Tigar CARGOSPEED WINTER 215/75 Onko rengas?

TOIVONEN MARTTI 12.01.2015 09:43

Onko kellään kokemusta tuollaisesta renkaasta. Kaupataan aika edulliseen hintaan ja on kuvasta päätellen musta ja pyöreä.

Kannattaiskohan ostaa parin talvikuukauden/vuosi tarpeisiin?

mot

HÄKLI HANNU 12.01.2015 16:13

Tuosta renkaasta ei kokemuksia enkä kuvaakaan ole nähnyt. Onhan tuossa kuitenkin jonkun verran potenttiaalia koska se on pyöreä, värillähän ei juuri ole suurtakaan merkitystä talvirenkaissa, kesärenkaana olisi varmaan valkoinen aika hyvä, ei aurinko kuumentaisi niin kovasti kuin mustaa, ja talvella musta rengas löytyy hangestakin helpommin, jos sattuu karkaamaan. Pistäppä kokemuksia jos näihin päädyit.

TOIVONEN MARTTI 12.01.2015 21:05

Ensi maanantaina laitetaan alle, kerron sitten miltä tuntuu. mot

POHJANTÄHTI JORMA 13.01.2015 09:51

Samanmerkkiset kesäkumit tuli ostettua 4 kpl allelaitettuna ja tasapainoitettuna 390€. Ajo-ominaisuudet oli surkeat joten lähtivät kiertoon. Lueskelin vasta jälkeenpäin arvosteluja ks.renkaista ja jos olisin lukenut aiemmin en kyseistä merkkiä olisi edes ajatellut.

HYTÖNEN RAIMO 21.01.2015 16:21

Yleensä kannattaa lukea esimekrksi Teknarin (=TM), Tuulilasin tai ProMobilin rengastestejä jos haluaa tietää renkaan ominaisuuksista. Yleisesti ottaen tunnetusta rengasmerkistä tietää mitä on ostamassa ja periaatteessa menestys henkilöautotonrenkaissa korreloi myös merkin muissa rengastyypeissä - ei kuitenkaan aina.

Tuntematon merkki on aina arvoitus, ja harvoin - jos koskaan - sieltä noustaan suoraan huipulle (oppirahat on maksettava). Toisaalta omistajien kommentteihin - niin täällä kuin muuallakin - kannattaa suhtautua aina varauksella, sillä kukapa myöntäisi vapaaehtoisesti tehneensä surkean hankinnan?

Käyttäjän lisäys viestiin 21.1.2015 klo 16:26:10 Jorma tuossa yllä taitaa olla se säännön vahvistava poikkeus.

TOIVONEN MARTTI 22.01.2015 12:47

Menin sitten kummiskin varmempaan vaihtoehtoon ja ostin Continentalit nastoilla. Jos vaikka tulisi oltua kotosuomessa muitakin talvia.

Noista Continentaleista semmoinen kokemus että piti ekan lenkin jälkeen katsoa onko niissä nastoja olleskaan, ei nimittäin kuulunut mitään rapinaa. Miellyttävän hiljaiset, pitävät ainakin uutena hyvin jäällä ja ovat erinomaisen suuntavakaat ja mukavat ajella.

Saa sitten nähdä ovatko kuluneempana yhtä liukkaat kuin continentalin Vancot kitkarenkaina.

Joku muu varmaan testaa ne Tigarit. mot

HALINEN HARRI 22.01.2015 20:23

NykyContinentalit ovat pärjänneet hyvin testeissäkin. Useimmiten kolmen parhaan joukossa olipa kyse talvi- kesärenkaista. Itse ostin toiseen autoon myös Contit ja olen ollut tyytyväinen. Ovat jo kolmatta talvea alla, ajettu ehkä 15000 km eli ei varmaan aivan viimeisin malli. Uskon että hankit hyvät renkaat verrattuna halpiksiin.

SOININEN OLLI 27.01.2015 19:33

Moro! En ota kantaa tigariin, mutta muuten voin kertoa tuoreita kokemuksia nasta/kitkarenkaista. Aluksi todettakoon, että olen ollut nastarenkaiden kannattaja vuodesta -81 lähtien, kilometrejä kertyy vuosittain noin 50-70 tuhatta. Kokemuksia kitkoista on henkilöauton ns. keskieuroopan kitkoista, lähinnä paljaalta asfaltilta.

Teimme vuodenvaihteessa peltikuorisella reissun Ranskaan jolloin hankin alle Goodyear Vanco Ultragripit 2. Ennen reissua etsin parasta vaihtoehtoa eli ns. keskieuroopan kitkoja koska ajatuksena oli käyttää niitä myös kesällä nykyisten kesärenkaiden loputtua. Autoon on myös Nokian C nastarenkaat talveksi. Myös näissä Goodyeareissa on paikat nastoille.

Tsekkasin myös tigar/vast.halpisrenkaita mutta päädyin goodyeariin renkaatvaihtoon.fi sivujen kautta. Homma toimi, maksoi kaikkiaan sen 550€ ja toimitus kesti kaksi päivää.

Renkailla ajettiin keskisessä Euroopassa syksyisisä (Suomen) olosuhteissa noin 7000 km, ei mitään huomautettavaa. Hiljaisemmat kuin kesäkumit, continental vancot. Pehmeämpinä hieman mukavammat (vähemmän paineita). Tullessa jouduimme ajamaan Ruotsin halki Jönköpingistä Tukholmaan nollakelin lumimyrräkässä, vauhtia jonossa auraamattomalla motarilla noin 60 km/h. Ei mitään ongelmia. Suomessa odottivat pakkaset, ei ongelmia. Laiskuuttani päätin jättää renkaat alle ja kokeilla, miten niillä pärjää talvessa. Nyt on ajettu n. 3 viikkoa ja 3 t km päivittäin vaihtelevassa kelissä välillä hieman kokeillenkin, eikä kertaakaan ole tullut ikävä nastarenkaita!

eli olen todella yllättynyt positiivisesti näiden kitkarenkaiden pidosta. Muistissa on nimittäin myös kokemukset n. 10 vuoden takaa alkovifiiatista, jonka kanssa sai todella olla tarkkana talvella nastojenkin kanssa ja jonka kanssa oppi pitämään mukana lapion ja soralaatikon. Nykyinen on tosin pisin peltikuorinen ducato luistonestolla.

Eli saas nähdä jaksanko vaihtaa nastat takaisin alle vai laitanko ne myyntiin. Kesä continentalit taas yllättävät kestollaan, niillä on ajettu noin 80 tkm ja pintaa on vielä 4-5 mm ! Goodyeareista on jäänyt manner-Eurooppaan arviolta 1-2 mm, edestä luonnollisesti enemmän. Miten kestävät kesähelteillä, en osaa sanoa ( vielä).

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.