Kokemuksia polttokennon käytöstä

SNABB RITVA 03.03.2015 16:19

Onko polttokenno huoleton käyttää ?? Voiko sen itse asentaa ?

POHJANTÄHTI JORMA 03.03.2015 19:50

Efoyn sivulta löytyy tietoa. Joskus ajattelin sellaisen ostamista, eipä tullut hommattua. Silmusilla sellainen on ja olen ymmärtänyt sen olevan hyvä apu akkujen lataamiseen.

TERVO JARI 03.03.2015 20:44

En äkkispäissään tiedä tämän sivuston käyttäjistä muita kuin Silmusen Hannun jolla on sellainen käytössä.

Kysy häneltä yksityisviestillä ( yleensä Kaarina kirjoittelee ) jos ei hän satu kirjoitteleen tähän aloitukseen. Silmusilla on polttokenno ollut käytössä jo muutaman vuoden ( jos oikein muistan ? )

HUOM !

Salli käyttöösi yksityisviestit, sillä toiminto EI ole sinulla tällä hetkellä käytössä:

Ylhäällä vasemmalla lukee sivuille rekisteröitymisesi jälkeen ----> Nimesi: Omat tiedot, siirrä hiiren osoitin tekstin Omat tiedot päälle ja klikkaa, eteesi aukeaa omat tietosi joista ruksaat ---> Etuteltan puheiden yksityisviestit päällä... kohdan ja halutessasi saat tiedon sähköpostiisi ruksaa myös seuraavakin ruutu --> Haluan tiedon Etuteltan puheiden yksityisviesteistä sähköpostiini ... kirjoita sähköpostiosoite ruutuun ( sähköpostiosoite ei tule julkisesti näkyviin vain ylläpito tietää tuon antamasi osoitteen ) tämän jälkeen hyväksyt toiminnot ---> Vahvista tekemäsi muutokset syöttämällä nykyinen salasanasi: Tämän jälkeen kamraatit voi lähetellä sinulle yksityisviestejä.

KOISTINEN TOIVO 03.03.2015 21:39

Kiinnostava laite, ja todennäköistä tulevaisuutta. Kallishan se on vielä tehoonsa nähden kai. Olisi mukava mielenkiinnosta tietää mitä maksaa kilovatin tuottaminen tuolla laitteella. Muistaakseni suomalainen ryhmä on Ameriikassa ollut, ta olemassa kisaamassa sähkömoottorikelkka kisassa. Rovaniemellähän kehittelevät sähkö kelkkaa lähinnä safari yrittäjille, ja siihen ovat ymppäämässä polttokenno lisää Toivopoika

TERVO JARI 03.03.2015 21:51

Vanhaa parran päristystä mitä kilowatti maksaa polttokennolla tuotettuna . . .

https://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/tarvikkeet/?x26558=47148592

Todennäköisesti hinnat laskukaavioihin muuttamalla saa päivän hinnan mutta lieneekö suuriakaan muutoksia tullut ?

HYTÖNEN RAIMO 05.03.2015 12:52

Vastauksena aloittajalle.

On melko huoleton käyttää. Ei voi itse asentaa, ellei ole valtuutettu asentaja (tai tietenkin voi jos osaa, mutta takuu [2 v] menetetään).

Nykyinen mallisto Efoy Comfort 80, 140 ja 210. Mallinumero kertoo lataustehon (Ah), hintoja ei äkkiseltään löytynyt, mutta aika arvokas se oli aikaisemmin eikä varmaan ole halventunut,

Kulutus kaikilla malleilla 0,9 l metanonlia/1 kWh, esimerkiksi malli 80 kuluttaa n. 1,7 l/vrk. Metanoli myydään vaihdettavissa säiliökanistereissa, joista 10 l kanisteri maksaa 56,17 (Siili Caravan). Näillä parametreilla yhden kWh tuottaminen maksaa jo pelkkänä polttoaineena about 5,06 €. Kun tähän lisätään hankinta ja asennuskalut (malli 80 arviolta noin 4000 euroa, niin aika kallista sähköä sillä tehdään.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.3.2015 klo 13:00:48 Takuun lisäksi mahdollinen omatoimiasentaja voi menettää vahinkotilanteessa myös vakuutuskorvauksen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.