Tiiviystarkastus

HERRALA JUHANI 15.12.2014 19:24

Oletteko teettäneet matkailuautolle vuosittain tiiviystarkastusta tai kosteusmittausta? Tiiviystakuu on autossani 5v ja jotta pysyisi voimassa niin pitäisi vuosittain tehdä tarkastus. Edellisellä autolla en sitä teettänyt eikä vaihdossa kysytty onko tehty vai ei. Missähän esim, Lahden seudulla voi tarkastuksen teettää? Kertokaapas kokeneemmat ja paremmin asiasta perillä olevat.

AHJOS TIMO 15.12.2014 19:36

Ainakin Bürstnerin 5 vuoden tiiviystakuun voimassa pysyminen edellyttää, että vuotuinen tiiviystarkastus tehdään nimenomaan Bürstnerin valtuuttamassa huoltoliikkeessä. Niitä ei Suomessa kovin monta ole, joten olen valinnut lähimmän. Autoni on nyt ollut käytössä hiukan yli 2 vuotta ja kaksi kertaa olen sen tarkastuksen teettänyt.

TERVO JARI 15.12.2014 20:07

Huono jelpata kun et kerro minkä merkkisestä vermeestä on kyse, nuot takuu mittaukset täytyy yleensä teettää merkkiä edustavalla huoltoliikkeellä.

Valkkaa tuosta merkkiäsi edustava lähin liike, ylläpito tarjoaa tällaista listaa:

http://www.karavaanarit.fi/vaunut-ja-autot/kauppiaat/matkailuajoneuvojen-jalleenmyyja/

Tältä sivulta löydät ylläpidon tarjontaa toisel'taval':

http://www.karavaanarit.fi/vaunut-ja-autot/kauppiaat/

KOISTINEN TOIVO 15.12.2014 20:36

Lain mukaan tiiveystarkastukset, ja muut takuuhuollot voidaan tehdä valtuutetuissa huoltoliikkeissä. Olen asian varmistanut kysymällä. Ei ole välttämättä jonkin merkin takia ajaa pitkälle, jos lähikaupungissa ei sen merkin huoltoa löydy Itse olen teettänyt ttiveys, kaasu, jääkaappi huollot joka vuosi, ja sitä muillekkin suosittelen, koska alkavat ongelmat ovat halvempi takuun jälkeen hoitaa, kun pitkälle päässeet. Tätä suositteli myös huoltoliike jota käytän. Toivopoika

PITKÄAHO JUKKA 15.12.2014 21:11

Oma kapistus on käyttöön otettu 2011 ja olen käyttänyt kolmesti tarkastuksessa eikä vuotoja ole ollut ja tarkastus on maksanut sen 70 euroa kerta. Ei paha kun sillä saa asiasta mielenrauhan.

JÄMSÄ ESKO 15.12.2014 21:34

Minulla on kokemuksia ko tarkastuksista. Olen teettänyt tarkastukset Jyväs-caravanissa ja takuuaikana havaitsin pöytäryhmän ikkunan alta sateella tulevan vettä. Soitin Jyväskylään ja he tekivät mittaukset ja lähettivät tulokset tehtaalle Saksaan. Tehtaalta tuli ilmoitus, että koko vasen seinä uusitaan takuuseen. Ymmärtääkseni Jyväs-caravan lähettää takuuaikan tehdystä mittauksesta aina tehtaalle raportin. Jyväs-caravan hoiti loistavasti takuutyön. Haluan kertoa tällä, että merkkiliikkeessä tehty mittaus ainakin minun tapaukseni toimi moitteettomasti.

VÄLIAHDE JUSSI 16.12.2014 02:09

Ei ole halvin homma kun sen hoitaa itse noiden mittareiden hakinan suhteen, mutta jos,sitä ei osaankaan tehdä se vasta kaliiksi saattaa tulla. Vähin mällä pääsee kun, siitä pitää hyvää huolta.

