FORD T350 2,4 VENÄLAINEN?

LAHTI SAKARI 18.07.2015 10:57

Onko kellään tietoa onko vm. 2006 LMC Libertyn matkailuauton auto-osa Ford T350 2,4 tehty /koottu Venäjällä vai Saksassa? Myyjä väitti Saksassa tehdyksi. Tiesikö hän oikein?Olen kuullut niitä tehdyn joskus Venäjälläkin.

Tiedosta kiittäen !

JANHONEN MATTI 18.07.2015 12:42

Asia selviää valmistenumeron kolmesta ensimmäisestä kirjaimesta.

Valmistusnumero on standardisoitu ja kaikkien autonvalmistajien on sitä noudatettava. Tiedostoalue on valtavan laaja mutta lyhyesti. Euroopassa valmistetut on aakkosissa alueella S-Z Fiat Ducato ilmoitetaan ZFA Myös valmistusmaa numeroita käytetään mm. USA.

Saksa SN-ST ja W

Jos auto on valmistettu Venäjällä alustanumero alkaa X3-X0 alueella.

Alustanumero identifioi auton ja sisältää paljon muutakin tietoa autosta kun sarjan valmistusnumero , mutta se on jo eri juttu.

LAHTI SAKARI 18.07.2015 13:17

Kiitos asiallisesta tiedosta. Varmistan vielä että ymmärsin oikein? Viittaako valmistenumero WFOAXXTTA5G66667 Saksalaiseen alkuperään?

JANHONEN MATTI 18.07.2015 17:13

Kyllä viittaa

WF0 ja WF1 = Germany, Ford Werke AG.

Tämä samainen Ford Werke AG valmisti aikoinaan mm. turbiineja V-2 raketteihin.

Netissä ole olemassa hakukoneita joihin alustanumeron syöttämällä tietokone purkaa alustanumeron tiedostoksi, josta näkyy millaisella varustuksella auto verhoilun värejä myöten on hihnalta lähtenyt. Kun linkit ovat ru. päätteisiä on tohdi laittaa näkyviin. Tiedä vaikka joku atk-ihme saa selville auton avainkoodinkin.

Olen joskus oman auton alustanumeroa hieman muutamalla katsonut mitä tietoja autosta tulee esiin, ja paljon tulee.

MÄKELÄ PENTTI 19.07.2015 10:25

Matti Janhonen. Kuinka on selitettävissä Ford Transitin valmistusmaa valmistenumeron perusteella,että se olisi valmistettu Saksassa.Mukamas.WFO............Niin auto on valmistettu FORD Otosanin tehtaalla 21.02.2008 Siis TURKISSA ,ja HOBBY tehnyt korin Fockbeckissa viikolla26 samana keväänä Saksassa.Olen ostanut autoni Best-Caravanista Hyvinkään toimipisteestä 11.07.2008.Fordini on Turkkilainen, ei siis Saksalainen.Jokuko on väärillä tiedoilla.Minä tai joku toinen.Kuka??????

KOSKINEN JANI 19.07.2015 11:00

Ei nuo valmistenumeron ekat kirjaimet kerro muuta kuin valmistajayhtiön kotimaan.

Italiassa Sevelin tehtaalla valmistetut Ducatot on juu italialaisia. Mutta kuinkas on samalta linjalta tulevat Boxer ja Jumper, no Ranskalaisiahan ne on kun VF3/VF7 alkusilla runkonumeroilla.

JANHONEN MATTI 19.07.2015 14:55

Kas kas.

Ensinnäkin alkuperäiseen kysymykseen. Fordin Venäjän tehdas valmistaa Focusta ja Mondeosta. Länsi-Euroopan markkinoita ajatellen olisivat tullimuurin takana.

