Ihmettelen missä vakuutusyhtiössä kannattaa vakuuttaa uusii (käytetty) kotiautoni

TOIVONEN MARTTI 19.02.2015 23:15

Pyydä tarjouksia eri yhtiöiltä ja lue saamasi vakuutusehdot pilkuntarkasti. Päädyt johonkin firmaan ja haet täältä sitten tietoa miten yhtiö on toiminut eri tapauksissa. mot

POIKULAINEN ESA 20.02.2015 05:13

Aloita sieltä yhtiöstä kysyminen jossa on kotivakuutus ym. jo nyt. Saa keskittämis alennukset ja irtaimistoa joka on matkailuautossa voi saada kotivakuutuksen kautta. Ennen kaikkea lue vakuutusehdot.

KARJALAINEN ALPO 20.02.2015 07:39

Sillä kannattavuudella on aina kaksi puolta;

haetko halvinta vai kattavinta vakuutusta.

Vakuutuksen ehdot vaihtelevat paljon eri yhtiöissä riippuen mm vakuutettavan iästä.

Jos haluaa täyskaskon niin kaikki yhtiöt eivät myönnä vanhempiin autoihin sellaista jne. Kannattaa miettiä mikä on itselle tärkeää. Sitten tarjouspyyntö usealle yhtiölle.

PULKKI MARTTI 20.02.2015 09:26

Hinta-laatu ja turvallisuus. Suosittelisin LähiTapiolaa tai Fenniaa. Hinta ei ole aina se mihin kannattaa katseensa ainoastaan lukita, vaan myös korvaukset ja asioinnin sujuvuus vahinkotilanteissa. Palvelujen kattavuus on myös avainsanoja, eli saatko esim. tuulilasivakuutuksen ym. tämänkaltaisia asioita.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 20.02.2015 10:39

SFC:n virallinen hovihankkija on If, vai mitä Pulkki.

Itse käytän Op-Pohjolaa, siellä kun voi kaikki vakuutukset maksaa bonuksilla.

Kuinkas nyt pojat uskalsi "möläytellä", että kannattaa pyytää aivan ensimmäiseksi tarjoukset eri yhtiöistä ja lukea vakuutusehdot hyvin tarkkaan. Itse en enää, vahingosta viisastuneena, uskalla tätä ohjetta antaa.

MÄKELÄ PENTTI 20.02.2015 11:34

Olen V-P:n kanssa samaa OP-Pohjolaa...

HUOMO VESA 20.02.2015 12:04

Pohjantähti varteenotettava vaihtoehto. Fenniasta vain huonoja kokemuksia kun pitäisi korvauksia saada..

MARTIKAINEN OLLI 20.02.2015 14:18

Lähi Tapiolasta en saanut korvauksia. Siirsin vakuutukset Pohjolaan ja raha-asiat pois Tapiolasta.

Käyttäjän lisäys viestiin 20.2.2015 klo 16:08:15 Ps. Soitin juuri Pohjolaan ja varmistin, että Isokaskon varkausvakuutus on voimassa matkailuautossa (ei henkilöautossa) Venäjällä.

Yöllä 20-06 vartioituna, ei vaadi hälyä kuten h.autossa. Nää ei näy vakuutuskirjassa.

KOSKINEN OLLI 20.02.2015 14:30

Minulla vakuutukset on ifissä. ... Johtuu siitä että itsenäisen elämäni alussa tein vakuutukseni Kansa-yhtiöön. .. On ilman minun toimia vakuutukset vaihe vaiheelta poliittisen kartan puolelta toiselle. Ifissä kaikki toimii helkutin hyvin, sanoisinko kuin rasvattu salama. Toimii siis siihen saakka kun sattuu vahinko. Silloin alkaa vedätys. Jouduin tämän kokemaan muutama vuosi takaperin kun sattui pikku kolari, auto tuli kolmion takaa minun iäkkään autoni eteen ja pieniä peltivaurioita tuli. Vahingossa suurin vahinko oli se että tuo onneton autoilija oli vakuuttanut autonsa myös Ifissä, eli autoni korjaus tuli Ifin kontolle. Alkoi useita päiviä kestänyt kädenvääntö vahinkojen korjaamisesta, seisontapäivistä maksettiin vain niiltä päiviltä jotka auto oli korjaamohallissa, niltä päiviltä kun If etsi halvinta korjaamoa ei maksettu seisontapäiväkorvausta, ei myöskään niiltä päiviltä jotka auto seisoi korjaamon aidan ulkopuolella jonottamassa korjaamoon.

