Ovin korjaus

SNABB RITVA 23.05.2015 12:16

Kotteron ovi on päässyt liikkumaan kehikossaan. Voiko sen avata ja kunnostaa itse vai kannattaako suosiolla hankkia uusi jostain tai onko jotain hyvää ideaa ? Ovipaneli ulkopuolelta painunut sisään ja sisäpuolelta kun painaa niin melkein asettuu oikeaan paikkaan ei kuitenkaan pysy.

Taas uuden retkeilijän ongelmia :)

POKKINEN TAPANI 23.05.2015 12:34

Ettei sulla vain olis Hymeri? Jos tiivistys riittävän kauan vuotaa sen oven karmien väliin niin kyllä vesi ja pakkanen haurastuttaa parhaankin tiiliseinärakenteen. Ota yhteyttä johonkin kunnialla matkailuautoja korjaavaan liikkeeseen, mutta Pysy ainakin Rintajoupista kaukana. Kuopiossa on ainakin omilla kasvoilla toimiva Larvanto ja Jyväskylässä majaa pitävä Jyväskaravan. Toki varmasti muitakin omilla kasvoillaan työtä tekevää korjaamoa on, mutta suosittelen kääntymistä johonkin ammattiliikken puoleen. Yksi tuttu on ainakin korjauttanut autonsa Kokkolassa ja on edelleen ihan tyytyväinen työn. laatuun ja jälkeen. Heille vaiheteeiin koko matkailuauton kylki. Joten ei oven korjaus kait ole kummoinen. -tapani-

JANHONEN MATTI 23.05.2015 12:37

Kun ovi on kasattu osista sen voi myös purkaa.

Mitä ilmeisemmin oven liimaukset on irronneet ja ovesta on tulossa osa irrallisia kehikon sisällä ovia palasia.

Kannattaa korjata. Uusi maksaa maltaista.

VÄLIAHDE JUSSI 24.05.2015 11:35

Oulun Caranhuolto suosittelen, liikkeen tekemänä on takuutkin kohdallaan.

KRISTO LAURI 25.05.2015 09:50

Eiköhän oven korjaus onnistu itselläkin melko köykäisesti, voi olla jotta naisihmisellä ei ole työkaluja moiseen, mutta jospa joku poikakaveri jelppaisi sen verran !

Lauri. K

SNABB RITVA 25.05.2015 20:26

Kyllä minulla työvälineet löytyy , vinkkiä olisin vailla. Onko jotain jippoja , ennen kun ala irrottamaan sitä. Kannattaako laittaa polyuretaanivaahtoa lisäeristeeksi ? Vai jotain muuta massaa ?

HAAPANEN TIMO 25.05.2015 22:58

No nyt kun otit puheeksi, niin vastaan. On kuule vaikeaa vastata kun ei tiedä miltä kysyjän peukalon sijainti vaikuttaa.
Mun mielestäni nimenomaan vaahdolla tuon voi saada korjatuksi vaikken ole kuvia yms. nähnytkään. Vaahdon saattaa saada ovea purkamattakin oikeaan paikkaan.

Jos ko. ovessa on vain yksi lukon kieli keskellä ovea on se muilta osin täynnä eristettä.

@timppa

SNABB RITVA 16.07.2015 20:20

Mitähän massaa kannattaa hankkia ja mistä ?

HALINEN HARRI 16.07.2015 20:48

Ongelmaksi saattaa muodostua oikea määrä vaahtoa koska uretaanivaahto turpoaa.
Turpoaako oikean verran että täyttää tarpeeksi vai turpoaako liikaa jolloin ovi pullistelee koska pellillä ei ole tarpeeksi vastavoimaa turpoamiselle. Itse kenties purkaisin oven ja laittaisin jonkin hyvän eristeen joka ei ime kosteutta mahdollisista saumoista.

HYTÖNEN RAIMO 17.07.2015 01:14

Olen yhden ulko-oven korjannut, koska oven saranapuoli alkoi "elää" liikaa. Oven rakenne: sisävaneri, eriste (styropor) ja ulkopelti.

Helppo juttu - ja varmasti kannattava) jos omaa jonkin verran käden taitoja.

Irroitin ensin oven ja sitten sen alumiinikehyksen vaurion syyn toteamiseksi, joksi paljastui eristeeseen liimattujen kehyksen kiinnitinruuvien alumiinisten vastakappaleiden irtoaminen. Totesin ratkaisun hempuliksi ja päätin tehdä itse sen paremmin.

Hain ensiksi puutavaraliikkeestä parimetrisen pätkän lämpökäsitelytä tuuman lautaa.Sen jälkeen ajoin yläjyrsimellä 24 mm syvyydeltä eristeen pois vanerin ja pellin välistä. Tässä kannattaa olla huolellinen, ettei jyrsinterä osu vaneriin eikä etenkään peltiin. Huom: Eristeen paksuus (about 35 mm) edellyttää useampaa eri sivusäädöllä tehtyä ajokertaa. Tämän jälkeen laudasta sahataan uran levyinen kaistale, joka liimataan siihen paikalleen (liimaa kaikille kolmelle sivulle). ja puristetaan liiman kuivumisen ajaksi. Lista kannattaa katkaista ennen liimausta sen vain hieman uran pohjaa pitemmäksi (1-2 cm). Kun liimaus on kuivunut, listä hiotaan nauha- tai pyöröhiomakoneella laitojen tasalle ja muotoon.

Sen jälkeen asetetaan kehys takaisin paikalleen, jollioin korjatun puolen ruuvit kiinnittyvät vastakappaleiden sijasta puuhun. Ovi takaisin paikalleen ja se on siinä. Helppoa kuin heinänteko - kun sen osaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 17.7.2015 klo 01:43:24 Kuprua voi yrittää oikaista uretaanimassalla. Porataan kuprun keskelle esim. 10 mm poralla reikä. Sen jälkeen sisä ja ulkopinta tuetaan laudan tai lankunpätkillä niin ettei se pääse pullahtamaan. Tämän jälkeen työnnetään reiästä uretaanipullon suulake sisälle ja tupsautetaan sinne jonkin verran uretaania. Laajetessaan se painaa kuprun takaisin vasteiden tasalla ja ylimääräinen vaahto tulee reistä ulos. Sen kuivuttua pinnan puhdistus, hionta ja tarvittaessa paklaus muun pinnan tasoon. Helpoin tapa piilottaa korjausjälki on liimata sen päälle joku koristetarra (perhonen, lintu, poro jne..) jolloin välttyy myös maalaukselta ja oikean värisävyn hakemiselta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.