asuntoauton saumat värjäävät auton ulkosivun ??

NÄRHI JUHA 12.12.2014 20:40

Moi

Tuli päivitettyä auto. Uudessa autossa korin saumauksissa käytetty mustaa saumausmassaa. Vaikuttaisi siltä, että auton vaalesiin kylkiin ilmestyvät tummat valumajäljet olisivat ainakin osittain jossakin yhtyedessä tuosta saumausmassasta kosteana/sateessa irtoavaan väriin ?? Onko vastaavia kokemuksia ? Vaaraton ominaisuus vai liukenevatko massat huit'helvettiin ? Auto kun nyt on laadukkaampana? pidettyä C-merkkistä niin toivoisi ettei kyse olisi muusta kuin kosmeettisesta asiasta.

Vanha auto oli rungoltaan harmaa ja saumausmassat vaaleita niin tätä ongelmaa en havainnut ennekuin nyt. Ja se ei ollut C-merkkinen.

Eli: olenko kusessa vai en?

Vinkeistä kiitos!

HÄMÄLÄINEN MARKKU 12.12.2014 20:56

Sanoisin autoa näkemättä kyseessä olevan nokivanat. En tiedä yhtään autoa jossa olisi käytetty vesiohenteista tiivistemassaa. Nokivanat ovat meidänkin auton seinissä viikon kuluttua pesusta, vaikka auto seisoisi pihassa. Pesussa ei tietenkään kannata käyttää liuottimia, nokivanoihin tehoavia pesuaineita on muitakin.

NÄRHI JUHA 12.12.2014 21:21

Kun en ole 'tiedemies', mietin asiaa edelleen: olisiko sitä nokea ihan tasan joka kohdassa saumaa ja massaa ja melko runsaasti ja koko ajan? Kun saumaa pyyhkii kostealla esim. talouspaperilla, niin jo on paperissakin sitä mustaa..

HAKALA JYRI 12.12.2014 22:02

Voimakkaat pesuaineet ( tai liian pitkä liotusaika) "sulattaa" tiiviste massaa, aina ne on pesemällä lähtenyt vaaleista pinnoistakin. Todennäköisesti ei tiiveysongelmaa tuosta tule (pehmeitä massoja käytetään ikkunankehät, lista ja luukut). Uutena saattaa pursuta ylimääräistä listojen alta ulkopintaankin lämpimällä ilmaa... Aineen tuntijat varmaan vastaa mitä se massa on, kuivumaton tiivistysmassa , ei siis liima, " sallii eri materiaalinen elämisen esim lämmön vaikutuksesta "

terv jyrih

ps jossain näillä palstoilla kerrottu pesuaineista joilla raidat saa poistettua,

LAAKSO MATTI 12.12.2014 22:15

Se on just noiden c merkkisten vitsaus ei niitä muilla esinny.

POIKULAINEN ESA 13.12.2014 05:05

Perjantai-illan arvoitus.? Matkailuautot A, B, C Veikkaan että Concordesta kyse? Lainaus: Se on just noiden c merkkisten vitsaus ei niitä muilla esinny. Mistähän johtuu jos näin on?

KOISTINEN TOIVO 13.12.2014 06:24

Kyllä tuo ilmiö oli tuttu mejän tetlesissä. jatkui koko iän mitä se meillä oli. Minä en koskaan liuottimilla pessyt Autopesuaineella kerran vuuessa, ja sitten vahasin keväällä. Muuten vedellä reissun jälkeen, ja uusi vaha keulaan, ja korin alaosaan. Toivopoika

PITKÄAHO JUKKA 13.12.2014 07:43

Minulla on valkoinen henkilöauto siinä näkyy myös sateen jälkeen tummia vanoja ikkunoiden reunassa ja peilien alla sekä oven kahvojen alapuolella Kyllä ne tulee sesivalumista.

NÄRHI JUHA 13.12.2014 08:36

Kiitos - ei siis ilmeistä ja välitöntä hätää. Hieman ihmetytti. Vanhassa eli Hymerissä saumat oli peitetty listalla ja tätä ilmiötä ei olliut. Carthagossa saumat tehty samoin kuin monessa muussakin ja tästä koko juttu kehittyi - tiedä sitten siitä onko mitään perustetta merkin 'laadukkuudelle' - helvetin kallis ainakin.

