SAMMUTIN

HAUTANIEMI ERKKI 31.05.2015 00:42

Palosammutin ei enää pakollinen varuste Julkaistu 19 elokuu 2014 UUTISET Aikaisemmin matkailuajoneuvojen pakollisiin varusteisiin kuului palosammutin. Säännökset Suomessa ovat muuttuneet. Trafi on tiedottanut asiasta huonosti, ja siksi katsastuksissa on ollut melkoista kirjavuutta. Ulkomaille ajavan on syytä varmistaa, mikä on tilanne eri maissa.

KOLEHMAINEN KARI 31.05.2015 16:27

Ei kysellyt katsastaja nyt palosammutinta - vuosi sitten kaivatti esiin ja huomautti, että heinäkuussa pitää leimauttaa.

Kyselin Pohjolasta, tarvitaanko. Vastasivat jotenkin, että lainmukainen varustus vaaditaan matkailuautossa.

Mistä saa selväsanaisen vastauksen, vaatiiko laki, asetus tai ministeriön suositus matkakulkimeen palosammutinta ja jos vaatii, pitääkö se leimauttaa eli tarkistuttaa sillä kumivasarahenkilöllä?

KOISTINEN TOIVO 31.05.2015 17:01

Olen ajatellu hoitaa homman omin päin iliman lain käskyä. Sammuttimet kotoa, ja autosta tarkistutan samalla kun kaasulaitteet koeponnistutan, ja kosteudet mittautan. Kerran vuuessa. Laitatin letkurikko venttiilin, vaikka kuulemma ei laki vaadi, kun lämmitys ei ole kaasulla Jos laki kieltää, niin rikon sitten lakia. Toivopoika

KARJALAINEN ALPO 31.05.2015 21:03

Täällä joskus selvitin tämän asian sisäasianministeristeriöstä ja sieltä tuli vastaus, että sammutin ei ole enää pakollinen. Mutta jos sammutin on, niin se pitää olla tarkastettu vuosittain.

Siinä teille se virallinen vastaus ja jos ette tätä usko, niin kaivakaa se minun vanha vastaus esiin. Tai kirjoittakaa, ettei löydy, niin voin kaivaa omista sähköposteista.

LAHDENPERÄ ARI 03.06.2015 20:41

Katsastusingenjööri ei ainakaan katsonut sammuttimen leimaa kun auton katsastin viime viikolla. Jos auto palaa niin kyllä palaa sammutinkin. Kävin kyllä tarkastuttamassa sammuttimen ennen katsastusta. Virossa esim täytyy olla sammutin leimassa.

HAAPANEN TIMO 04.06.2015 12:29

''Sammutin ei ole vakuutusehtojen mukaan pakollinen matkailuautossa. Terveisin IF''

Tälläinen vastaus tuli kyselyyni juuri äsken.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 4.6.2015 klo 17:29:43 Kestämätön on myös väite siitä että vapaaehtoisesti mukana olevassa sammuttimessa pitäisi olla tarkastusleima. Ei ole mitään tolkkua siinä.

TOIVONEN MARTTI 04.06.2015 17:34

Pistin sammuttimen kaappiin katsastuksen ajaksi ja sen jälkeen taas esiin. Ehkä vuoden päästä tarkastutan sammuttimen ennen katsastusta. Tai sen jälkeen.

mot

MERIKALLIO VELI-PEKKA 05.06.2015 14:14

Oikein kahdella eri foorumilla sammutinasiaa.

Itse pidän sammuttimet niin kotona kuin autoissani aina priimakunnossa itseni ja lähimmäisteni vuoksi.

Helppoa kuin heinänteko, eikä sijaa jaarituksille.

RAASU PERTTI 05.06.2015 22:19

Pohdituttanut tuo on minuakin, vastauksissa kun löytyy. Kyselin eräillä messuilla palosammutinmieheltä, ja hän sanoi, että sammutin ei ole enää katsastusvaruste, mutta jos sattuu vahinko autossa ja se sammutetaan sammutimella joka on vanha, eli yli vuosi kulunut käyttöönotosta jne., niin vakuutus ei vastaa vahinkoja. Tavallaan saivartelua, mutta jossainhan sen rajan täytyy kulkea, vakuutusfirmaa ymmärtäen. Itse olen ratkaissut jutun niin, että pidän aina uuden sammuttimen mukana, kustannus parikymppiä vuosi uudelta, tarkastus maksaisi alle kympin. Sammutin toimii kyllä niin kauan kunhan vain mittari on vihreällä, mutta vakuutusoyt ei halua jossitella.

VÄLIMÄKI JARMO 06.06.2015 18:50

Onko se pakko olla lainsäätämä,eikö ihiminen tajuu omaa turvallisuuttaan hoitaa ilman lain säätämää,oli pakollinen tai ei mulla kulkee kaksi sammutinta autos.Ostetaan sitä muutakin rihkamaa jota ei laki säädä,miks sammutin ei kuuluisi niihin,vai onko jotku karvanopat tärkeämpiä.Järjen käyttö on sallittua näikin asioos. .JV

HUOVINEN TUOMO 06.06.2015 19:14

Kiva juttu tää sammun asia, mutta jos se matkailu on kiinni apatralaa pullon tarkahduksesta, joka maksaa kympin niin kannatta lopettaa koko harrastus. T Tuomo

HAKALA JYRI 06.06.2015 19:19

Sammutin matkatavarana saa olla tarkastamaton vaikka tyhjä ja toimimaton. Mutta jos se on merkityllä paikalla se on oltava toimintakuntoinen ja tarkastettu. Omat sammuttimet tark :: mauton vuoden välein ja kiinteistön (lämmin tila) parin vuoden välein, t jyrih ps mielestäni sammutin hyvä olla 2 kg saa jotain aikaan 6 kg ehkä onnistuu varmemmin

LAINE JUHA 06.06.2015 19:35

Juuri tarkastutin vaunun sammuttimen, on halpa henkivakuutus. Myös vetoautossa on nyt kiinteästi sammutin, sekin tarkastettu. Ennen sammutin tuli autoon vain Viron matkoja varten, siellä se kun on pakollinen varuste.

VÄLIMÄKI JARMO 06.06.2015 19:56

Mulla toinen sammutin iliman leimaa mutta toimii kun silloon tällöön käännän sen ylösalasin ja koputtelen ainehet kulukemahan jottei jässährä,silloon ne pelaa. .JV

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.