Tässä näitä maakoodeja https://en.wikibooks.org/wiki/Vehicle_Identification_Numbers_(VIN_codes)/Ford/VIN_Codes#European_VIN_format

Koko kysymys on muuttunut tavallisen tallaajan kannalta akateemiseksi tai paremminkin mielikuvaksi, koska autojen valmistus on standardisoitu. Voi esim. kysyä onko Volvo ruotsalainen kun sitä valmistetaan Ruotsissa, Belgiassa ja Kiinassa vai onko Volvo kiinalainen automerkki kun Volvo Carsin omistaa kiinalainen Ceely.

Auton valmistusmaat on nykyään paremminkin autojen kokoamismaita, koska koottavat osat tulee mistä tulee. Valmistusmaaksi merkitään kuitenkin yleensä se maa jossa robotit kasaa korin, jossa kori maaltaan ja varustetaan hyvin usein muista maista tulleista osista. Niin tapahtuu vaikka Uudessakaupungissa, jossa kootaan Mercedestä. Sen valmistusmaaksi alustanumeroon merkitään V = Suomi. Suomi kuitenkin on vain auton kokoonpanomaa, noudattaen kokoonpanossa Mercedeksen omia ja kansainvälisiä standardeja.

Kun autoja myydään myös mielikuvilla, niin mielikuvaa sitten joko vahvistetaan tai peitetään, hyvänä esimerkkinä tästä vaikka Audi. Audi TT kootaan Unkarissa mutta tuskin myydään mielikuvalla unkarilaisena urheiluautona.

Vastaavia esimerkkejä löytyy lähes joka mekin kohdalla.

HJELM ARTO 19.07.2015 15:26

Saisiko hakukoneen osoitten jolla numerosarja aukeaa.

Jelmi

JANHONEN MATTI 19.07.2015 16:29

Näitä nyt on netti täynnä ja tässä yksi http://www.suomenvolkkariyhdistys.fi/yleista/190-alustanumerointi?start=4

Paikkakuntakoodit on volkkarin valmistuspaikkakunnat. On sovittu, että numeron 10 kohdalla on mallivuosi ja numeron 11 kohdalla valmistus/kokoonpanotehdas joita merkitään koodinumeroilla.

Tuosta valmistusvuosikoodista voi varmistaa onko kaksivaiheisesti valmistetun m-auton alusta ja koti samalta vuodelta.

NEVALAINEN SIPPO 19.07.2015 18:21

www.etis.ford.com löytyy Fordin alustanumerolla ajoneuvon tiedot, mutta valmistuspaikkaa ei taida tuossakaan listassa olla.

Sippo

NEVALAINEN SIPPO 19.07.2015 18:34

Näytti siellä kuitenkin Lisäpiirteet otsikon alla olevan maininta tehtaasta. Meikäläisen Transu Turkista Otosanin tehtaalta, sieltä ne taitaa kaikki tulla EU alueelle. Niin ja sen makuuosaston on sitten rakentanut saksalainen, jotenka kauppiaat puhuvat tietenkin mielellään Saksalaisesta. Niin onhan tuo verottajallekkin saksalaisen korivalmistajan tuote eikä Fordin paku joka selviäisi pienemmillä veroilla. Näin meillä Mämmilässä.

Sippo

JANHONEN MATTI 19.07.2015 19:43

Tuskin kukaan haluaa puhua turkkilaisesta Transitista, vaikka se voi olla parempi kun Englannissa, Belgiassa tai Saksassa valmistettu. Mielikuva ohjaa ihmisten käytöstä-

Homma menee siihen, että kohta autoissa on sama merkintä kun elintarvikkeissa; Valmistettu EU:n alueella.

Volkkarillakin oli viime vuoden lopussa 118 tehdasta. Ei pysy tavallinen autonostaja perässä.

MÄKELÄ PENTTI 19.07.2015 20:00

Sippo.Fordin valmistuspaikka ja päivämäärä löytyy juuri mainitsemasi linkin takaa koska olen sieltä omanikin HOBBY-Transun tiedot löytänyt,eikä MAKSA mitään...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.