Transitin vetoinen ohjaamo

KANANOJA JORMA 20.04.2015 22:28

Alkoviautossa Transit 2,4Tdci v.2007 ongelmallinen ohjaamolämmitys!

Noin ulkolämpötilassa +10C ja siitä alaspäin ei pysty säätämään sopivaa lämpötilaa, ainakin kuskin paikalla tuntuu tosi vetoiselta, jostain puskee kylmää vaikka säätö punaisella max ja vaikka säätää suuntauksen kuinka tahansa ynnä auki tai kiinni kojetaulusuuttimet(4kpl). Ei pysty vertaamaan asiaa vieruskaverin kanssa, kun hällä ei C-korttia. Mielestäni ollut tämmönen uudesta asti, mutta korostui kun ajelimme viime marraskuussa E-Italiaan ja takaisin. Aiemmin ei oo ajettu viileässä noin pitkää matkaa. Ei oo kiva, kun nokka vuotaa ja jatkuva aivastelu!

Onko ehdotuksia, mitä tarttis tehrä?

PS. Viime kesänä huomasin, että autosta puuttuu raitisilmasuodatin, no hain motonetistä suodattimen ja työnsin moottoritilassa sen tilaansa. Tällä kai ei pitäis olla mitää tekemistä huonoon ohjaamolämmitykseen.

Käyttäjän lisäys viestiin 20.4.2015 klo 22:41:56

Webastoa autossa ei ole, koska emme talvella ajele..

VÄLIMÄKI JARMO 25.04.2015 19:29

Mulla tuas dukatos samaa vikaa,ja se kylmyys tuulee ovikaiuttimen ritilästä,ihmettelen,vetää kyllä pirusti jalkaan,oon tutkinu ja hutkinu mutten oo syytä löytäny. .JV

ASIKAINEN MATTI 25.04.2015 22:43

Oven takareunassa on säleikkö, josta ilman pitäisi mennä ulos. Kuitenkin kun kattoluukuista on ilmalla vapaa tie, niin sisälle ei muodostukaan ylipainetta, mutta ilmeisesti oven takareunan vieressä oleva "olkapää" tekee ulkopuolelle ylipainetta, joka tunkeutuu tästä säleiköstä oven sisälle ja tuntuu vetona sisäverhouksen rakosista. Asiaan auttaa ilmastointiteippi, jolla peitetään nämä ritilät.

HAAPANEN TIMO 26.04.2015 13:35

Onko Jorma saanut asiaan selvyyttä kun kahdessa paikassa on kysely ja molemissa sama vastaus.

@timppa

AHOLA JARI 26.04.2015 23:04

Tuossa -07 ransussa ei ole ovissa ilmankiertosäleikköjä vaan ovat umpinaiset..

Jorma, onko autossa ohjaamon ilmastointi (A/C)?

Jos on, älä väännä ilmansuuntausvipua täysin "tuulilasille" - vaan jätä ennen sitä pientä pykälää. Nimittäin ajelet aina muutoin viilennys (kosteudenpoisto) päällä - aina +5C ulkolämpötiloille. Eli viileäksi menee herkästi kaikki muut paisti jaloille puhallus..

Itse en pidä tuollaisist pakko A/C-toiminnoista, mutta menettelee kun tietää tuon,,

KOISTINEN TOIVO 27.04.2015 07:35

En tunne transitin rakennetta, mutta fiatissa, ja meillä kanssa tuossa omassa on ovi kynnys syvennys, johon ei lämmin pääse. Siinä on kylmän tunne aina. Minulla piti johtaa lämmin putki sinne molemmin puolin. Näyttää olevan uusissa autoissa lämmön tuotta koneesta huonompi vanhempia. Toivopoika

NIEMELÄ MAUNO 30.04.2015 15:14

Itellä 07 takaveto transu,Turvavyökotelo B pilarissa auki alustaan,veti pirusti parkissa ollessakin.Uretaani vaahtoa turvavyön rullan alapuolelle molempiin pilareihin.Johan tehosi.

Käyttäjän lisäys viestiin 30.4.2015 klo 15:18:25 Kannattaa irrottaa rulla ennen ruiskutusta,saattaa tulla muuten käyntihäiriöitä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.