led lamput ei syty!

AALTONEN MIKA 23.04.2015 09:14

Moi,laitoin pari led polttimoa vanhan asuntoauton spotteihin,mutta ne ei syty, mikä siis vialla?sama vika auton yläparkeissa täytyykö olla ledit edessä ja takana vai mikä on?

KOISTINEN TOIVO 23.04.2015 09:22

Kokelitko suoraan akusta johdon avulla syttyvätkö uudet polttimot. Onko polttimoiden paikat ennen käytössä olevat paikat normaali polttimoilla, vai ihan uudet Paloivatko edelliset polttimot hyvin, että virta tulee sinne polttimoiden paikalle. toimiiko maadoitus. Onko uusien polttimoiden virran tulo navat, ja maadoitus paikat yhteneväiset vanhojen kanssa. Toivopoika

TURUNEN HEIMO 23.04.2015 09:31

Kaikki ledit ei ole fiksuja vaan ovat napaisuusriippuvaisia. Muut voi helposti laittaa tosinpäin kantaansa paitsi sivulankakolikot. Silloin ota valaisin irti ja vaihda johdot keskenään. Huono tuuri jos ne kaksi ovat viallisia ja sitä varten olikin edellä ohje.

VALTONEN MARTTI 23.04.2015 09:35

Ainakaan pysäköintivaloissa ledit ei toimi kuin "toisinpäin"eli napaisuus pitää kääntää jos ei pala.

Käyttäjän lisäys viestiin 23.4.2015 klo 09:36:38 kyseessä lankakantaiset polttimot.

LAUKKANEN MAURI 23.04.2015 16:56

Kävin juuri isossa autosäköliikeessä kyselemässä niitä laillisia led lamppuja autoon.

Mutta niitä ei ole,se on laitonta touhua tuo led polttimoiden asentaminen ,ei ole hyväksyttyä hehkulampun led korviketta vaikka netti ja kauppiaitten hyllyt on täynnä erilaisia led poltimoita .

Siis tämäkin vielä vaalien jälkeen ,kuvastaa yhteiskuntaa,kuinka kaikenlainen laiton toiminta ja valehtelu on sallittua.

Oisko tuo pontikankeittäminen jo sallittua vaikka laki sen kieltää?.

LAUKKANEN MAURI 23.04.2015 16:58

Siis kysymys on parkki ja ajovalo polttimoista.

VALTONEN MARTTI 23.04.2015 17:59

Voi tätä mätää yhteiskuntaa, että minäkin, huippu lainkuuliainen olen tuollaiset autooni laittanut. Jopa tietäen ettei ne ole hyväksyttyjä...

Monta poliisiautoa on jo tullut vastaan eikä ne ole tuota suurta laittomuutta havainneet. Leväperäistä on virkamiesten touhu...

Käyttäjän lisäys viestiin 23.4.2015 klo 18:01:24 ..en kyllä ihmettele toisaalta. Eihän ne huomaa laittomia xenon valojakaan vanhooissa autoissa. Ne on sentään eri luokkaa. Häikäisevät niin p-leesti...

POIKULAINEN ESA 23.04.2015 18:31

Sanos muuta Martti. Kaikkea P:tä saa myydä mutta ei mitään asentaa. Mihin tota kaikkea P:tä tarvitaan muuhun kun markkinatalouteen.

KOISTINEN TOIVO 23.04.2015 18:45

Nyt tuli se kuuluisa villakoiran ydin. Jos on joka nurkassa 5 w parkkilamput, ja vaihtaa ne 1w ledeiksi. Säästö on tuota16 vattia. Oliko oikeen. itsellä on henkilöauto kohta 12 vuotias. Olen tainnut eteen vaihtaa parkit kerran. Lisäksi ne näkyy talvella, kun lämmittävät lamppuansa. En keksi säästöä kovinkaan paljoa, mutta markkinamiehet keksii.

rekat alkoivat laittaa ledvaloja sen takia, että kärryissa, varsinkaan kasettikärryissä ne tavalliset olivat syöntavaraa. Nyt vaan niissä kuluu niitä, kun lamppujen valopisteet sammuu, ja se taas maksaa, kun se lamppu pitää kokonaan vaihtaa. Juttelin yhden puukuskin kanssa, ja kielenkäyttö oli aika karkeaa niiden letejen kanssa, kun ne s....n lamput on tusinatavaraa. Toivopoika

HALMEENMÄKI JUHANI 23.04.2015 18:53

Hehkulankapolttimoita korvaavat led-versiot eivät ole e-hyväksyttyjä, koska se ei ole ollut mahdollista. Asia on kuitenkin jo ollut EUn käsittelyssä, ja led-korvikkeet saa lähiaikoina e-hyväksytettyä. Jo nyt markkinoilla on sellaisiakin versioita, että ne täyttävät e-hyväksynnän normit, eli ainoa, mistä ne erottaa toiminnassa, on hieman kylmempi värisävy. Ja sitten on sellaisia, jotka ei koskaan tule e-hyväksyntää saamaan. Siihen väliin osuu malleja, jotka toimii oikein asennettuina niin, että valon määrä ja alue on oikeita. Miksi? Led on suuntaavampi kuin hehku, ja esim sivulle valaiseva vaatii joko koveran, valoa hajoittavan pään, tai ledejä myös sivuille. Ajovaloihin ei ihan lähivuosina tule led-korvikkeita, ainakaan järjelliseen hintaan. Vaatii melkoisen huiman ledin, jotta kirkkautta on tarpeeksi, ja vain polttopisteessä.

YLITALO ASTA 23.04.2015 18:57

Omassa matka-autossa on kaikki kulkuvalot ja takavalot ledejä, tosin koko valaisimina ja alkuperäis asennuksena. Ja kaikissa hyväksyntä merkit. Neljä vuotta on menty eikä ole tarvinnut vaihdella.

T : Matti

LAUKKANEN MAURI 23.04.2015 21:11

Niinpä niin kysymys onkin näistä hehkulampun korvaavista led lampuista,esim, Bilteman hylly on pitkä ja täynnä näitä led lamppuja,mutta kaikissa lukee ; Ei hyväksytty tiekäyttöön,eli kuka niitä ja mihin niitä ostetaan?.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.