HALINEN HARRI 20.02.2015 14:37

Vakuutusyhtiöiden päätökset perustuvat vakuuttajan kanssa tehtyyn sopimukseen. Joskus kenties vakuutusturva valitaan halvimman hinnan perusteella jolloin ko. vakuutusyhtiökin on poistanut korvausvelvollisuudestaan joitakin vahinkoja johon heidän halvempi hintansa perustuu. Tutkin noita eri vaihtoehtoja eri vakuutusyhtiölillä ja valitsin minulle sopivimman jolla oli laajin korvausvastuu. Alunperin päätin perusasiat eli mikä on omavastuu ja mitkä mahdolliset vahingot haluan vakuutusyhtiön korvaavan vahinkotapauksessa. Nämä niin lähelle toisiaan olevat vakuutusehdot kuin mahdollista hintoineen laitoin taulukkoon ja sen jälkeen yhtiön valinta oli helppo. Yksi "vahinko" on tapahtunut tuon päätöksen jälkeen kahden vuoden aikana ja korvaussumma miellytti kun se oli ko tuotteen ostohinta kertaa puolitoista. Olen aiemmin kirjoittanut vakuutusyhtiövertailustani jonka seurauksena vanhan ja tämän nykyisen vuosittainen vakuutusmaksusumma laski noin 700 euroa eli noin 30 %. Vielä kun huomioi vakuutusteni kattavuuden ja uudet mukaan tulleet vakuutuskohteet se oli aiheellista vaihtaa.

VALVE ARI 20.02.2015 15:03

Tervehdys Omakohtainen kokemus. Vakuutukset aiemmin If:ssä toimi oikein hyvin ei siinä mitään. Vaihto kuitenkin Fenniaan, kaikki vakuutukset koti ym. Säästö tonni. Kuten aiemmin joku oli kirjoittanut kysy omasta ensin se kannattaa. Yksi huomio vielä tuulilasi vakuutus korvaa vain tuulilasin. Meillä on lasi vakuutus joka korvaa kaikki lasit on ne lasia tai muuta materiaalia. Integroidussa autossa myös sivulasit ovat isoja ja voivat rikkoutua. Ifi ei ainakaan vähän aikaa sitten myöntänyt muuta kuin tuulilasi vakuutuksen muista en tiedä. Vakuutus siis Fenniassa. Kevät terveisin Ari

HALMEENMÄKI JUHANI 20.02.2015 17:38

Jaettu If, Pohjola ja Lähi-Tapiola kesken. Kaikissa on keskittämisalennuksetkin, kun ne saa jo niin pienellä vakuutuksien määrällä. Ja jaettu kilpailutuksen tuloksena, säästö oli todella huima. Palvelussa ei noiden kolmen kesken ole tullut oleellista eroa esiin. Ja tietty aina verrattu vastaavanlaisia vakuutuksia. Sekin on helppoa, kun ensin katsoo netistä alustavasti, ja sitten pyytää maililla täsmätarjouksen. Ovat yhtä ahneita asiakkaiden perään kuin lehtimyyjät, eli kyllä vastataan!

VÄLIMÄKI JARMO 20.02.2015 17:47

Meillä kun keskitetty kaikki if :iin niin saa jopa alennusta, ,JV

KOISTINEN TOIVO 20.02.2015 18:07

Muutaman vuuen on ollut poppivakuutuksessa. Näyttää olevan halvin, ja kattavin vakuutus. heillä hintaa varmaan laskee konttoreiden vähyys Korvauskäytännöstä ei tiijä, kun ei ole tapahtunu mittään. KOP KOP Kävin tapiolassa kattomassa, pittää nyt tarjouksia verrata. kelekan vakuutus näyttäisi olevan tapiolassa halvin vissiin. Toivopoika PS Näyttää van kohta noiden yhdistymisien vauhdista, että kai yksi yhtiö kohta

SIIRONEN SEPPO 20.02.2015 19:08

Aika vaikeata voi olla noiden eri yhtiöiden tarjousten vertailu. Pyysin itsekin vertailua varten eräästä keskustelussa mainitusta yhtiöstä tarjouksen ja sainkin sellaisen. Näytti vanhaa yhtiötä edullisemmalta joten menin sen hyväksymään. No sitten kun laskun aika tuli ei tuo tarjouksen hinta enää pitänytkään paikkaansa vaan oli jotakin ihan muuta. Vaadin selvitystä tapahtuneeseen ja sain vain epämääräisiä selvityksiä siitä miten eri yhtiöiden bonustaulukot ovat erilaisia. Tässä (yksilöintitiedot muutettuna) selvityspyyntö ja siihen saamani vastaus:

Selvityspyyntöni:

"Haluan kirjallisen selvityksen siitä, miksi 20. marraskuuta 2013 tehdyssä ajoneuvon xyz-123 vakuutustarjouksessa ilmoitettu hinta ei pitänyt paikkaansa.

