Dometic RM 7655 L mallinen jääkaappi kylmenee liikaa.

HEINO ARTO 22.06.2015 22:27

Otsikon mukainen jääkaappi kylmenee pakkasen puolelle vaikka säädin pienimmässä asennossa. Mistä löytyisi apu, onko itsellä mahdollisuus tehdä jotain. Käytössä 220 V, tuntuisi kuin lämpötilaa säätelevä termostaatti ei toimisi. Lämpötilaa satelevää nuppia kierrettäessä on kyllä kuultavissa napsahtelut. Onko hyviä neuvoja.

TERVASMÄKI MARKKU 22.06.2015 22:58

Termostaatti ja sen toiminta pitää mitata yleismittarilla tai testerillä. Taidoista sitten kiinni jatkotoimet. Naksuminen kertoisi kyllä, että termostaatti toimii... Yleensä jääkaappien (kotimallit) vioittuvat siten, että kun se katkaisee oikein mutta kun pitäisi kytkeytyä takaisin päälle, niin se ei kytke.. Harvemmin kylmenee liikaa.

ASIKAINEN MATTI 23.06.2015 09:04

Kaapissa on kytkentäkaavion mukaan elektroninen lämpötilan tuntoelin, joka ohjaa sekä sähköllä että kaasulla tapahtuvaa jäähdytystä. Jos kaappi menee pakkaselle myös kaasulla, niin vika on todennäköisesti tässä puolijohdepiirissä. Muussa tapauksessa se jää osaan (power module), jonka toimintaa kytkentäkaavio ei paljasta. Mikäli autosi papereissa ei ole kaapin käyttöohjetta, niin googleta Dometic RM 7655 L käyttöohje ja saat esille myös kytkentäkaavion, josta e.m. asia selviää.

HEINO ARTO 23.06.2015 19:17

Kyllä tekee kaasulla samoin, eli kylmenee pakkaselle.Vika taitaa tarvita ammattiliikkeen apua.

HEINO ARTO 24.06.2015 23:25

No niin, löytyi joku selitys liialle kylmenemiselle. Kaikki nappulat oli nollilla, hupiakku näytti latautuvat 20 A vaikka akku oli uusi ja lataus päällä kolmatta päivää, kaappi kylmeni edelleen. Kytkin hupiakun pois käytöstä säätimen kytkimestä, kylmeneminen jatkui. Irroitin kaapin takaa 12V jäähdytystoiminnan johdot ja kas kummaa kaappi lopetti jäähtymisen. Kytkin hupiakun taas käyttöön niin kaikki toimi normaalisti. Tuntuisi siltä että erotuskytkin/rele on jumiutunut ja piti kaapin kylmätoimintaa päällä huolimatta missä asennossa muut säätimet olivat. Hupiakun latausvirtakin putosi muutamaan amperiin. Nyt mennään näin ja ensiviikolla Silmusen Hannun puheille asiasta. Missä muuten se erotusrele sijaitsee jonka pitäisi sallia12V käytön vain moottorin käydessä? Että semmoinen tauti oli.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.