Vesipumppu ei käynnisty

JUHELA JUKKA 20.06.2015 16:14

Keittiön hanasta ei pumppu käynnisty, mutta kylppäristä käsienpesulavuaarin hanasta ja suihkuhanasta sekä wc:n huuhtelusta kyllä. En ole vielä tutkinut systeemiä. Sähkökytkin hanassa vai jokin paine-tunnistin? Auto Dethleffs Esprit vm 2010. Kuinkahan tämä järjestelmä toimii?

LAUKKANEN MAURI 20.06.2015 16:19

Kyllä tuossa Detsflesin mallissa taitaa olla normaali uppopumppu ja sitä ohjataan microkytkimillä joka on jokaisessa hanassa,eli se microkytkin ,eli se on rikki.

JANHONEN MATTI 20.06.2015 16:37

Kun pumppu käynnistyy muista hanoista, niin tankissa oleva pumppu, on kunnossa. Tällöin jää jäljelle kolme tavallisinta vikaa,

itse mikrokytkin on rikki, hanan vivussa olevan mikrokytkimeen jompikumpi johto poikki (yleensä siitä juuresta) , -johtovika hanan johdoissa. Toki sekin on mahdollista, että mikrokytkimen kytkinliuska ei paina tarpeeksi mikrokytkimen nappia hanaa avattaessa, jolloin virta ei kytkeydy.

Poista vivun päältä suojanappi, avaa ruuvi ja nosta vipua (varovasti) Tällöin näet rakenteen (johtovika voi olla piilevä joten heiluta johtoa) Kun hanalle tulevat johdot yhdistää vaikka nuppineulalla ja pumppu käynnistyy, niin vika on silloin itse mikrokytkimessä tai siinä, että kytkimen liuska ei paina tarpeeksi kytkinnappia.

JUHELA JUKKA 20.06.2015 17:02

Kiitos välittömästä vastauksesta! Mahtava foorumi. Johto poikki hanasta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.