Dugaton huollon hinta.

PALM PEKKA 06.03.2015 16:51

Pitäis Dugatoon -06 2,8 teettää isompi huolto. Jakopäänhihna, vesipumppu, polttoaineensuodatin, laturinhihna sekä öljyt+suodatin. Mitähän arvelette tai ehkä tiedätte mitä tuo kaikki kustantaa töineen, riittääkö tonni. ITE

LAINE RAIMO 06.03.2015 18:02

Kun minä teetin samanvuotiselle Ducatolle 2,8 vastaavan huollon ilman vesipumpun vaihtoa, mutta jarrupalojen vaihdon kanssa oli töiden osuus 450€ ja lasku kokonaisuudessaan 970€. Joten, eiköhän se tonni riitä.

HUOVINEN TUOMO 06.03.2015 18:16

Tommosessa hommassa, kun tietää mitä pitää tehdä, niin muutamasta firmasta tarjous ja siten saa tietää kuka antaa eniten valohoitoa?! T. Tuomo

EEROLA TEEMU 06.03.2015 19:46

Pekan kyselyyn. N. vuosi sitten hain tarjouksia vastaavista töistä 2,8 idTD moottoriselle Ducatolle. Jakopäänhihna ja kaikki muut hihnat, jotka on joka tapauksessa irrotettava, vaihdetaan samalla kertaa, tarvikkeineen ( hihnat, rullat kiristin jakopäälle) 300e. Öljyt ja suodatin n. 50 e. Itsekin voi helposti vaihtaa. Vanhemman mallisen Ducaton vesipumpun vaihto on hankala homma. Siinä vaihtelivat tarjoukset 900 e -1500 e väillä töineen, pumppu kuului diiliin.

En vaihdattanut vesipumppua, koska miksi vaihtaa, ellei vuoda? Voi kestää 500 tkm tai sitten ei. Vaihtaminen on saman hintaista ilman noita hihnojakin näissä vanhemmissa Ducatoissa.

TURUNEN HEIMO 07.03.2015 11:27

Korjaamoiden välillä on melkoiset erot ja siksi on aika turhaa ilmoittaa mitä on tekemiset itselle maksaneet jos ei viitse tekijää ilmoittaa. Reilusti vain firman nimi esiin ja jos ei, niin tietoihin voi suhtautua epäilyksellä. Puhelin on kätevä työkalu ja vielä parempi sähköposti koska siihen voi tukeutua jos kustannusavio pettää sallittua enemmän. Parjatut merkkikorjaamot ilmoittavat varmimmin hintansa ja se pitääkin kutinsa jokseenkin aina. Kustannusarvio saa ylittyä enintään 15% ja arvio on merkittävä työtilaukseen. Anna aina numero josta sinut tavoittaa sillä jos asiakasta ei saada kiinni korjaukseen voi tehdä luvatta "lisätöitä" satasen arvosta.

EEROLA TEEMU 07.03.2015 14:00

Turunen kirjoitti: "Korjaamoiden välillä on melkoiset erot ja siksi on aika turhaa ilmoittaa mitä on tekemiset itselle maksaneet jos ei viitse tekijää ilmoittaa. Reilusti vain firman nimi esiin ja jos ei, niin tietoihin voi suhtautua epäilyksellä".

Kirjoituksessa antamiini tietoihin voi suhtautua ihan miten haluaa -jos ei usko, niin olkoon uskomatta. Miksi valehtelisin? Jos pyydän muutamalta korjaamolta netissä tai käymällä firmassa tarjouksen, niin miksi ryhtyisin täällä firmojen nimiä kertoilemaan koko Suomelle. Tuskin Oulusta ajetaan vaikka Kouvolaan edulliseen hihnanvaihtoon.

On eri asia jos joku kyselee kokemuksia lähipaikkakuntien korjaamoista, hintatasoista ja työn laadusta ym. Korjaamoiden hinnat samoista töistä vaihtelevat jopa 1:3 välillä -esim. jakohihnan vaihdolle. Isossa kalliissa korjaamossa työn saattaa tehdä äskettäin ammattikoulusta tullut poika ja pienemmässä korjaamossa korjaamon omistaja, jolla 25 v kokemus automerkistä. Tarjoushinta vaihtelee myös ajankohdasta -kiireistä- varsinkin pienemmissä korjaamoissa.

