Hymer laatua

ESKELINEN KAUKO 26.06.2015 13:16

Ostin viime syksynä Hymer 654 SL auton vuosimallia 2009. Reissutessa huomasin että etupuolelle ei tule lämpöä lainkaan putkesta. tutkimisen jälkeen löysin vian laatekomeron seinä oli rakennettu ilmaputken päälle. Putki oli aivan litteä, siitä ei ilma kulkenut. Edellinen omistaja ei ollut paneutunut asiaan, vika olisi ollut takuujuttu. Vahinko vain että en ottanut kuvaa putkesta. Onko laadun valvonta Hymerillä kohdallaan. Hymerillä vastattiin aiheeseen, että ihmisethän tekee näitäkin ja näitä sattuu.

KOISTINEN TOIVO 26.06.2015 14:40

Kumasti tuota laatujuttua piisaa noinkin kovahintaisista kapineista. Vasta pitkä letka samasta aiheesta. Toivopoika

SUOMI SEPPO 26.06.2015 15:22

Tosihan se on että tekevälle sattuu. Laatu on monen tekijän summa. Jokaista yksityskohtaa ei varmaankaan pysty tarkastamaan lopputarkastuksessa. Vastuu on jokaisella tiimin jäsenellä. Mielestäni vielä tärkeämpää on miten jatko hoidetaam. Jos takuu ja muu korjaus sujuu loistavasti ja asiakasta vähättelemättä niin paljon on pelastettu. Mikään tehdas ei pysty (kannata) tuottaa 100% virheetöntä. Kuten edellä niin tärkeintä on se miten jatkossa pärjätään. @seppo (myöskin hymeristi jossa myös vikoja ja puutteita) (Tietysti autossa)

VÄLIAHDE JUSSI 26.06.2015 20:40

Seppo kylmätotuus on se että,Hymerin laatu on ihansamaa laatua kuin,caranlehden matkailuautojen koeajaien koeajot matkailuautoista, eli ei mitään takeita mistään laadusta tai pääsystä,kulutuksista ja kääntösäteistä.Olipa Fiiatti vaikka Adrian-,Rimorin- tai Hymerinkorilla, se on erinomainen kahdelle asfatti sissille jotka naivat joka,suoralla liikenneturvallisesti pysähtyen naimaan 20€/m3,heillä menee noita penkinpäälisiä spermaan paljon.

Toista se on kaiman koeajot siellä ilmoitetaan suoraan kulutukset ja auton sekä, vaununkäyttätyminen eri nopeuksissa vaunu miten sen eri osat toimii käytännössä, ei mainosihmisten sanelemana. J.Hamemäkeä dikaan.Näissä asijoissa. ,

VALTONEN MARTTI 26.06.2015 20:56

...........??????????????????

Käyttäjän lisäys viestiin 26.6.2015 klo 20:56:34 .................??????????????

Käyttäjän lisäys viestiin 26.6.2015 klo 20:57:05 ........tämä siis Jussin kommenttiin...

JOKINIEMI PETRI 26.06.2015 21:23

Hyvä Justus. Sulla on mahtavat kommentit. Tiedä itkeekkö vai nauraa

HALME MARTTI 26.06.2015 23:02

Onko sulla kaimamartti ongelmia luetun ymmärtämisessä. Mielestäni Jussin teksti oli selvää kuin pläkki. Vai enkö olekaan ihan selvä....., kun kaikki tuntuu niin maan perusteellisen selvältä.

YLÖNEN PETRI 26.06.2015 23:27

ei taida Juusokaan ihan selvä olla?Juuson juttujen luetun ymmärtämisessä aina vaikeuksia:)))lääkkeitä ja alkomaholia ei pitäs sotkee samaan lasiin...?

TURUNEN HEIMO 27.06.2015 07:56

Olisi fiksua jos ei kirjoittelisi tänne kännissä tai tiettyjä sieniä syötyään.

ISOMÄKI KAI 27.06.2015 08:33

Pitäisiköhän tällekin palstalle saada tuo muilta keskustelupalstoilta tuttu "ilmoita asiattomaksi" painike ? Tuo nyt ei ainakaan henk. koht. mielipiteeeni mukaan mitään muuta ollut. Viittaan tuohon Jussin vuodatukseen...

KARJALAINEN ALPO 27.06.2015 08:37

No eikös tuossa oikealla ole "Ilmoita asiattomasta viestistä".

Eikös se ole sitä varten, että siittä vaan ilmoitteleen.

Vai miksi se on?

LAUKKANEN MAURI 27.06.2015 08:38

Taas kerran,jos Hymerissä on vikaa niin eihän se voi olla mahdollista,näinhän sitä ajatellaan kun ostetaan Hymer.

Mutta eiköhän ne Hymeritkin ole ihmisten tekemiä,kuten kaikki muutkin laiteet joissa voi olla vikoja.

Kun olen ammatikseni noita ihmisten tekeleitä koko ikäni korjailut niin se laatu käsite on vähän muutunut.

Nytkin taas kerran media julisti kuinka Toyota ja joku toimen japanilainen autotehdas kutsuu miljoonia autoja tarkistukseen ja Toyotankin pitäisi olla laatu auto.

Sama tauti taitaa vaivata kaikkia ns,laatu tuotteiden valmistajia,eipä taida löytyä valmistajaa jolle ei olisi tuotantovirheitä tai laatupoikkeamia taphtunut.

Kun minullakin on ollut aikoinaan Adria ,niin jos sitä vertaa Hymeriin ero on suuri, jo materiaalien kuin valmistus prosessien ,tekniikan suhteen.

