VCn kraana vuotaa

PALM PEKKA 15.07.2015 11:23

Kyseinen kraana vuotaa ja pahemmin kuumapuolelta eli vettä tulee kraanan juuresta pöydälle kun sitä käytetään. Joku varmaankin tietää miten ongelman saa poistettua. ITE

JANHONEN MATTI 15.07.2015 14:36

Onko autossasi painepumppu vai tankissa oleva uppopumppu? Vuodon kannalta täällä ei ole merkitystä, mutta vaikuttaa siihen onko hanassa mikrokytkin vai ei ja se taas vaikuttaa käyttövivun poistoon.

Ensimmäinen asia on pyyhepaperin kanssa tarkistaa mistä välistä vesi todella tulee.

Käsittääkseni vuotopaikkoja voi olla kolme kun hana vuotaa tason pinnalle.. Yksi on hanan juoksuputken juuri jossa on tiivisteenä o-rengas. Putki irtoaa vetämällä, mutta liika voimankäyttö on pahasta. Tämä vika on epätodennäköinen, koska hana vuotaa vain lämpimän veden puolella.

Toinen tarkistus paikka. Nosta käyttövipu ylös. Tarkista ensin ettei vivussa ole suojanapin alla lukitusruuvia ja jos on poista se. Avaa hana vivusta ensin vipu lämpimän puolelle kääntäen, niin näet vuotaako itse hanan pallo ja myös sen voiko pallon kiristysruuvia pihdeillä hieman kiristää. Tämä pallovuoto aiheutuu yleensä hanan jäätymisestä ja harvoin kulumisesta. Hanan rakenteesta johtuen hanan jäätymisvaurion korjaus onnistuu harvoin.

Kolmas vuotopaikka on sen pyörivän osan tiivisteet jossa juoksuputki on kiinni. Siinä on kaksi o-rengasta jotka voivat vuotaa.

Jos joudut hanavaihtoon niin jatka hanalle tulevia putkia ennen uuden hanan asennusta niin paljon, että voit tehdä putkien liitokset kunnolla tasopinnan ulkopuolella. Älä tee liitoksia samalle kohdalle jotta putket soljuu hanan asennusaukosta tasopinnan alapuolelle. Tehtaan jäljiltä vesiletkut on yleensä niin lyhyen, että siellä altaan alla/takana liitosten tekeminen on hankalaa.

Ja jos hana menen hylkyyn ja siinä on mikrokytkin niin ota kytkin talteen.

SIIRONEN SEPPO 16.07.2015 23:37

Näyttää kuvassa Roma-mallin hanalta, valmistaja luultavimmin Comet-pumpen http://www.comet-pumpen.de/en/home.html

Minulla oli samanlaisessa hanassa myös vuoto juuresta pöydälle, tuli kääntyvän juoksuputken tiivisteestä. Siellä oli kaksi v-mallista, ei siis pyöreää "o"-rengasta tiivisteinä. Kun en sellaisia mistään osannut täältä kysellä, lähetin tuohon valmistajan yhteysosoitteeseen sähköpostitse tiedustelun mistä sellaisia voisi hankkia. Vastaus tuli seuraavana päivänä, en muista herran nimeä mutta hän lupasi toimittaa minulle tarvittavat tiivisteet. Muutaman päivän päästä tuli kirjekuoressa uudet. Eikä maksanut mitään !!! Noin toimii vastuullinen valmistaja. Ja kyllä, muistin toki lähettää herralle kiitokseni loistavasta palvelusta.

Käyttäjän lisäys viestiin 16.7.2015 klo 23:44:28 Ei tuo ollut Roma-malli kuitenkaan, mutta tuolta löytyy kuvat tuon valmistajan monesta mallista, josko joku niistä osuu kohdalle niin saisit tyypin selville, helpottaisi varmaan varaosan etsintää.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.