HALINEN HARRI 07.03.2015 15:25

Helposti tulee mieleen että jotain hämärää palvelun ostoon liittyy jos ei voi asioita kokonaan kertoa. Herää kysymys todellisesta syystä: pikku huollon kuitittomuus? En lähde täältä etelämmästä kuitenkaan hakemaan perushuoltoja pohjoisesta mutta jos tarkoitus on toisia karavaanareita auttaa hintatason selvittämisessä pitäisi koko asia kertoa. Ei kannata ilmoittaa osatotuuksia. Myös kuititon ostaja/ehdottaja/vaatija tulisi saada rangaistuksen piiriin. Tuskin Suomen talous siitä kaatuisi jos asiat menisivät oikein.

EEROLA TEEMU 07.03.2015 19:06

Voisit Halinen lähettää osoitteesi, niin saisit kopion laskusta ja takuulapun Ducatolleni tehdyistä korjauksista, jollaiaista tässä ketjussa on ollut kysymys. On aivan turha spekuloida, onko teetetty kuititta tai kuten kirjoitat:

" tulee mieleen että jotain hämärää palvelun ostoon liittyy jos ei voi asioita kokonaan kertoa. Herää kysymys todellisesta syystä: pikku huollon kuitittomuus?"

Jos haluat saada edullisia kuitillisia ja täysin laillisia korjauksia edullisesti, niin ota yhteyttä vaikka lähimpää AD- ketjuun tai muuhun asiansa hoitavaan pienkorjaamoon. Sieltä saat sekä osat että työn kohtuuhinnalla. Vai oletko joku verotarkastaja tai niitä, jotka maksaa itsensä kipeäksi teettämällä korjaukset ja remmien vaihdot ym. jossain "valtuutetussa huollossa" tai muussa suuressa korjaamossa?

Mitä uitussa täällä pitäisi todistella omia asioitaan asioita tai antaa osoitteita jollekin toiselle? Aloittaja kyseli, että " selviääkö näistä tonnilla"? Jos olisi kertonut missäpäin, niin olisin voinut antaa vaikka yv:n hyvästä korjaamosta.

En ole mikään mainostoimisto edes edulliselle firmalle. Jos täällä kertoo hinnat ja tarkat tiedot, niin joku kusipää saattaa ottaa yhteyttää ko. firmaan ja vaatii samaa hintaa ja palvelua itselleen.

HALINEN HARRI 07.03.2015 20:29

Et tainnut ymmärtää että kirjoituksessani otin kantaa kolmeen asiaan.

Toisen karavaanarin auttaminen kertomalla asiakokonaisuuden kokonaisuudessaan josta keskustellaan. Epärehellisyyteen yrityksien kirjanpidossa/yritteliäisyydessä ja kaupanteossa. Ei kaikkia edes kiinnosta ajaa pitkiä matkoja huoltoa hakemaan.

Jos olisin kirjoittanut vain sinua varten/kirjoitukseesi niin olisin kyllä maininnut sen ja viitannut nimenomaan kirjoitukseesi.
Jos koet että olet joutunut väärän kohtelun uhriksi voit julkistaa ko laskun asiasta kiinnostuneille kun sitä kyseltiin. Minua ei tuo toimintatapasi, laskusi tai laskuttaja kiinnosta vaan edellä mainitsemani asiat eli todisteita esille eikä pelkkää joutavaa tekstiä. Tosin paljonhan täällä kirjoitetaan asioista joissa ei totuutta.

EEROLA TEEMU 07.03.2015 21:19

Joskus sanottiin, että tyhjän saa pyytämättäkin. Se päti tässäkin sananvaihdossa. Täällä kukin saa kirjoittaa omia mielipiteitään, mutta kaikille se ei riitä.

TURUNEN HEIMO 07.03.2015 21:42

"En ole mikään mainostoimisto edes edulliselle firmalle. Jos täällä kertoo hinnat ja tarkat tiedot, niin joku kusipää saattaa ottaa yhteyttää ko. firmaan ja vaatii samaa hintaa ja palvelua itselleen."

Sinäpä sen sanoit. Oiskohan aika jo kuopata slogan "..kaikkien kaveri"

HALINEN HARRI 07.03.2015 22:14

En ymmärtänyt Teemun vastausta kun perustelin kirjoitukseni aihemotiivit. Tiedoksi että yksityisviesteillä voi myös välittää kahdenväliset asiat koska ei ne kaikkia kiinnosta kuten ei minua esim. sinun kuittisikaan.

