Ducaton elektronikkaan ei mene enää vesi, kun sen voi estää.

MANKISENMAA HANNU 05.06.2015 20:16

Kyseessä on malli 07- eteen päin ja 2,3 multijet moottori. Sateella jos aukaiset konepellin, niin kaikki vesi valuu moottorin päälle.Ja siellä on kannessa elektronikkaa joita on hajonnut ja ruostunut sen takia. Eräs Fiat huollon mies antoi vinkin, jolla sen saa estettyä. Itse leikkasin kumin mitoiltaan noin 55 x 40 cm ja paksuus noin 2-3 mm. 5-mm pulteilla kiinni ja vaikka pultit irtoaisivat ne eivät pääse lämppäriin ,kun edessä on verkko ja sen jälkee vesikanava maahan, lisäksi laitoin yhden nippusiteen. Muuten alahelma on irti, mutta leikattu sillain, että se ei estä ilman kulkua flekteille, eikä hankaa mihinkää. Kuvat kertovat enempi kuin tuhat sanaa, jonka totesin aikaisemmin palstalla, kun neuvoa itse sain.

AHJOS TIMO 06.06.2015 00:20

Onko sitä konepeltiä useinkin pakko sateessa avata?

MANKISENMAA HANNU 06.06.2015 10:56

Vettä valuu muutenkin koneen päälle käytössä. ei Fiatin vedenpoisto järjestelmä toimi. Kyselkää alan ammattilaisilta jos epäilette kirjoittamaani. Tuttavalla hajosi viime syksynä moottori, kun jakohihna jääty kiinni, kun sinne oli päässyt vettä. Timppa oulusta voi tämän vahvistaa, jos palstaa luet.

JANHONEN MATTI 06.06.2015 11:26

Hyvät ideat on usein yksinkertaisia ja halpoja.

AHJOS TIMO 06.06.2015 13:29

Kiinnitin vain huomiota tuohon aloitukseen "Sateella jos aukaiset konepellin, niin kaikki vesi valuu moottorin päälle".

Minulla vesi valui uudessa Ducatossa tuulilasilta konetilaan ja moottorin päälle silloinkin, kun konepelti oli kiinni. Se ei siis valunut pelkästään sadevesikouruun vaan myös sen ja auton rungon välisestä raosta moottoritilaan. Testasin sen suihkuttamalla pesuhallissa ruiskulla vettä tuulilasille heti ensimmäisen pesun yhteydessä, kun siitä ongelmasta oli täällä niin paljon keskusteltu. Lisäksi sadevesikourusta tippui vettä sen keskikohdassa olevasta saumasta moottorin päälle. Kävin näyttämässä autoani valtuutetussa Fiat-huollossa, jossa sadevesikourun ja auton rungon välinen rako tiivistettiin silikonilla noin puolen metrin matkalta ja sadevesikourun keskikohdan sauma tiivistettiin. Tuo tehtiin maksuttomana takuutyönä. Nyt vesi valuu tuulilasilta vain sadevesikouruun ja sen poistoputkia pitkin maahan.

Ducatossani (vm. 2012) on sen sadevesikourun paksun vedenpoistoaukon ja -putken lisäksi kourun molemmissa päissä pienet vedenpoistoreiät ja niissä ohuet letkut. Varsinkin kuljettajan puoleinen reikä peittyy usein lehtien, neulasten tms. alle. Siksi pidän autossa aina rautalangan pätkää, jolla ne reiät ja letkut saa auki.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.