AHONEN KAI 16.12.2014 02:27

"Tehtaalta tuli ilmoitus, että koko vasen seinä uusitaan takuuseen."

Mitenköhän joku nyrkkipaja tuollaisen tehdastekoiseksi tekisi? ei millään.

Käyttäjän lisäys viestiin 16.12.2014 klo 02:30:08 Butyyliä saumaan, ja muutama tonni fyffeä taskuun tekemättömästä työstä.

Käyttäjän lisäys viestiin 16.12.2014 klo 02:32:49 itse odotellut Elnaghin tehtaalta vasenta sivuseinää 14 vuotta

PITKÄAHO JUKKA 16.12.2014 07:52

Eipä se Jussi osaamisesta ole kiinni vaan ymmärryksestä että se likanen peukalonjälki huoltokirjan laidassa ei riitä takuukäsittelyssä.

VÄLIAHDE JUSSI 16.12.2014 09:42

Sepä se, sen takia niiden jotka, ei sitä osaa tehdä on parempi maksaa niille jotka, sen osaa.On se likainen sormenjälki kuitenkin, merkki siitä että,kirjaa on edes avattu.Mutta ei ne kerro rakenteesta yleensä yhtään mitään.Paremmin LVI ja sähkö kuvien vuoksi sitä joutuu avamaan. Takuuthan ne töiltä kannattaa yrittää vaatia.

HÄKLI HANNU 16.12.2014 11:20

Olin huoltomiehenä 60 luvun lopulla. Mieleeni jäänyt yksi asiakas joka toi autonsa huoltoon, kysyessäni mitä tehdään oli lyhyt ja ytimekäs vastaus: ratti rasvataan, penkit paskataan ja rautalangat kiristetään. Mahtaakohan nämä itse tehdyt tarkastukset kuulua samaan kategoriaan. H.H

ROSTEN MIKA 16.12.2014 11:27

Hannu, eikös se perushuolto ole just se ratin ja penkin rasvaus ja "iso" huolto on perushuolto + ovipahvien potkinta !?

Mika

HÄMÄLÄINEN MARKKU 16.12.2014 15:27

"Lain mukaan tiiveystarkastukset, ja muut takuuhuollot voidaan tehdä valtuutetuissa huoltoliikkeissä."

Tuossa saattaa olla riskinä ettei tehdas hyväksy tarkastusta. Tehdas on ulkomaalainen ja sitä eivät sido Suomen lait, tosin kauppiasta sitoo, mutta kauppias ei ala ilman oikeuden päätöstä ison remontin maksumieheksi.

Itsellä kävi tilanne kun olin reissussa kysyin, olikohan se Keminmaalla, paikalliselta Hymerin huoltoliikkeltä suorittavatko he kosteusmittauksen. Kysyivät onko kyseessä takuutarkastus ja kun sanoin olevan he kieltäytyvät, koska eivät olleet Hymerin valtuuttamia mittaajia. Caravancenterissä maksoi takuumittaus 120 € ja takuuajan jälkeen 60 €, ilmeisesti se puolet oli jonkinlaista vakuutusmaksua tai rojaltia Hymerille.

Meidän autosta tiivistettiin takuuseen kattosauma, ja kun se ei onnistunut kerralla, niin tekivät sen takuuseen uudelleen. Nyt on pitänyt. Auton on ostettu Saksasta, joten kauppiaaseen vetoaminen olisi ollut työlästä.

Takuut toimivat Suomessa niin alustan kuin asunto-osankin osalta. Nopeusmittarivirhe korjattiin takuuseen ennen kuin siitä tuli takaisinkutsukampanja.

HERRALA JUHANI 17.12.2014 08:46

Unohdin mainita auton merkin. Auto on Carado ja ikää tulee juuri 1v. Taitaa olla Nokialla West Caravanilla lähin edustus. Aika moni näyttää olevan sitä mieltä että tiiviystarkastuksetkin on syytä hoitaa ajallaan ja tietysti muutkin huollot ja tarkastukset. Kiitos vastanneille.