PALM PEKKA 08.03.2015 07:47

LOPETTAKAA. Kertokaa joku Hyvinkäältä korjaamo jossa on itse autoaan käyttänyt, Kouvolaan tai Rovaniemelle en lahde. ITE

PITKÄAHO JUKKA 08.03.2015 08:24

Vie Perttulan ammattikoululle,kyllä ne seviytyy moisesta hommasta. Ja etköhän sinä itse tiedä ne Hyvinkään korjaamot?

EEROLA TEEMU 08.03.2015 09:38

Turunen kirjoitti : "Oiskohan aika jo kuopata slogan "..kaikkien kaveri".

Ihan outo käsite, paitsi siinä pilkkalaulussa tuo "kaikkien kaveri". Ainakaan näillä sivustoilla, varsinkin jäsenkeskustelussa, käynnissä on jatkuva toisten karavaanareitten pilkkaaminen ja herjaaminen eriävistä mielipiteistä. Jostain vaan niitä sikiää tänne tekniikkapuolellekin, jotka haluaa määritellä, miten vastaus johonkin kysymykseen pitää antaa. Muuten on valehtelija.

JANHONEN MATTI 08.03.2015 15:32

Se on jokaisen oma asia ilmoittaako omat sopimushintansa vai ei. Olen Eerolan kannalla.

Asiaa voi jopa lähestyä siltä kannalta, että haluaako korjaamoyrittäjä, että hänen vain asiakkaan kanssa sopima hinta julkistetaan netissä tietystä työstä. Tuskin oma "yhden miehen sopimuskorjaamoni" tätä haluaisi.

Hintaan vaikutta mm. se ostaako korjauttaja tarvittavat osata itse, vai hankkiiko korjaamo osat ja jos hankiin niin antaa saamansa alennuksen asiakkaalle osittain tai kokonaan, mikä laatuisilla osilla asiakas halua työn tehtävän, milloin työ tehdään, onko kyseessä kerta-asiakas vai onko asiakkaalla takana jo pitkä asiakassuhde korjaamon kanssa, mikä on maksuaika jne. Muuttuvia tekijöitä on varsin paljon.

HALINEN HARRI 08.03.2015 16:13

Miksi kirjoittaa jos ei pysy otsikon asiassa? Minä otin kantaa sarjassa muihin kirjoittajiin ja niiltä osin pysyin asiassa, tosin muutin otsikkoa.

JANHONEN MATTI 08.03.2015 16:29

Sitä samaa minäkin ihmettelen kirjoittajasta, joka kirjoitti tänne Eerolan Teemun 7.3.2015 klo 14.00 kirjoituksen jälkeen.

HALINEN HARRI 08.03.2015 16:55

Kukin meistä taaplaa tyylillään. Jos tarkennuksia pyydetään johonkin kirjoitukseen tulisi mielestäni vastata asiallisesti jos pyynnön huomaa. Kerran minäkin ostin liikkeestä tavaran noin puolella hintaa markkinahinnasta. Tuotesarja osoittautui väärällä tullinimikkeellä tullatuksi ja vielä myöhemmin selvisi että se oli Saksassa varastettu ja myyty Suomeen. Silloin kun tullien osuus oli myös eurooppalaisissa tavaroissa hyvin merkittävä ja valvonta nykyistä merkittävästi vaikeampaa oli helppo tehdä tuonnin avulla extrakatetta lopulliseen myyntihintaan tullinimikkeen "pienellä numerovirheellä".

SALO JYRKI 08.03.2015 18:21

Halinen ,nyt ollaan EU:ssa.......

HALINEN HARRI 08.03.2015 18:36

Jyrki, "silloin kun...." Edelleen tullit ovat voimassa EU:n ulkopuolelta tulevista tavaroista joten nimikkeiden ilmoitus lienee edelleen tuojan ja huolitsijan vastuulla. Jos tullin ero kahden lähes esim. samaa materiaalia olevan välillä on toisessa 5 ja toisessa 30 %, meneehän tullaus varmasti oikealle nimikkeelle. Helppo laskea tuontierän maksut jos erän koko esim. 50000 euroa tai dollaria.

Sainpas sotkettua alkuperäisen aiheen minäkin. Taidan ryhtyä tekemään tätä vakituisesti.

