Citroën C25 Bürstner -90 vesijärjestelmä

HÖYLÄ SAMI 16.06.2015 23:20

Ajattelin kokeilla miten talven jälkeen lähtisi syksyllä ostamani auton vesijärjestelmä vörkkimään ja äkkiäpä sitä heräsikin kysymyksiä, kun ei vettä tullut keittiön hanasta. Eikä oikein mistään muustakaan. Nyt on hyvät neuvot kalliit, näyttäisi siltä, että joku on vähän viritellyt.

Ohje vessan ovessa soittaa jo hälytyskelloja: http://visamies.galleria.fi/kuvat/Citroen+C25+Burstner/photo.jpg

Hallintapaneelin katkaisija toimii moitteettomasti, valo syttyy, kun päällä. http://visamies.galleria.fi/kuvat/Citroen+C25+Burstner/1-photo.jpg

Vessassa on oma katkaisija, joka on mainittu vessan ovessa olevassa ohjeessa. Onko oma tekemä viritys? Tämä katkaisija varsinaisesti käynnistää pumpun. http://visamies.galleria.fi/kuvat/Citroen+C25+Burstner/2-photo.jpg

Lavuaarin alla olevassa kaapissa on vessan hanalle menevän kylmävesiletkun yksi haara ilman liitosta. Letku tulee alhaalta samaa reittiä kuin kuumavesiletku ja menee hanalle myös. Kuvassa näkyvässä kohdassa on kuitenkin tällainen orpo haara, josta pumppu käynnistyttyään yrittää heikosti tuupata vettä. Äkkiseltään en löytänyt sille paikkaa: http://visamies.galleria.fi/kuvat/Citroen+C25+Burstner/3-photo.jpg

Bonus. Anteeksi tietämättömyyteni, mutta mikä on tämän luukun tarkoitus ollut alunperin, menee juuri ulkopuolelta sinne lavuaarin alle menevään kaappiin? http://visamies.galleria.fi/kuvat/Citroen+C25+Burstner/4-photo.jpg

Ohjeen mukaan en saanut vettä tulemaan keittiön hanasta. Jossain asennoissa vain tämä orpo letku yritti vettä sykkiä. Säiliössä on vettä ja auto oli vähän keula alaspäin, täytyy varmaan kokeilla tasaisemmalla.

Olisiko neuvoja miten seisonnan jälkeen veden saa tulemaan reippaasti ja mitähän ihmettä noiden viritysten kanssa nyt pitäisi tehdä.

SUONKANTA REIJO 17.06.2015 06:22

5.Muistaakseni tuohon tuli ulkosuihkun letku.Näkyisi paremmin,jos luukku olisi auki.

POIKULAINEN ESA 17.06.2015 07:02

Toi onkin jo hankalampi palapeli. Kuva kolmen kytkin näyttäisi olevan omia virityksiä toden näköisesti. Kuva neljäkin letkun pätkä näyttäisi olevan joku oma viritys. Se onkin hyvä jos ei ole tullut vettä muuten olisi kalusto märkänä. Ei tollaisia letkunpätkiä voi olla irti jos ne muuten on kytketty vesiverkostoon. En osaa auttaa enempää. Eikö edellinen omista tiedä virityksistä mitään?

Käyttäjän lisäys viestiin 17.6.2015 klo 07:05:50 Kuva viisi näyttäisi olevan veden ulos-otto ulkoseinässä.

HAAPANEN TIMO 17.06.2015 08:06

Sulla on luultavasti kaikki kunnossa kunhan vaihdat pumpun. Et kerro pumpun käynnistä, äänestä, yms. mitään, mutta sinne minä ensimmäiseksi katsoisin.

Irrallinen letku on varmaankin ulkosuihkun liitoksesta irronnut. siitä selviät alkuun tulpaamalla sen letkun.

Käytöohjeessa luultavasti vältellään liitosten vuotoja pumpun ja hanan käyttöjärjestyksestä päätellen.

@timppa

HÖYLÄ SAMI 23.07.2015 22:54

Suuremmat ongelmat on selätetty.

Vesisäiliön ja imuletkun tiivistekumi oli hapertunut. Hankin käymisastian vesilukon tiivisteen ajamaan ko. tiivisteen virkaa. Pumpun kyljessä oleva suodatin oli rikki, liekö pakkanen ja sinne jäänyt vesi rikkonut. Vuoti vettä ja veti ilmaa. Tulppasin oletetun ulkosuihkun letkun.

Nyt tulee vettä vessan käsisuihkuun, pönttöön ja keittiön raanaan. Hölmöintä tässä on nyt kuitenkin se, että pumppu pitää käynnistää vessasta käsin, jos haluaa keittiöön vettä. Ja jossain pitää olla aina raana auki, kun chateau omatekemästä katkaisijasta laittaa pumpun päälle, muuten lentää letkusta tulppa. Kokemusta on. :)

Olisikohan siis alkuperäinen ongelma se, että keittiön raana ei käynnistä pumppua ja se on ohitettu tällä ylimääräisellä katkaisijalla? Vessan raana ja vessan huuhtelu käynnistää pumpun omista kytkimistään ihan ok.

POIKULAINEN ESA 24.07.2015 05:15

Todennäköisesti jos sillä kytkimellä ei muuta virkaa tunnu olevan. Siirrä se kytkin keitiönhanan viereen ja samalla voit jos haluat päivittää sen kytkimen uudemmaksi. Toinen vaihtoehto että vaihdat keittiönhanan kytkimellä olevaksi.

Käyttäjän lisäys viestiin 24.7.2015 klo 05:31:58

Joku tälläinen niin saat exstrana merkkivalonkin.

http://www.motonet.fi/fi/tuote/435018/Katkaisin-12V16A-vihrea

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.