Vähältä piti -tilanne keittiön kaapin oven kanssa

AHJOS TIMO 17.07.2015 18:12

Onko muille sattunut tällaista kuin minulle tänään?

Olin sulkemassa autoni keittiön kaapin ovea, jossa on oheisessa kuvassa näkyvä salpa. Jos olisin vain painanut oven kiinni, se olisi kyllä mennyt lukkoon, mutta en olisi saanut sitä enää auki! Oven sisäpuolella oleva kieleke liikkui nimittäin normaalisti, mutta oven ulkopuolella oleva painike ei painunut sisään.

Vian korjaamiseksi irroitin oven sisäpuolella olevan lukon, mutta se tuntui olevan kunnossa. Sen jälkeen vaimoni irroitti oven ulkopuolella olevat osat. Silloin paljastui, että rakenteen sisällä on kaksi pientä suorakaiteen muotoista mustaa kumimaista tiivistettä, joista ylempi oli irronnut ja pudonnut sellaiseen paikkaan, missä se esti oven ulkopuolella olevan painikkeen liikkumisen!

Mitä opimme tästä: Kaapin ovet. joissa on tuollainen lukitussalpa pystysuuntaisessa asennossa, tulee sulkea aina siten, että samalla painetaan avauspainiketta. Ellei avauspainike liiku, ovea ei pidä sulkea, koska sen jälkeen ovea ei saa enää ehjänä auki. Vian korjaamiseksi pitää nimittäin saada avatuiksi lukitussysteemin kiinnitysruuvit, jotka ovat kaikki kaapin sisäpuolella! Jos samanlainen lukitus on vaakasuuntaisesti, kuten oman autoni kaikissa yläkaapeissa, riski on nähdäkseni pieni. Siis että se pieni osa irrotessaankaan menisi sellaiseen paikkaan, jossa se estää avauspainikkeen liikkumisen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.