HAAPANEN TIMO 08.03.2015 18:38

Itse saisin tuollaisen homman teetettyä 600€:n paikkeille. Öljyistä ei kannata liikaa maksella, ko. Ducatoon sopivan öljyn oikea hinta on n.5€/l

@timppa

EEROLA TEEMU 08.03.2015 18:55

Matti Janhoselle kiitos täydennyksestä, joka alkoi:"Se on jokaisen oma asia ilmoittaako omat sopimushintansa vai ei......." Juuri noin. Perustelut juuri niitä mitä hyvä asiakassuhdekin edellyttää.

Sitä kuvittelee, että aikuiset ihmiset eivät ryhdy tiukkaamaan "koko pesän selvitystä verotus-, kuitti-, ym. todisteineen" julkisilla sivuilla.

HALINEN HARRI 08.03.2015 20:22

Selvisi jo että sinä Teemu pidät tiedot itselläsi etkä auta toisia. Teit varmaan salassapitosopimuksen jonka pitävyyttä kunnioitan.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.3.2015 klo 20:51:32 PS. Tarjoustalo -ketju tarjoaa PepsiMaxin ja Jaffa Lightin ystäville 12 purkin satsin erikoisen edulliseen hintaan 5,99 €. Tarjous on ko ketjun myymälöissä voimassa ajalla 12.-15.3.2015. Litrahinnaksi tulee pelkälle juomalle 1,04 €. (tosin ne purkit täytyy palauttaa että pääsee tuohon juomahintaan.) Tuo Maxin hinta on ensimmäinen tuote joka on sama kuin Pepsi Maxin tarjoushinta Espanjassa.

EEROLA TEEMU 08.03.2015 22:34

Turha jatkaa, mutta kirjoitan nyt tämän: Olen mielestäni "auttanut" tai antanut mielipiteeni yli 10 v aikana teknillisissä m -auto-asioissa monia kertoja, kun olen sentään itse omin käsin m- autoja rakentanutkin ja korjannut lukemattomia kertoja isojakin kokonaisuuksia moottoriremonteista alkaen.

En ole koskaan tehnyt mitään salassapitosopimuksia minkään korjaamon kanssa -kunnioitat sitä tai et, ihan sama- . Minun ei ole vaikeaa lopettaa kirjoittelu tähän osioon. Ihmettelen vaan vainoharhaista asennettasi ja sen motiivia. Minkälainen henkilö itse mahdat väitteinesi olla? Jos haluat trollata, niin epäonnistuit.

HALINEN HARRI 09.03.2015 10:33

Tuskin sen takia kannattaa lopettaa kirjoittelua tähänkään osioon jos joku tai muutamat ovat eri mieltä asioista. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä ja olemassaolon oikeutukseen kaikkine vikoineen ja hyvine ominaisuuksineen.

PALM PEKKA 30.03.2015 07:57

No niin huollot tehty. Lähetin kaikkiin netistä löytämiini Hyvinkään huoltokorjaamoihin tarjouspyynnön. Kaksi antoi tarjouksen ja yksi ilmoitti että auto ei sovi halliin sisälle. Raskone ei ollut halvin mutta sen valitsin ja olet työhön erittäin tyytyväinen Toisin kuin joku väitti en tunne Hyvinkään korjaamoita. Hintaan en tiedä ennenkuin saan laskun mutta kyllä tonni riittää. ITE

MALMIHUHTA JUKKA-PEKKA 05.04.2015 22:46

en lukenut kovin tarkoin koko keskustelua mutta täällä oulussa päin jakohihnan vaihtaa apulaitehihnan kans 400 euroon. öljyt ja suodatin siihen noin 100e ja p-ainesuodatin sillä villakankaalla eli se joka ei tuki korkeapainepumppua...vaihdettuna 50e.

SUIHKONEN PENTTI 17.04.2015 17:00

Best caravanin vastapäätä on huolto siellä teetin, taitaa olla autoasi.

VIRTANEN VESA 19.04.2015 11:25

Voishan itselle edullisen hinnan korjaamon nimen laittaa jos on kysyjän alueella, voi sitten tarjouksia kysellessä verrata ja ylihinnoitelleet ehkä jäis nuolemaannäppejään! Vesa

VIRTANEN VESA 19.04.2015 11:26

Voishan itselle edullisen hinnan korjaamon nimen laittaa jos on kysyjän alueella, voi sitten tarjouksia kysellessä verrata ja ylihinnoitelleet ehkä jäis nuolemaannäppejään! Vesa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.