Tarjouksessa 35 % liikennevakuutusbonuksilla liikennevakuutuksen ja osakaskon yhteishinnaksi hinnaksi ilmoitettiin 373,84€/vuosi sisältäen vakuutusmaksuveron 24 %.

25.11.2013 päivätyssä vakuutuskirjassa kokonaishinnaksi on kuitenkin ilmoitettu 434,86€ vaikka liikennevakuutusbonuskin siinä on laskettu 40 % mukaan jolloin kokonaishinnan tulisi käsitykseni mukaan olla vielä tarjoustakin edullisempi 5 % bonuseron takia."

Ja vastaus:

"Olette saanetkin asialle selvitystä puhelimitse, mutta annan asialle selvityksen myös näin kirjallisesti.

Eli, kun asiakkaalle lasketaan vakuutukselle tarjous, lasketaan vakuutukselle hinta asiakkaan antaman prosentin mukaisesti. Todellinen liikennevakuutuksen hinta varmistuu vasta siinä vaiheessa kun asiakas on vaihtanut vakuutusyhtiötä. Ajoneuvon vahinkohistoria siirtyy vakuutusyhtiöstä toiseen ja tämä vahinkohistoria syötetään vakuutusyhtiön omaan bonustaulukkoon. Bonustaulukot voivat olla erinäiköisiä eri vakuutuyhtiöissä ja tästä syystä prosenttimäärä ei välttämättä ole aina sama yhtiötä vaihtaessa. Myyjämme mainitisevat myös tästä asiasta asiakkaalle myyntitilanteessa.

Huomioikaa, että lahjabonukset, seisonta-ajat ja vahingot vaikuttavat bonusten muodostumiseen. Lisäksi siirtyvä % bonus on usein eri mitä vakuutuskirjassa lukee ja seisonta-aikojen vaikutus vahinkohistoriaan voi jossain vakuutusyhtiöissä päivittyä vasta jälkikäteen.

Toivottavasti asia selkeni tällä selvityksellä.

Pahoittelut vastauksen viivästymisestä"

Ei selvinnyt minun matematiikkaymmärryksellä tuo asia miten 35 % bonuksella lasketussa tarjoushinnassa maksettavaa olisi ollut vähemmän kuin sitten laskussa käytetyllä 40 % bonuksella. Puhelimessa selittivät jotakin uuden vakuutuksenottajan aloitusbonuksista/alennuksesta jotka ei kuulemma sitten näykään tuossa tarjouslaskelmassa? En ymmärtänyt ollenkaan, vaihdoin sitten yhtiötä vielä kerran uudelleen.

EEROLA TEEMU 20.02.2015 23:07

Aloittajalle. Ihan ensiksi kannattaa pistää paperille tarkasti, minkälaista turvaa vakuutuksellaan hakee. Jos esim. hakee vakuutusta vanhalle m- autolle, jolla ei matkustella ulkomailla ja jossa on esim. Ducaton alkuperäisalusta. Niin ei kannata ottaa sellaista vakuutusta, missä on pieni omavastuu, mihin sisältyy kattava ulkomaan vakuutusturva, lunastusehto ja tuulilasi- tai edes lasivakuutus. Normaalin Ducato- pakun tuulilasi ei paljon maksa, vaikka sen maksaa itsekin..

Ei kannata kiinnittää liikaa huomiota joihinkin alennusprosentteihin, vaikka ammattijärjestön tai SFC:n perusteella, koska vakuutukset maksetaan rahalla, ei alennusprosenteilla. Tärkeä prosentti on kuitenkin "auton ikäalennus %, koska monessa yhtiössä ne ovat naurettavan pieniä vaikka 10 v vanhoille autoille, joista vakuutus korvaisi täystuhossa alle puolet hankintahinnasta. Eräät antavat 10 v vanhalle 10 % alennusta uushankinta- arvosta, toiset 35 %.

