Pissapoika lakkasi toimimasta- onko syy näissä johdonpäissä?

RUOTSALAINEN JUKKA 14.06.2015 17:49

Hei alan ihmiset.

Pissapoika lakkasi toimimasta. Sulaketta en ole vielä katsonut, mutta oheisen kuvan mukaiset, irrallaan roikkuvat johdon päät löysin pissapojan säiliön alapuolem alueelta. Sulakkeet tulen myös katsomaan, mutta juuri nyt tulee vettä niin paljon, että säästän sen sateen jälkeiseen aikaan.

Ajattelin kuitenkin kysyä, josko jollakin olisi tietoa, kokemusta: voisiko nämä johdon päät olla syynä tähän. Johtoja ei pysty yhdistämään, koska liittimet eivät ole toisiinsa sopivia. Sen sijaan näyttäisi siltä, että jokin adapterin kaltainen liitin on tippunut välistä pois. Vai onko nämä muuten vain roikkuvia johdon päitä - tämä tuntuu kuitenkin hassulta.

Onko jollakin jotakin kokemusta, tietämystä tai hyvää arvausta, voisiko nämä johodn päät olla ratkaisu asiaan - tai jokin muu syy? Myös muut ideta asian korjaamiseksi otetaan mielellään vastaan - paitsi tarkista sulake:) (Sen teen, kun tuo sade hellittää).

RUOTSALAINEN JUKKA 14.06.2015 19:40

Hei sulakkeet tarkastettu ja kunnossa. Taitaa jäljelle jäädä enään pissapojan moottorin laukeaminen. Vai voisiko toinen johdoista ollut irronnut moottorilta? No, omat eväät loppuivat tähän, joten pajalle vienti edessä. Pohdin vain miten saavat koko pissapojan esiin, kun on niin ahtaat tilat. Autona integroitu Hymer.

KOSKELA ERKKI 14.06.2015 20:08

Kun katsot tuota ottamaasi kuvaa, niin huomaat, että siinä alemmassa liittimiessä on sinistä töhnää. Se on hapettumaa, joka estää virran läpikulun eli toimii eristeenä. Sitä on kontaktipinnoissa sen verran, että virta ei pääse läpi. Nytpä kontaktispraytä liittimeen ja annat vaikuttaa jonkin aikaa ja sitten rassaat sitä alempaa liitintä paikalleen-irti useamman kerran. Luultavasti virta alkaa kulkea läpi taas ja luultavasti pissapoika taas toimii.

Jos kontaktispraytä ei ole, olen kuuullut kerrottavan, että pieni tippa etikkaakin auttaisi. liuottaa kalkkeutumia. Voi auttaa sekin, kun kuivana liikutat liitintä paikalleen-irti muutaman kerran, ainakin ensiavuksi.

Tai sitten moottori ei toimi enää, onhan sekin mahdollista, mutta tuo töhnän väri ja määrää antaa viitteen siitä, että hapettuma olisi syyllinen.

RUOTSALAINEN JUKKA 14.06.2015 20:24

Hei, kiitos vihjeestä. Huomasin kyllä tuon hapettuman. Haasteeni on, että tuolle liittimelle kun ei löydy vastaparia? Löysin nämä kaksi liitintä, jotka siis eivät sovi toisiinsa eikä kummallekkaan löydy kaveria mihin liittäisi. Yksi ajatus on, että joko tuo hapettunut tai sitten tuo "ei hapettunut" liitin on irronnut moottorista. Työskentely tila on olematon ja käytännössä aika paljon saa autoa purkaa, että pääsee käsiksi syvemmälle.

HUOVINEN TUOMO 15.06.2015 17:13

Tere. Jos pääset johtoihin käsiksi, niin kokeile sähkökynällä tuleeko virtaa, kun pissapoikaa käyttää, jos ei tule, niin moottori/sulake palanut. T. Tuomo

RUOTSALAINEN JUKKA 15.06.2015 19:25

Hei, mittasin johdon päät ja virtaa ei tule. Olin tänään yhteydessä huoltoon ja he sanoivat, että tuskin on sulake, koska pyyhkijät toimivat. Sanoi myös, että tuskin johdot ovat moottorista irronneet. Epäili vahvimmin moottorin hajoamista. Keskiviikkona auto pajalle ja sieltä alkanee selvitä.

RUOTSALAINEN JUKKA 17.06.2015 19:14

Loppuraportti: pissapojan moottori vaihdettu ja nyt toimii. Kokonaishintalappu 130 euroa.

Hyvää palvelua Raskone airportissa. Auton voi viedä jo klo 6 jälkeen ja hakea viimeistään 21.30.

Case closed.

HUOVINEN TUOMO 17.06.2015 20:00

Palvelu hyvää, mutta kyllä tolla hommalla hyvä hinta on, kun mootori oletettavasti maksaa parikymppiä. Ite laitoin moottotin, eikä se ny mahoton homma ollut, mutta eri autoissa tietysti erillainen homma. Pääasia että tekijä ja tilaaja on tyytyväinen. Kaikkea hyvää ja mukavaa jussia. T. Tuomo

RUOTSALAINEN JUKKA 17.06.2015 22:24

On totta, että maksoi. Jos olisin saanut moottorin irti olisin tehnyt itse. On vain niin ahtaat paikat saada säiliö ja moottori ulos. Kysyin mitä kautta puritte reitin. Vastaus oli, että alakautta. Kun olin auton alla, käteni eivät edes ylettäneet säiliölle, puhumattakaan työskentelystä. Näin tällä kertaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.