No nyt kaivataan apua

TOIVONEN MARTTI 03.05.2015 10:11

Fiat Ducato vuosimallia 2001 eli 230-versio. Konepelti ei suostu aukeamaan eli joko se auaisuvaijeri on poikki tai salpamekanismi jotenkin vinksallaan.

Löytyykö viisautta kuinka konepelti saadaan auki alakautta tai jotenkin muuten? Muistelen että jossain olen nähnyt tähän konstin mutta nyt en ole onnistunut sitä löytämään.

Apuva! mot

KATEISTO EERO 03.05.2015 10:38

Harvoin vaijeri on poikki. Useimmiten lukitus on ryytynyt. Lukitus kai avataan sisältä. Pyydä kaveri avuksi avaamaan salvasta sisältä, paina ensin konepeltiä ja sitten työnnä sormet pellin väliin ja nykäise ylös. Luultavsti aukeaa. Kun olet saanut auki, voitele kaikki avausmekanismin kohdat huolellisesti.

PASANEN MIKKO 03.05.2015 11:48

Terve Ei sinne konepellin etureunan väliin sormia saa mahtumaan! Jos se ei voimakkaalla 'repäisyllä' aukaisu vivusta avaudu, kun kaveri kevyesti 'keventää' samalla konepeltiä, niin josko autossasi ei ole moottorin alla pohjasuojaa (ja saahan senkin irti) niin alta tuon lukituksen 'laukaisu' vivun voi kyllä vapauttaa. Kuvassa olevan jousen tulisi ponnauttaa pelti tuulihakaa vasten.

TOIVONEN MARTTI 03.05.2015 12:24

Kiitoksia molemmille! Juu ei mahdu sormet mutta vahva meisseli mahtui ja kun vaimo repäisi aukaisuvivusta ja meikä nosti meisselilllä sen minkä jaksoi aukesi pelsi ihan ok. Nyt on koneisto voideltu ja toimii kuin ihmisen mieli.

Olin kyllä koettanut jo moneen kertaan tuota että vaimo repi vivusta ja minä painoin ja nostin peltiä mutta kun en ollut varma onko konsti oikea niin eihän se auennut. Eeron ohje antoi senverran puhtia yritykseen että aukesi heti.

mot

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.