Jääkaappi ei toimi kaasulla

LAINE MARKKU 26.06.2015 22:54

Minulla on Dometicin iso jääkaappi 2010. Kroatiassa vielä toista viiikkoa sitten yli 30 asteen lämmössä se ei jaksanut sähköllä toimia riittävästi mutta toimi sen jälkeen ilman viilennettyä. Tänään tulimme Viroon jaa kolme päivää joudumme olemaan kaasun varassa. AES säädöllö sen menee kaasulle mutta vilkkuu punaista koko ajan eikä jäähdytä tarpeeksi ja pakastin alkoi sulaa. Vaihdoin kaasupullonkin täyteeebn ettei kyse ole kaasun puutteesta.

Mitä voi tehdä? Jääkaappi on täynnä ruokatavaraa eikä sähkövaihtoehtoa ole? Kiireelllinen neuvo olisi tarpeen!

Käyttäjän lisäys viestiin 26.6.2015 klo 23:11:34 Keksin juuri kokeilla sammuttaa jääkaapin ja käynnistää uudelleen. Nyt vikailmoitus hävisi ja toivottavasti jääkaappi kylmenee. Ostimme Puolasta ruokia varastoon ja meinasi käydä huonosti.

ASIKAINEN MATTI 27.06.2015 00:33

Pari kikkaa jäähdytyksen tehostamiseksi on silloinkin, kun aputuuletinta ei ole käytettävissä:

Pysäköiminen siten, että jääkaappi on varjon puolella. Ilma vaihtuu aukoista esteettömämmin, kun poistaa ritilät leiriytymisen ajaksi.
LAINE MARKKU 27.06.2015 09:48

Molempia kyllä kokeilimme ja markiisi oli päällä joten se peitti suoraa aurinkoa- Käsikirjassa oli vinkki tuohon ritilöiden poistamiseen. Mietin nyt että olisiko jääkaapin katkaiseminen auttanut silloin, jos siellä oli joku virhekoodi. Huomasin kyllä että leirintäalueiden sähkövirrassa oli vaihtelua niin että jossakin samalla ilmalla jaksoi kylmentää ja jossain ei,

Täytyy hankkia se lisävaruste, koska aioimme edelleen käydä siellä etelässä ja onhan täälläkin joskus näitä helteitä.

LAINE MARKKU 30.06.2015 18:06

Eilen tultiin kotiin ja todennäköisesti asunto-osan akku on loppu vaikkei ole vielä viittä vuotta vanha. Autolla ajaessa tai sähköllä näyttää täyttä varausta, mutta ei tarvitse kuin kelata astinlauta sisään niin menee miinukselle ja hälytys alkaa vilkkua. No, huomenna on huolto joten selvinnee onko akku loppu ja syökö joku muu virtaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.