M.autoa ostamassa

PENTTILÄ TIMO 14.11.2014 22:03

Tyrkyllä olisi Fiat-Hymer Exsis/320 2005 50tkm. Aloittelijana kuolaamassa, joten kokeneempien huomiot tervetulleita. Mitä mielipuolta noin yleisestiottaen olette ja mitä kannattaisi ottaa huomioon?

HUOVINEN TUOMO 15.11.2014 09:01

Moro. Ite, kun ostin autoa pidin tärkeänä, että auto on sopiva itselle. Esm. Onko se sopiva käyttö tarkoitukseen, johon sitä tarttee. Meillä autoon pitää sopia neljä ihmistä nukkumaan ja koiria on myös joskus neljä mukana, joten tilaa tarvitaan. Jos mahdollista, niin tehkää autolla muutama matka, niin siitä ne tarpeet tulee esille. T. Tuomo

KOISTINEN TOIVO 15.11.2014 09:18

Kyllä, kannattaa vaikka vuokra-autolla käydä muutama reissu, jotta asia selviää. Talvi onkin hyvä ajankohta kokeiluun. Jos, ja kun ostat vaihda/vaihdata kaikki öljyt, ja nesteet heti. Lukipa huoltokirjassa mitä tahansa. Toivopoika

KLEMETTI SEPPO 15.11.2014 18:18

Kysy onko vaihdettu jakohihna ja vesipumppu ja kayttöhihna kiristyspyörineen. Kilometrit ei täyty mutta ikä täyttyy. Polttoainesuodatin, onko alkuperäinen ja testaa tai testauta etuiskarien yläpään laakerit. Sen tuntee, jos on vikaa tiukan käännöksen jälkeen, jos ohjaus ei palaudu kunnolla vaan jää puoltamaan. Tuolla iällä ne on kohta vaihdettava, koska ne näkyy jumittuvan yhtälailla autoa seisottaessa. Itellä jo kolmannet menossa 2006 autossa. Lisäksi tarkistuta pyörän laakerien toiminta ammattimiehellä, samoin vetoakselin kumit. Koppipuolen kuntoa pitää katsella myös altapäin nosturin varassa. Kato ja testaa onko vesipuoli kunnossa, sekoittajat ei vuoda. Eli vettä tankkiin ja testaus.Toimiiko lämmitys, ohjaako sitä termostaatti oikein, lämpiääkö vesi(jos on lämmin vesi).

Jos autossa on suihkuosasto, kato lattian kunto, onko halkeimia ja miten kori on ajettaessa "rytkynnyt" ja nurkkasaumat tapeteissa eläneet, jopa ratkeilleet. Onko autossa sähköpatruuna vaiko pelkkä kaasupannu. Jos auto on vasta katsastettu sekin kertoo jo paljon alustan kunnosta. Ja kokemuksen vahvalla rintaäänellä, aina jää jotakin huomaamatta, joka tulee kaupan jälkeen ilmi. Tuossa jokunen ohje, mitä itse on pitänyt ajokissaan korjailla ja vaihdella.

Toki tuon ikäisellä jo virheitä on ja pitää hyväksyäkin ne vaikka ajettu on tosi vähän.

VÄLIMÄKI JARMO 15.11.2014 18:20

Seppo sä sanoot sen mitä mä ajattelin. JV

KLEMETTI SEPPO 15.11.2014 18:48

Sen verran vielä jos jatkasi,että kannattaa katsoa moottorin ja vaihteiston öljyvuodot, onko niitä, esim vetoakselin tefat vuotaako. Auto on todennäköisesti seisonut pitkiä aikoja ja olen sitä mieltä, että vierivät kivet sammaloituu vähiten eli ajo pitää auton kunnossa. Toisin sanoen ei pitkät seisokitkaan ole autolle välttämättä hyvä säilytystapa. Sen verran pitää omaa ajokkia Fiiatiksi kehua, että en ensimmäistäkään öljyn vuototippaa ole havainnut moottorista enkä vaihteistosta, jonka saman totesi tässä huoltomieskin. Sentään ikää 8v ja kilometrejä 120.000.

PENTTILÄ TIMO 15.11.2014 20:15

Kiitokset kaikille vastauksista! Hyviä huomioita, esim. just toi ettei se seisottaminenkaan autolle hyvää tee ja ne etuiskarien yläpäänlaakerit ois jäänyt kyllä testaamatta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.