Ovien lukitus

AHJOS TIMO 30.12.2014 14:30

Ovien lukituksesta on ollut juttua monessa ketjussa, mutta en nyt löydä yhtään asiallisena pysynyttä, joten aloitan tässä uuden samasta aiheesta.

Aiemmissa kirjoituksissa ei ole kiinnitetty huomiota siihen, millä tavalla Fiat on omalla tuotekehityksellään vaikeuttanut autoon murtautumista ohjaamon ovista. Vertaan tässä nykyistä vuoden 2012 Ducatoa edelliseen Ducatooni, joka oli vuodelta 2005:

Avaimen reikä on nykyisin vain kuljettajan puoleisessa ovessa. Mitään ylösnousevia painonappeja ei ovissa enää ole. Ovet voi lukita tai lukituksen avata ohjaamon sisällä painamalla keskikonsolissa olevia sähkökytkimiä. Ne toimivat vain jonkin aikaa sen jälkeen, kun moottori on sammutettu. Jos oven ikkuna on auki tai sen rikkoo, siitä on melko vaikea avata ovea, koska oven sisäpuolinen avauskahva on niin ovelassa paikassa. Täytyypä joskus kokeilla, onnistuuko se ollenkaan.
YLINIEMI SEPPO 30.12.2014 15:00

Minun "pöhölössä"mielessä kävi semmoinen ajatus että etuovien avainpesät voisko ne poistaa ja reijät tulpata.

Nykyään on kaikissa keskuslukitus kaukotoiminnalla niin eihän avainta tartte lukitsemiseen koskaan.

Täällä kirjoitettu että rosvot tiirikoi lukkoja auki avaimenpesistä niin oishan siinä yksiharmi rosvoille lisää . En tunne asiaa miten lukkopesän irroitus vaikuttaa keskuslukitukseen.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 30.12.2014 15:19

"Minun "pöhölössä"mielessä kävi semmoinen ajatus että etuovien avainpesät voisko ne poistaa ja reijät tulpata.

Nykyään on kaikissa keskuslukitus kaukotoiminnalla niin eihän avainta tartte lukitsemiseen koskaan"

Tuossa on yksi mutta. Jos siitä sähköavimesta loppuu paristo, niin se loppuu juuri silloin, kun on etäällä paikasta josta saisi uuden pariston. Ilman sitä paristoa ei silloin saisi ovia auki lainkaan, sama ongelma olisi vikautumistilanteessa.

YLINIEMI SEPPO 30.12.2014 15:34

Näinpä,mutta pääsehän asuntopuolen ovesta sisään.

Tarkoitin vain etuovien lukkopesän poistoa.

AHJOS TIMO 30.12.2014 15:36

Kuljen muutenkin aina asunto-osan ovesta.

LEPOLA SAKARI 30.12.2014 20:46

Minun täysintegroidussa Rapidossa on yksi ohjaamon ovi ja sen lukossa ei ole avaimelle reikää. Ainoastaan asunto-osan ovessa on. Keskuslukolla pelaavat hyvin.

HALINEN HARRI 01.01.2015 11:38

Ei kartanlukijan avaimenreiän poisto paljoa auttanut. Edelleen murrot tapahtuvat ovesta - kuskin puoleiseen avaimenreikään ruuvimeisseli ja vääntö - hyvin aukeaa. Eli ei murrot vähentyneet 50 % vaikka etuovien avaimen reiät tekivät sen. Ne on vorot fiksuja, kiertävät auton toiselle puolelle. Ehkä ketju/köysi ovesta oveen ja asunto-osan lukkopesän edessä oleva peitto/murtosuoja kai tehokkain.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.