Kaskovakuutuksessa, jos pitää autoaan liikenteestä poistettuna, kannattaa selvittää, paljonko saa hyvitystä seisonnan ajalta. On aivan turhaa maksaa ok- talon pihalla, saati tallissa säilytettävästä autosta varkaus- hirvi ja ilkivaltavakuutuksia, jos ne vaan on saatavissa pois seisonnan ajalta (myös palo, jos auto on tallissa). Tällöin maksettavaa seisonnasta jää enää 10- 25%. Jotkut yhtiöt ottavat siltä ajalta jopa 60%.

Liikennevakuutukset ovat kaikilla yhtiöillä samanlaiset korvauksien osalta. Niiden hinnat näkee käymällä netissä eri yhtiöiden sivuilla. Erot ovat niissä 1:2. Halvin kannattaa ottaa. Nykyään voi ottaa myös kaskon ja liikennenvakuutuksen eri yhtiöstä, vaikkeivat kaikki yhtiöt tähän suostukaan. Jos käyttää autoaa vähän/v ei siihen kannata siirtää 70% bonuksia, jos jotain toista autoa käytetään taloudessa enemmän ja siinä on kallis liikennenvakuutus. Kaskoon voi tinkiä hyvät prosentit, varsinkin pienemmistä yhtiöistä.

Kun saa tarjouksen, kannattaa vielä ennen sopimuksen tekemistä käydä läpi, ettei mukana ole tarpeettomia osioita. Ja laskea tarkkaan, mitä normaali- käyttövuosi tulee maksamaan seisontojen jälkeen.

SIIRONEN SEPPO 21.02.2015 07:15

Kun pyytää tarjousta liikennevakuutuksesta ja miksei vapaaehtoisistakin vakuutuksista kannattaa vaatia että siinä tarjouksessa selvästi näkyy vakuutuksen perushinta vertailun mahdollistamiseksi. Osaavat kikkailla kaikenlaisilla uuden asiakkaan ensimmäisen vuoden netistätilaus ym. alennuksilla ja lahja/aloitusbonuksilla. Siinä minulle tehdyssä tarjouksessakaan ei tuo mitään alennuksia sisältämätön perushinta käynyt ilmi vaan tarjouksen "perushintaan" oli jo piilotettu 10 % uuden asiakkaan alennus ja jonkinmoinen aloituslahjabonus. Niin saatiin tuo yhtiö näyttämään edulliselta. Totuus paljastui sitten aikanaan kun laskuun käytettiinkin sitten vanhalta yhtiöltä siirtyvää vahinkohistoriaa ja sen perusteella määräytynyttä bonusarvoa koska se kuulemma olikin olikin suurempi kuin tuo aloitusbonus ja sitä ei sitten enää saanutkaan mukaan tuohon lopulliseen arvoon. Lopputulos oli sitten se että toteutunut hinta oli suurempi kuin tarjottu. Vakuutuskirjassa lukee (kuten minulla oli):

"Perusmaksuun sisältyy alennus 10,00%. XXX Vakuutuksella on oikeus muuttaa alennuksia seuraavan vakuutuskauden alusta."

Tarjouksessa tuostakaan ei mainittu mitään. Toista kertaa ei tuo yhtiö minua höynäytä...

PUSSINEN JUKKA 21.02.2015 09:44

Melkein kaikilla vakuutusyhtiöillä on nettipalvelu, jossa on helppo laskea vakuutusmaksu haluamalleen vakuutukselle. Myös vakuutuksen sisällöt on siellä kuvattu.

Juuri viimeviikolla vaihdoin matakailuauton IFistä ja henkilöauton Pohjolasta POP vakuutukseen. Säästöä tuli useita satoja vuodessa, ja vakuutusturvat paranivat. Toki jokaisen pitää omat laskelmansa tehdä itse.

Mielestäni ensimmäisen vuoden alennuskin kannattaa käyttää hyväkseen. Autovakuutuksen vaihto kerran vuodessa ei ole iso homma. Kyllä siinä tuntipalkoille pääsee.

VALTONEN MARTTI 21.02.2015 23:24

50-vuotisen vakuutussuhteeni vaihdoin viime viikolla LähiTapiolaan. Kokemuksista ei ole näyttöjä...vielä. Toivottavasti ei tulekaan.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 22.02.2015 11:46

"Melkein kaikilla vakuutusyhtiöillä on nettipalvelu, jossa on helppo laskea vakuutusmaksu haluamalleen vakuutukselle. Myös vakuutuksen sisällöt on siellä kuvattu."