Joulua kaikille!

KOISTINEN TOIVO 13.12.2014 09:47

Lienee eri valmistajilla erimallinen akkuna. Tässä nykyisessä on zeitsin, eli kai sen omistaa dometic. Siinä ei sitä ilmiötä ole. Hyvää joulua vaa sullekkin, ja kaikille, näi aikanaan, ettei unohdu. Toivopoika

HALINEN HARRI 13.12.2014 10:23

Yleensähän nuo nokijuovat johtuvat juuri mainituista ilman epäpuhtaussyistä mutta jäin miettimään miksi niitä ei toisessa autossa esiintynyt jos säilytyspaikka on sama? Luulisi että jostain tuo "nokivesi" tuli myös siihen edelliseen autoon ja ja jostain valui pois.

VEIJOLA ESA 13.12.2014 11:08

Samaa rantua olen huomanut omassa autossanikin. Saumaa kun hankaa niin mustaa lähtee. Olisi mielenkiintoista kuulla valmistajan/maahantuojan kommentti saumamassan käyttätytymisestä veden ja ilman saasteiden kanssa. Toisaalta Carthagon kattorakenteesta johtuen katon reunoissa menee molemmilla puolin C- kisko, joka estää veden valumisen katolta sivuseinille, jolloin katolle muodostuu vesisateella auton paikallaan ollessa suurinpiirtein vaaterissa parin millimetrin paksuinen vesiallas ja enempi vesi pääsee purkautumaan C- kiskojen etu- ja takapäiden ohitse auton kyljille. Tällöin myös katolle kertynyt noki ym. saastepöly purkautuu auton sivuille etuoven ja takakulman pystypalkin sivua myöten, joissa nuo mustanruskeat vanat esiintyvät voimakkaimpana. Jonkin verran mustaa juovaa esiintyy myös koko sivuseinän matkalla, jossa katon ja seinän yhtymäkohdassa on c- kisko, joka on kiinnitetty liimamassalla ja ruuveilla. Veikkaisin kuitenkin valumien olevan enimmäkseen nokea ja muuta ilmassa oleva töhkää. Olen myös havainnut oikean etu sivuikkunan kohdan kylki teippauksien joutuneen jonkinlaisen haposateen käsittelemäksi, jonka arvelen johtuvan tästä samasta ilmiöstä.

JANHONEN MATTI 13.12.2014 14:43

Matkailuauton pesu on aina syytä aloittaa katosta.

Jos pesee vain sivuseinät niin ei kuravanat kyljistä lopu. Auton asennosta sitten riippuu millä puolen ja tai minä ikkunan kohdalla noita raitoja esiintyy.

NÄRHI JUHA 13.12.2014 16:18

Esa V - kiitos, rauhoittavaa tietoa!

Parille muulle huomio; auto pestään aina katosta aloittaen - tämän jopa minäkin tiedän..

En puhunut muuten mistään ikkunoista mitään. Puhuin ihan normaaleista kylkisaumoista, jotka siis ovat siinä missä kattopala ja seinät yhdistyy - saumat kulkevat vakaasuoraan ja ainakin näistä tätä paskaa irtoaa kylkiin saumojen alapuolelle. Kyllä, on niitä nokivalumiakin, mutta ne ovat eri asia.

Kai tässä valmistaja on säästänyt femman ja tyytynyt kyljet likaavaan massaan. On siinä taas järkeä käytetty tehtaalla...

VEIJOLA ESA 13.12.2014 17:05

Ole hyvä:-)

TUOMINEN TIMO 11.01.2015 23:11

Kokeile REN FRITID pesuainetta

Itse hankasin useitten pesuaineiden (ei liuotinaine) mustia valumajälkiä kuulavasroidusta pellistä niin että meinasi maalit poistua, joku mainosti tätä pesuainetta ja yllätyin kun kokeilin, hyvin lähti mustat juovat pois, hankaliin paikkoihin tuputtelin vähän ainetta raakana sienen avulla ja odotin hetken, lisäksi pinta ei tule mataksi, vaan vähän kiiltäväksi.

Sitä saa useista vaunutarvikeliikkeistä, tuoltakin: http://vaunupalvelu.fi/tuote.php?id=31

KETTULA MATTI 17.02.2015 21:31

Tehtaalla laitettu väärää massaa tai massassa valmistusvika.....

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.