Toisaalta niin Hymeri kuten monet As,autot kootaan osin samoista palikoista,ikkunat,ovet,lämmittimet,jääkaapit jne, mutta taas kysytään onko ns,laatu auton valmistajan asettamat laatuvaatimukset suuremmat alihankkijoille, verratuna halvempiin as,autoihin on mielenkiintoinen kysymys.

ISOMÄKI KAI 27.06.2015 08:48

Alpo Karjalaiselle: Kiitos! Taisin lueskella näitä vähän silmät aamurähmässä.. ;) Siellähän se näkyy olevan. Ilmankos olikin sellainen olo, että "kyllä minä sen oon nähny..?"

KARJALAINEN ALPO 27.06.2015 09:09

Mauri kirjoittaa asiaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 27.6.2015 klo 09:16:20 Minullakin on ollut integroitu Hymeri ja mielestäni siinä oli suunnitteluvirhe. Katolla edessä tuuuliasin yläpuolella oli peltien sauma, jossa oli alulista. Se lista esti veden valumasta alas. Vesi jäi seisomaan siihen listaan.

Jossain vaiheessa listan tiiviste oli ajanmyötä haprastunut ja vesi oli alkanut tihkua sisälle.

Tiivistin listan ja puhdistin sisäpuolelta kosteudet ja homeet. Kunnostin homman.

Tämähän oli vanha Hymeri, nykyisissä malleissa ko listaa ei enää ole.

Kaikissa merkeissä, ainakin niissä mitä minulla on ollut, on ominaisuuksia, joita joku pitää vikoina.

LEPOLA SAKARI 27.06.2015 09:25

Olen tyytyväinen kun valintatilanteessa Hymerin ja Rapidon välillä päädyin Rapidoon. Hymeristä ei ole kokemuksia mutta Rapidoon olen ollut erittäin tyytyväinen. Tosin autoilla ja naisilla on se yhteinen piirre että kaikki kehuu omaansa mutta haluaa kokeilla vierasta.

KARJALAINEN ALPO 27.06.2015 09:49

Näin on Sakari ja kannattaa välillä kokilla vierasta. Mutta se on niin vaikeaa, kun aina tuppaavat tekeen sinun kaupat heti miten.

JOKINIEMI PETRI 27.06.2015 09:59

Niinpä vierasta tekee mieli. Nyt ollaan Kuopiossa. Voi hitto tuola larvannolla on Arto. Nyt tekee vierasta mieli. Ps. Siis se Arto on auto. Ettei kukaan vedä vääriä johtopäätöksiä

KRISTO LAURI 27.06.2015 10:02

Monestiko Rapidosi on kesässä korjaamolla ! Naapurin Rapido on pari kolmekertaa keässä "huollossa" kalliilla korjaamolla, vaikka sillä ei ajeta juuri mitään ! Ja putken litistelyt on pientä problematiikkaa WV,n moottori vaivojen rinnalla, uusia TSI koneita hajoaa kuulemma jatkuvasti!

Lauri. K

TURUNEN HEIMO 27.06.2015 11:52

Pitäiskö minun olla huolestunut kun autoni on yksi Hymer-konsernin monista merkeistä? Oletko kysynyt naapurilta mikä autoa vaivaa, voi olla ettei mikään. Ehkä se helisi kuopissa tai vei liikaa diesliä tai hanasta ei tule vettä paineella... Meillä oli entisessä paikassa naapuri joka remppasi ja remppautti taloaa, Teki kai jopa radon-rempakin vaikka Oulun seudulla sitä ei löydä edes etsimällä.

LEPOLA SAKARI 27.06.2015 12:52

Lauri, ei minun Rapido ole ollut korjaamolla muuta kuin kerran vuodessa huollossa. Eikä tässä ole Volkswagenin konetta, tässä on Fiat. Fiat puoli autossa on toiminut hyvin ja Rapidon tekemässä kopassa ei ole ollut moitteen sijaa. Ei nitise eikä natise ja kaikki toimii. Vain Trumaticin lämmittimestä on mennyt puhaltimen laakeri. Ajettu nyt 90 tkm.

KRISTO LAURI 28.06.2015 06:37

Sakarille!

Voihan olla jotta naapurillani on joku Rapidon halpismalli, jota pitää säännöllisesti korjata, se ei kuulemma olekaan maksanut uutena kuin reilut miljoona Ruotsin kruunua ! Eräänäkin yönä sen omistaja oli menettää henkensä, kun Rapido alkoi aamuyöllä soittelemaan huvikseen varashälyttimen pillejä, ja toinen häiriintynyt naapuri kävi omistajan ovella uhkailemassa jotta jos ei soitto lopu hän vääntää Rapido kuskilta niskat nurin ! Minä ostin kolmevuotta sitten käytetyn (1992 vuosimallin) Fiat Matkaajan, ja on siihenkin pitänyt kerran vaihtaa moottoriöjyt ja kerran lisätä jarrunestettä, niitäkään ei tehty korjaamolla, vaan tein hommat itse tuossa parkkipaikalla ! Perhana meinas unohtua, vaihdoinhan minä männäkesänä vasemmanpuolen jarrulevyn, siihen oli tullut syöpymiä ja potki jarrupolkimeen !

Lauri. K

LEPOLA SAKARI 28.06.2015 07:18

Siihen on joku yrittänyt murtautua.

KRISTO LAURI 29.06.2015 05:00

Ei siihen kukaan yrittänyt murtautua, se vain soitteli torviaan ihan huvikseen milloin sattui, kunnes nykäisin torvesta kaapelit irti, vikaa ei kuulemma löytynyt edes sillä kalliilla korjaamolla ! Olisiko akussa käynyt jännite alhaalla ?

Lauri. K

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.