Sisäilman tuuletin

KORKIAKOSKI SEPPO 15.03.2015 19:21

Onko kokemusta tämmöisestä: Asuntoautossa Fiat Ducato on moottorista tuleva sisäilman tuuletin. Siinä 3-vaihde vääntynyt lämmöstä, eikä saa enää kosketusta. Jos vaihtaa uuden onkohan sama tilanne kohta? Mikä neuvoksi ettei sama toistu?

Käyttäjän lisäys viestiin 15.3.2015 klo 19:30:22 Toinen ihmetyksen aihe: Mihin katoaa alde-nestekiertojärjestelmästä neste kun ei missään näy vuotoja. katoava määrä on 5 vrk/2dl. Voiko olla että neste menee palotilaan ja siellä höyrystyy ja menee palokaasujen mukana ulos. Onko kokemusta kuinka kauan laitteisto voi toimia aiheuttamatta vahinkoa?

ASIKAINEN MATTI 15.03.2015 21:27

Oletko katsonut auton alle porrasaskelman kautta kulkevaa putkea? Omassani oli tehtaalla laitettu jatkoskohdan molemmat klemmarit toisen letkun päälle ja jätetty toinen ilman. Kohta oli piilossa eristeputken alla, mutta paljastui märkyytenä eristeen alapäässä. Kyseistä pehmeää solueristeputkea saa kumiliikkeestä 5 €/2 m:n "kanki" ja halkaisemalla sen saa putken päälle, pysyy hienosti liimaamalla halkaisukohdat päällekkäin kontaktiliimalla. Jouduin muuten uusimaan klemmarit viiden vuoden jälkeen, kun vuoto ilmeni uudelleen.

Oletko vaihtanut hiljattain nesteen järjestelmässä? Sinne on voinut jäädä ilmaa, joka ilmausten jälkeen on kulkeutunut paisuntasäiliöön ja näkyy vajauksena siellä.

NYBERG JYRKI 15.03.2015 21:44

Mulla edellisessä autossani oli alde ja siinäkin hävisi neste johonkin. TMCaravanin viisas mies Matti ehdotti että seuraan, tuleeko auton alle pienestä kumiletkusta sitä nestettä maahan, tulihan sitä letkun alle laittamaani kertakäyttömukiin. Automaattinen ilmausventtiili päästi nestettä jostain syystä läpi, tilasin jo uuden venttiilin mutta auto menikin vaihtoon ja se venttiili tuli mulle myöhään, joten jos autossasi olisi sama vika, mulla olisi sellainen venttiili tehtaan paketissa ylimääräisenä. Tutki ensin, voisko olla sama ongelma ja jos haluat venttiilin, laita vaikka yksityisviesti tai tänne juttua. Lennu

TERVO JARI 15.03.2015 21:54

Katso liite.

Et kerro minkä ikäisestä Aldesta on kyse ?

Tuollaistakin on sattunut mistä liite kertoo . . .

Vuoto pitäisi näkyä tilassa jossa lämmitin on, mutta jos lämmitin on rengaskotelon päällä/läheisyydessä niin vuotanut liuos voi mennä rengakotelon välistä "pihalle", tutki tuokin vaihtoehto. . .

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.