpompia keinoja kuin käyttämäni sähköjohdon säikeet?

T. Pentti P

TURUNEN HEIMO 30.07.2015 19:50

Ei todellakaan suositeltu tapa korjata, Irtonainen säie voi aiheuttaa oikosulun tai vastavaa. Urospuolen kosketinkynsiä voi hieman taivuttaa mm ohutkärkisillä pihdeillä jolloin kontakti syntyy. Parasta kuitenkin jatkaa matkaa jos viritys toimii ja kotosalla hoitaa homma pois haitoilta.

PUSSINEN JUKKA 30.07.2015 21:49

Mulla aikoinaan ykköspytyn johto oli alunperin liian kireä. Liittimessä oli aika ajoin kosketushäiriöita kun se vääntyi pikkuisen vinoon. Lopulta nappasin johdot poikki ja juotin väliin muutaman sentin mittaiset jatkopalat. Tämän jälkeen ei häiriöitä enää ollut.

JANHONEN MATTI 30.07.2015 22:05

Jotkut on tehnyt sitä taivuttelua joko nuppineulalla tai silmäneulalla.

On se muuten kumma, että juuri tuossa kohtaa se johto on Fiatilta loppunut. Kolmonenhan se pruukaa normaalisti reistata.

ESKOLA JUSSI 31.07.2015 13:37

Meillä matka katkesi heinäkuun puolessa välissä kahteen kertaan. Syynä lopulta oli, se että kakkossyliterille menevä johtonippu liian kireällä. Kun johtonippua löystettiin ja vielä varan vuoksi " johdot" teipattiin niin vikakoodi loppui siihen. Sen jälkeen ajettu 2000 km.. Meidän ongelmista on keskustelu otsikolla "matka jäi kesken"...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.