SUOMINEN TAUNO 17.12.2014 11:48

Kannattaa kyllä käydä jo etukäteen keskustelemassa takuuhuoltoasioista jossakin liikkeessä. Periaatteessahan tehdastakuu on voimassa, mutta liikkeillä ei ole mitään pakkoa hoitaa muiden kuin itse myymiensä autojen takuukorjauksia.

Halukkuus näihin takuukorjauksiin tuntuu olevan vähän vaihtelevaa.

AHJOS TIMO 17.12.2014 13:02

Tauno Suominen kirjoitti: "mutta liikkeillä ei ole mitään pakkoa hoitaa muiden kuin itse myymiensä autojen takuukorjauksia."

Oletko ihan varma tuosta? Minä taas luulen, että tehdessään tehtaan kanssa sopimuksen jonkin matkailuautomerkin edustuksesta tietyllä alueella liike sitoutuu hoitamaan myös saman tehtaan muualla myytyjen autojen takuukorjauksia, jos asiakas tuo autonsa heille korjattavaksi. Eihän se huoltoliike niitä takuukorjauksia ilmaiseksi tee vaan laskuttaa tehtaalta. -Tämä on maallikkoasiakkaan käsitys, mitään faktoja minulla ei asiasta ole. Sen olen kuitenkin huomannut, että huoltoliike viestittää takuukorjauksista tehtaalle.

EEROLA TEEMU 17.12.2014 14:02

Esim. Ducatoa edustaneista liikkeistä kaikki eivät ole suostuneet tekemään takuukorjauksia, vaikka olivat maahantuojan hyväksymiä. Toiset taas ilmoittivat jopa tehtaan jälkikäteen ilmoittamista takuukorjauksista, kunhan olivat saaneet ko. ajoneuvon tiedot.

Kaikki tiettyä m- automerkkiä myyvät liikkeet eivät ole mitään korinvalmistajan virallisia maahantuojia, eikä niillä ole velvollisuutta tehdä myöskään mitään mitä eivät halua. Niiden suhteet valmistajaan voivat olla jopa poikki. Voivat sanoa että "teetä korjaus siellä, mistä kävit ostamassakin". SIlloinkin, vaikka kauppa olisi tehty Suomessa.

Varsinaiset merkkiä edustavat liikkeet ovat ystävällisempiä, mutta edustuksetkin vaihtuvat aika tiuhaan varsinkin marginaalimerkkien osalta, jolloin niidenkin suhtautuminen voi olla nihkeää. Kateus ja katkeruus johtaa tavallaan omaan nilkkaan ampumiseen, mutta kiusa se on pienikin kiusa.

SUOMINEN TAUNO 17.12.2014 15:24

Kyllä tuosta ihan omakohtaista kokemusta on ja kehoitinkin vain kysyjää selvittämään asian etukäteen. Hänen tapauksessaan saattavat asiat edetä kuin Strömsössä.

Tuntui, että melkoinen ongelma on se, että takuukorjauksissa liike ei saa varaosista katetta. Mikäli töitä muuten riittää, silloin hyljeksitään näitä huonokatteisempia hommia.

MANNINEN JUHA 17.12.2014 15:38

oma auto on vm 2000.solifer mobile 644.joka vuosi uudesta asti on tehty kosteusmittaus ja kaasun koeponnistus säännöllisesti,ei ole ollut mitään huomauttamista,kaikki on tähänmennessä ollut ok.olen autoon tyytyväinen vaikka vanhahan tuo jo on.auto on myös heti uutena ruostesuojattu ja muutama vuosi sitten uudelleen ,auto on vain kesäkäytössä ,mutta kilometrejä on tullut jo 220000km.autolla on ajettu niin huonoja kuin hyviäkin teitä pitkin eurooppaa,kaikki kaapistot on hyvin pysynyt paikoillaan ,eikä nitise eikä natise,vaikka se on solifer,niin se on hymerin tekemä,saksalaista laatua.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.