Onko niksejä estää retkeilyauton WC luukun jäätyminen...

PUSSINEN JUKKA 16.02.2015 17:46

Viikonlopulla olimme uudella pösselillä liikenteessä. Pakkasta oli 14, sisällä kyllä tarkeni. Mutta simppelejä talvitestejä on näköjään jäänyt tekemättä. Varmaan tässä pitää alkaa itse korjailemaan suunnittelumokia.

Pösselin Truman pakoputki on suoraan WCn tyhjennysluukun päällä. Luukku aukeaa ylös. Lukko on luukun alalaidassa suorassa linjassa pakoputken alla. Pakkasella kondenssivesi jäätyy paksuna paanteena saranaan ja lukkoon. Miten olette ratkaisseet ongelman?

Kun auto on pikkuisen kallellaan kuskin puolelle, niin sivuoven ylälaidasta tippasee vesi tiskipöydälle. Pitääkö oven ylälaitaan panna ränni vai miten olette tämän korjanneet?

Ja tietysti talveksi näemmä pitää tiskipöydän taakse virittää jonkinmoinen plexi tms sivuun työnnettävä seinäke, joka estää kymän tulemisen ovea avatessa sisään.

PURANEN JANNE 16.02.2015 19:14

Truman seinäpakoputkeen käy Alden valmistama kondenssiveden ohjain, ja oven ylä puolelle liimaisin itsekiinnityvän kourun, jota myydään caravanliikkeissä, netistä vaikka vapaa-aika.comista.

POHJANTÄHTI JORMA 16.02.2015 19:29

Toimisiko tämä pyykkipoika myös sinulla

POIKULAINEN ESA 16.02.2015 19:39

Toihan on hyvä jippo. Pitää kokeilla kuinka toimii.

KOISTINEN TOIVO 16.02.2015 20:00

Tippuuko se vesi tiskipöydälle oven ollessa kiinni. Vai tarkoitatko kun se on auki sateella. Minä olen suunnitellut liukuoven päälle liimata semmoisen vesirännin. Tosin meillä ei tiskipöydälle vesi koskaan tipu, mutta sateella hieman kynnykselle. Minulla oli siinä tiskipöydän, ja yläkaapin välissä vaneri levy muotoon taivutettuna, mutta poistin, kun kesällä tahtoi olla kuuma sisällä. Mutta pitää suunnitella udelleen pleksistä, ja samalla hyttysverkko. Nyt ei niin kuuma, kun takaoveen laitoin tuulihaan, ja hyrttysverhon. Ei tullut talveksi laitetua kun ei oikeen paljoa ajella. Ja vebastossa lämpö riittää hyvin. Toivopoika

PUSSINEN JUKKA 16.02.2015 20:15

Jannella oli minulle hyvät vinkit, kiitos niistä.

Alden kondenssivedenlippa näyttää pätevältä eikä hintakaan huimaa http://kauppa.jyvascaravan.fi/tuoteluettelo/82/18615/Kondenssivedenlippa-Alde

Vesikouru lienee jotain tämmöistä http://www.vapaa-aika.com/sadekouru-omni-cutter-hinta-m.html

Toivo, vesi tippasee tiskipöydälle oven olllessa auki. Pösseliin näyttäisi melko helpolla saavan tuommoisen pikkuisen muotoillun irroitettava tai saranoidun tai liukukiskolla olevan tms plexin tisikipöydän taakse tuuli- ja tippasuojaksi.

KOISTINEN TOIVO 16.02.2015 21:01

Tuo kouru on hyvä. Pitänee ostaa niin pitkä, että etuovenkin ylle riittää. Toivopoika

TERVASMÄKI MARKKU 16.02.2015 21:56

Minulla on tuota vesikourua liukuoven yläpuolelle. Kuin myös Trumaticin pakoputken yläpuolella pätkä (sadevesi ei pääse suoraan valumaan imupuolelle) Kuin myös suoraan alapuolella olevan wc-luukun yläpuolella. Lisäksi pyykkipoika Trumaticin pakoputkessa. Kaikki toimii :) Pakkasista riippuen, niin melko korkea pylväs kirkasta jäätä kertyy pyykkipojasta maahan yön aikana.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.