Sisällöt selviävät netistä, mutta kaskon hinta on neuvoteltavissa. Kun kilpailutin vakuutuksia lähes kaikki tarjosivat kaskoon täysiä bonuksia, riipumatta siitä paljonko niitä oli entisessä yhtiössä. Lisäksi tuli yhdistysjäsenyydestä alennusta ja kaiken päälle erikoisalennus (jatkuva) hyvästä asiakuudesta olikohan -10%, vaikka en vielä ollut edes asiakas.

Kannattaa käydä sähköpostin vaihtoa vakutusyhtiöihin sen jälkeen kun on päätynyt pariin yhtiöön. Itsellä ratkasi hinnan lisäksi Baltian lisäomvastuun poisto autoliiton jäsenenä ja pitkäikäisten kodikoneiden korvaus. Päädyin Fenniaan jossa liikennevakuutusmaksu oli huomattavasti pienempi kuin if:illä. (luulin kaikilla olevan saman suuruisen) Kun keskitin kaikki vakuutukset säästö oli liki tonni vuodessa.

BERGSTRÖM BIRGER 28.02.2015 09:08

Että sillee.

http://www.iltalehti.fi/autot/2015022719254126_au.shtml

KOISTINEN TOIVO 28.02.2015 09:12

Tässä kevän aikana pitänee asiaa pohtia. Tuo ikävähennys on jännä juttu. Kun aikaa kuluu, niin koneen vakuutusmaksut menevät omaan piikkiin. Toivopoika

HAAPANEN TIMO 28.02.2015 13:10

Birgerin linkkiin liittyen liikennesäännöistä: http://www.uusisuomi.fi/autot/72527-onhan-se-kumma-ettei-tama-liikennesaanto-mene-kaaliin#at_pco=tst-1.0&at_si=54a3cd8e4de199af&at_ab=per-2&at_pos=0&at_tot=2 @timppa

HYTÖNEN RAIMO 28.02.2015 17:01

Vaihdoin aikoinaan Pohjolasta Tapiolaan, kun epäiltiin korvausta hakiessani (porokolari) petkuttajaksi. Sen jälkeen en ole Pohjolan kanssa ollut minkäänlaisessa suhteessa.

Tapiolasta (nykyinen Lähitapiola) hyvät kokemukset korvauskäsittelyssä. Penskat (omat tai naapurin) kaatoivat asekaapin vieressä puhdistamista odottaneen aseen lattialle, jolloin suhtkoht arvokas tähtäinkiikari meni rikki. Korvaus tuli kuin apteekin hyllyltä, eikä meikäläistä epäilty heti petkuttajaksi.

Sen jälkeen en ole katsonut aiheelliseksi vaihtaa vakuutusyhtiötä. Kerran vakuutukset on kilpailutettu ifin kanssa, mutta eivät pystyneet parempaan.

Oman kokemukseni mukaan körvauskäytäntö on paljolti riippuvainen siitä, minkälaisen korvauskäsittelijän kanssa joudot asioimaan. Jos tämän kanssa ei synkkaa, korvausten hakeminen muuttuu pilkunviilaukseksi eli käytännössä hankalaksi. Jos tässä vaiheessa satut polttamaan päreesi, korvaus voi jäädä pahimmassa tapauksessa kokonaan saamatta.

Ja vakuutuksen hintaanhan vaikuttaa vakuutusturvan kattavuuden ohella myös ansaitut bonukset, jotka eivät välttämättä siirry yhtiötä vaihdettaessa uuteen vakuutukseen.

Käyttäjän lisäys viestiin 28.2.2015 klo 17:10:55 Meikäläisen keskityssäästö ~1 300 €/vuosi + ilmaiset pankkipalvelut (jotka vain paranevat S -pankissa - jonka luottokortista ei peritä mitään lisämaksuja).

SUOMI SEPPO 28.02.2015 18:30

Olisi erittäin mielenkiintoista tietää missä vakuutusyhtiössä oli pyöräilijän vakuutus? Eihän vaan ollut If ? @seppo

KARJALAINEN ALPO 28.02.2015 19:21

No eikös siinä jutussa sanottu, että Ifissä??

LEPOLA SAKARI 28.02.2015 19:26

Minulla on kaikki vakuutukset Turvassa ( kolme autoa, peräkärry, kiinteistö, kotivakuutus, metsä) Aina säännöllisin välein ole kilpailuttanut ne ja vielä ei ole parempaa tarjousta tullut.Ammattiliiton alennukset merkitsevät Turvassa aika paljon. Myös palvelu ja asiointi yleensäkin on sujunut Turvan kanssa hienosti.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.